Lush shampoo bar en conditioner bar voor droog haar – Review –

Met een goede shampoo bar kan heel wat plastic shampooflessen besparen. Maar de vraag is natuurlijk wat een goede shampoo bar is. Vele bars laten een vettig laagje achter op mijn haar. Ik ben op zoek naar de shampoo die mij een silky smooth eindresultaat kan geven en mijn haar niet uitdroogt. Ik probeerde de ‘Honey I Washed My Hair’ shampoo bar en de ‘Jungle’ Conditioner bar van Lush.

Lush shampoo en conditioner bar

‘Honey I Washed My Hair’ shampoo bar

Deze zachte shampoo bar heeft een heerlijke geur. De toffee ruikende shampoo doet alleen al mijn badkamer heerlijk ruiken. De honing in de bar verzacht het haar en laat het prachtig glanzen.

Deze shampoo bar is makkelijk aan te brengen in je haar. Wrijf de bar tussen je handen en doe de sop in je haar of wrijf de bar over je hoofdhuid en verdeel hierna de sop door je haren. Masseer het goed door je haar en spoel het grondig uit.

Honey I Washed My Hair

Na het wassen voelt mijn haar goed schoon en is het niet vettig. De geur van deze shampoo bar blijft goed hangen in mijn haar. Wel is mijn haar erg klitterig en kom ik er met mijn vingers lastig doorheen.

Met deze shampoo bar ben ik net zo snel klaar met het wassen van mijn haren en het gaat net zo makkelijk als met mijn gebruikelijke shampoo. Eén shampoo bar staat gelijk aan twee flessen shampoo. Je koopt de bar ‘naakt’, oftewijl verpakkingsvrij. Met deze bar kan je je haren dus zero waste wassen, terwijl je met hetzelfde gemak en weer schone lokken hebt.

>> Lees ook: Dun en fijn haar wassen met een shampoobar – Review Balade en Provence Solid Shampoo Lavendel

Sulfaat

Zodra je de shampoo bar tussen je handen wrijft, valt het op dat deze shampoo enorm veel schuimt. Iets wat ik van andere bars niet gewend ben. Ook op mijn haren schuimt het enorm.

Lush shampoo bar schuim

Naast de vele natuurlijke ingrediënten bevat deze shampoo bar ook sulfaat. Het schuimende effect van deze bar is te wijten aan de Natrium Lauryl Sulfaat (SLS).

Veel mensen proberen steeds meer uit de buurt de blijven van sulfaten. Het zou een schadelijk zijn voor haar en milieu. Je wast de natuurlijke oliën van je hoofdhuid, waardoor je hoofdhuid erg kan uitdrogen en daarbij ook je haar. Daarnaast worden sulfaten gewonnen uit palmolie, waarvan de productie een enorme impact heeft op moeder aarde.

Even googelen en je bent inderdaad snel bang voor sulfaten. Het zou gelinkt zijn aan kanker. Echter is hier geen bewijs voor gevonden. Wel kan het inderdaad je hoofdhuid en haar uitdrogen. Dit kan voor mensen met droog, bewerkt of afrohaar, of mensen met huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis een probleem zijn.

Wat betreft de palmolie probeert Lush dit bestanddeel al meer dan 10 jaar uit hun producten te verwijderen en te zoeken naar een milieu- en diervriendelijke vervanging voor de palmolie.

‘Jungle’ Conditioner bar

Als je denkt dat de shampoo bar lekker ruikt, dan staat je wat te wachten met deze conditioner bar. Deze bar heeft een overweldigende frisse geur. Met de oliën, cacaoboter en vruchten geeft deze bar meer glas aan het haar en hydrateert het je lokken. De bananen en avocado’s voeden het haar, zonder het zwaar of vet te maken.

Wrijf deze conditioner bar tussen je handen en je haar. Zorg hierbij dat je haar goed nat is, zodat de conditioner makkelijker door je haar verdeeld kan worden. Mij kost het wel wat moeite om voldoende conditioner in mijn haar te krijgen. De conditioner overbrengen in mijn haar heeft enigszins geduld nodig. Goed inmasseren en even laten intrekken voor een goed resultaat.

Jungle conditioner bar

Na gebruik van deze conditioner merk ik dat mijn haar erg ontklit. Waar ik na gebruik van de shampoo bar het idee heb nooit meer een kam door mijn haar te kunnen krijgen, is dit gevoel direct verdwenen na gebruik van deze bar.

Deze conditioner bar heeft een heel ander gevoel dan mijn gebruikelijke conditioners. Het liefst smeer ik bij elke wasbeurt een maskertje in mijn haar en ik ben dus altijd op zoek naar een conditioner die zo’n crèmegevoel geeft. Dit gevoel geeft deze conditioner totaal niet.

Toch heeft het een prima uitwerking op mijn haar. Het is iets droger dan gehoopt, maar niet zo droog dat ik er gelijk een masker tegenaan wil gooien. Na het stylen van mijn haar valt het niet op dat mijn haar droger is en kan ik net mijn haar zo stijlen als ik wil.

Na gebruik van deze shampoo bar en conditioner bar voelt mijn haar silky smooth. Het is schoon en niet vettig. Ik kan met gemak mijn handen door mijn haar halen. Wel is mijn haar wat stugger. Dit heeft als voordeel dat eventuele krullen iets beter blijven zitten. Het enige nadeel is dat ik met deze shampoo en conditioner sneller last heb van uitgedroogde haarpunten. Al is dit misschien ook een teken dat ik het weer een keer naar de kapper moet.

Ben jij al bekend met de shampoo bar en conditioner bar van Lush?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge