Mama wil douchen

Iedere ochtend neem ik me weer voor om vroeg mijn bed uit te komen. Nog voor de kinderen wakker zijn, zodat ik even rustig onder de douche kan springen. Maar dan gaat mijn wekker. Met hoofdpijn druk ik dat kreng uit. Nog even niet. Ik draai me om en dan opeens staan de kinderen weer naast me. Ik trek me overeind en wankel de trap af. Eerst maar ontbijten, dat douchen komt nog wel.

shower

Je kinderen niet alleen laten wordt altijd gezegd. Toch hoop ik stiekem dat er deze ochtend een moment komt dat ze zo lekker aan het spelen zijn, dat ik onder de douche kan springen. Gister lukte het me ook al niet en nu wordt het echt tijd om mijn haren te wassen.

Na het ontbijt dan maar. Langzaam beginnen de jongens om aandacht te vragen. De oudste heeft mijn hulp nodig met het in elkaar zetten van zijn duplo-auto. De jongste begint langzaam een parcours te bouwen, zodat hij de tafel op kan klimmen. Even later begint het eerste gebrul. Kleine knul probeert een auto van zijn broer te pakken. Ik moet de jongens maar weer eens uit elkaar halen.

Ik neem eerst een bakje koffie. Langzaam beginnen de ontwenningsverschijnselen op te treden en is er een bakje nodig. Nog steeds loop ik in mijn pyjama. Wat ben ik blij dat mijn knullen nog niet naar school gaan. Ik zou niet weten hoe ik dat had moeten doen.

Waarom ben ik eigenlijk gisteravond niet gaan douchen? Ik had gister avonddienst en na mijn werk kon ik niet direct naar bed. Als ik onder de douche was gesprongen had dat een hoop tijd gescheeld. Maar om nou het water te laten kletteren, terwijl het huis in stilte is gehuld… Na het douchen mijn haren föhnen is al zeker geen optie. Ik zal je de details besparen hoe mijn haar er in de ochtend uit ziet als ik met nat haar ga slapen.

Maar goed, na de koffie kan ik wel douchen. De jongste wordt rond die tijd altijd moe en zal zo zijn bedje in kunnen. Al zal je net zien dat hij vandaag heerlijk blijft spelen. Geen moeie oogjes, geen hard gehuil. Het zal toch niet zijn dat hij zijn slaapje gaat verplaatsen?

Nog geen half uur later beginnen de vermoeide huiltjes te ontstaan. Yes, bedtijd voor de kleine. Ik leg hem op bed en grote broer laat ik beneden alleen achter. Die is zo lief aan het spelen, dat hij niet in de gaten heeft dat ik naar boven ga.

De douche gaat aan en en wat ben ik blij als ik er onder spring. Nu was ik mijn haar niet dagelijks, maar na een week helpt geen enkele droogshampoo meer tegen dit drama. Dit moet dus even een uitgebreide douchesessie worden. Als ik mijn haren nat maak hoor ik de klink van de deur en een klein stemmetje dat zegt “Mama, waar ben je?”. Zucht, ik ben betrapt.

Na een paar minuutjes zitten we met zijn tweetjes in bad met de bekertjes en visjes te spelen. Als moeder is douchen een heerlijk ontspannen momentje….

Lukt het jou nog om ontspannen te douchen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge