Lupilu Soft & dry pants – Mijn ervaring met de Lidl luierbroekjes

Mijn jongste zoon begint langzaam maar zeker zinderlijk te worden. Dat betekent dat er vaak geoefend moet worden met op het potjes plassen. Nu het nog geen mooi weer is laat ik hem nog niet met blote billen door het huis rennen, maar doe ik hem het liefst een luierbroekje aan. Maar hoe is het gesteld met de luiers van de budgetmerken. Ik kocht de luierbroekjes van de Lidl en teste ze uit.

Wij hadden altijd een kleine Lidl om de hoek, die maar twee maten luiers hadden in het assortiment en geen enkel pak luierbroekjes verkocht. Ik heb een half jaar moeten wachten op de opening van de vernieuwde winkel, maar eindelijk is onze kleine buurtsuper omgetoverd tot een enorme Lidl met een uitgebreid assortiment. Ook het luierassortiment is uitgebreid en zowaar lagen daar dit keer luierbroekjes tussen. Meenemen dus en uitproberen die handel.

Lupilu Soft & dry pants

Lupilu Soft & dry pants

Een pak Lupilu luierbroekjes kost 4,49 met daarin 18 luiers. Dat is dus 25 cent per luier. Nu dacht ik in eerste instantie dat dit niet erg budget was, maar blijkbaar zijn de luierbroekjes van een groter merk bijna het dubbele.

Eerlijk gezegd had geen hoge verwachting had van deze luierbroekjes. In een ver verleden heb ik de Lidl luiers uitgeprobeerd en dit was geen groot succes. Niet alleen vond ik de luiers een chemisch luchtje hebben, ook lekte deze enorm door. Al kan dit laatste ook te maken hebben gehad met dat ik een maatje te groot had gekocht.

Anders dan ik had verwacht hebben deze luierbroekjes geen chemisch luchtje. Ook voelen ze zacht aan, aan zowel de binnen als de buitenkant. Geen vervelende plastic randjes die kunnen snijden in de liezen of een strakke rand rondom de buik. Soft zijn de broekjes werkelijk. Ook na het dragen merk ik niet dat de huid van mijn kindje is geïrriteerd.

Het verhaal dry was nog een beetje spannend. Pas na mijn aankoop zag ik dat ik maat 6 had gekocht. Ofterwijl voor kinderen van 16 kilo of zwaarder. Nu is mijn zoon net 14 kilo en waren we van ons gebruikelijke merk luiers net over gegaan om de maat voor 15 kilo en zwaarder. Het werd dus spannend of we de goede maat hadden en deze luiers mijn kindje droog kon houden.

Luierbroekjes Lidl

Droge nachten

Dat de luier mijn kindje droog kon houden overdag werd snel duidelijk. Hoewel deze luier geen bijzonderheden of verschillende zondes heeft, bleef mijn kindje gedurende de dag droog. Toch moest deze luier nog wel de nachttest doorstaan om goed bevonden te worden. Als een luier de nacht kan doorstaan, dan kan hij alles.  dan is het goed. Tenminte, zo gaat het bij ons thuis. De lange tijd dat je kindje niet verschoond wordt, het slapen op de buik, het draaien en woelen. Die luiers moeten flink wat in huis hebben om na dit alles nog steeds de baby droog te houden. Het Lupilu luierbroekje van de Lidl moest natuurlijk ook deze test ondergaan. Al moet ik hier wel bij zeggen dat mijn peuter nooit een enorme plasluier heeft in de ochtend.

Een lange nacht en een redelijk volle luier later hebben we succes. Een droge baby… peuter!

Het enige nadeel is dat het een luierbroekje is. Het kost wat meer moeite om deze aan te trekken. Vooral bij een trappelende peuter. Dus eigenlijk zit er maar één ding op en dat is zo snel mogelijk doorgaan met die zindelijkheidstraining.

>> Lees ook: De 7 fases van zindelijkheidstraining

Wat is jouw favoriete merk luierbroekjes?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge