Luier verschonen van een dreumes

Terwijl je net met een enkel doekje de grootste rommel van de billetjes hebt geveegd, draait de dreumes zich in één snelle beweging om. Uit schrik laat je het doekje vallen en ook de luier wordt van de commode getrappeld. Uit alle macht probeer ik mijn kind schoon te vegen, maar kan niet voorkomen mijn handen in het proces vies worden. Met zweet op mijn voorhoofd, leg ik mijn kind voor een tiende keer op zijn aankleedkussen, waar onderhand de hoes al is afgetrokken, omdat deze het niet heeft overleefd. Herkenbaar? Zo kan je veilig de luier van je dreumes verschonen. 

Mijn eerste was een moeilijk pakket op dreumesleeftijd als het om het verschonen van zijn luier ging. En als ik dacht dat dat moeilijk ging, doet zijn broertje er een schepje bovenop. Ik krijg al hartkloppingen, als er een onaangename geur bij meneer vandaan komt. Niet weer een poepluier! Het liefst zet ik een kneiper op mijn neus en negeerde ik het de rest van de dag, als ik niet wist dat het voor hem ook gevolgen heeft.

luier.jpg

Consultatiebureau

Bij het consultatiebureau vertelde ze mij een goede truc. Als kind op zijn rug ligt, druk je zijn knietje tegen de commode. Hierdoor kan hij niet meer draaien en blijft hij keurig liggen. Het probleem is echter dat je op deze manier met geen enkele mogelijkheid de luier van je kind kan verschonen.

In de loop van de tijd heb ik een aantal manieren gevonden om de luier van je dreumes toch te kunnen verschonen, ondanks het draaikonten.

1. Afleiding

Het werkt in je voordeel dat een kind snel is afgeleid. Stop hem iets in zijn handen, waardoor hij zich niet meer druk maakt om het verschonen van een luier. Een speentje kan net een beetje rust geven of juist een kleine knuffel. De heilige graal hebben wij moeders tegenwoordig altijd op zak. Op zulk soort momenten is het een zegen als je dreumes jouw telefoon in zijn handen heeft.

2. Samen sta je sterk

Vele handen maken licht werk. In dit geval maken vele handen het hanteerbaar. Terwijl jij aan de slag gaat met de luier hangt papa met zijn hoofd boven het hoofdje van je dreumes, terwijl hij gekke gezichten maakt en liedjes zingt. Hij kan zijn handjes weg houden bij de vieze billetjes in de hoop dat de schade beperkt blijft.
Iemand die de doekjes aangeeft, terwijl jij in één handeling doorgaat en erna de luier uitgevouwen en wel aan je overhandigd. Voilà, binnen enkele secondes heb je als team weer een schoon en fris ruikende dreumes.

3. In de holding

Helaas komt het ook voor dat je je partner er niet bij hebt als het viezenbroekentijd is. Ik ben er onderhand heel kundig in geworden om mijn in dreumes in de holding te houden met alleen mijn elleboog. Op deze manier heb ik nog mijn handen vrij om zijn billen schoon te poetsen. Met mijn elleboog druk ik zijn schoder tegen de commode, waardoor hij niet die ene kant op wil rollen. Dit gaat goed, tot het moment dat je dreumes leert dat er ook een andere kant is om op te rollen.

De schoudermethode is op dit moment niet meer voldoende en er moet een drastischere aanpak komen. Je kind op de grond verschonen, terwijl je een been over zijn bovenlichaam laat rusten. Het ziet er misschien iets wat crue uit, maar it works! Er zijn al vele moeders mij voorgegaan. Ik kan je niet beloven dat je dreumes dit leuk vindt, maar binnen een klein minuutje kruipt je dreumes weer, met een schone luier, door de kamer.

Gelukkig valt ook dit onder de ‘het is maar een fase’ praktijken. Al is het wel een fase-ding dat meerdere keren per dag terug komt. Ik ben benieuwd hoe dat bij andere moeders gaat/ging.

Wat doe jij om je kind in bedwang te houden of is jouw kind juist heel lief op het aankleedkussen?

 

 

 

 

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge