Liefde op Saint Patricks Day

Vrijdag 17 maart 2017. Dit moest gevierd worden. Saint patricks day is een van m’n favoriete feestdagen. Niet vanwegen de heilige Patrick die deze dag word herdacht. Niet vanwege het groene bier wat in de pubs wordt geschonken. Niet vanwege die Ierse dansende kaboutertjes die op zoek zijn naar de pot met goud. Al is het wel de dag dat ik het geluk heb gevonden. 

Toen was dit geluk nog mooi verpakt in een jongeman die mij met een biertje in z’n handen aansprak en de meest vreemde openingszin vertelde. Op dat moment dronk ik een kopje thee. Thee die hij jaren geleden in z’n emailadres had verwerkt. Met deze informatie probeerde hij mij te boeien. Toch beter dan al die andere afgezaagde openingszinnen, toch? Dit is wel de rede dat ik z’n mail heb onthouden en al snel ging er mail verkeer heen en weer. Het mailen werd bellen en het bellen was samen op stap.

Liefde op het eerste gezicht

Wat ik op dat moment niet wist, was dat het voor hem liefde op het eerste gezicht was. Ik was nog helemaal niet bezig met het vinden van een partner, maar deze man had doorzettingsvermogen en nu mag ik mij zijn gelukkige vrouw noemen en moeder van zijn 2 kinderen.
Deze eerste ontmoeting was 10 jaar geleden. Saint patricks day. We waren allebei in een uitgaansgelegenheid voor jongeren. Ik met een vriendin en hij met wat vrienden. Mijn vriendin wist hem nog heel duidelijk te vertellen dat ik niet op zoek was naar een partner en dat hij vooral geen moeite moest doen. Gelukkig heeft hij niet geluisterd en deze zelfde vriendin was mijn bruidsmeisje zo’n 7 jaar later.

10 jaar verder

In de afgelopen 10 jaar is veel gebeurd. Er zijn vele leuke dingen gebeurd, maar ook dingen die erg heftig waren. Ik heb m’n beste vriendin verloren, ik heb hierdoor m’n studie afgebroken. Ik heb veel gestoeid met m’n mentale gezondheid en heb vele therapieen gevolgd. Het was heftig, maar hij is eigenlijk altijd bij me geweest. Hij heeft gedaan wat hij dacht dat het beste voor me was. Niet altijd had hij het aan het rechte end, maar hier hebben we over kunnen praten.
Gister zaten we heerlijk te eten bij Oliva in Rotterdam. Overigens echt een aanrader. Ik heb super zitten smullen. Wat ik me toen besefte is iets wat ik in lange tijd niet hardop heb durven zeggen. Ik zei het niet hardop, omdat ik nog niet volledig overtuigd was. Wat ik gister tegen hem zei was dat ik echt gelukkig ben. Gelukkig met hem, met de kinderen die we samen hebben en met mezelf. En ik ben hem er dankbaar voor dat hij er altijd voor me is geweest.

Waar hebben jij en je partner elkaar ontmoet?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge