Meeki Hair Chalk review – Budget haarkalk van de Action

Zodra het zonnetje weer is gaan schijnen, krijg ik weer zin om mijn haar te verven. Een leuke festivallook creëren met de gekste kleurtjes. Iets waar ik erg blij van word. De Meeki Hair Chalk van de Action is een goedkope en snelle manier voor een perfecte festivallook. Ik probeerde deze haarkalk uit en vertel je hoe hij bevalt op verschillende haarkleuren.

Meeki haarkalk

Ik hou van een kleurtje in mijn haar, maar na jaren stevig te hebben geblondeerd probeer ik mijn haar wat rust te geven. Ik heb het teruggeverfd naar mijn eigen haarkleur en probeer het zo goed mogelijk te verzorgen. Dit betekent ook geen gekke kleurspoelinkjes. Gelukkig is haarkalk de oplossing om toch nog een keer met een lekker kleurtje te lopen.

Diep onderin de schappen van de Action zag ik deze haarkalk liggen. Het is even zoeken voor je hem ziet. Kleine roze en mintgroene ronde doosjes. Je zou eerder denken dat het een verdwaalde lippenbalsem is dan iets voor je haar.

Aanbrengen

Het aanbrengen gaat vrij simpel. Je houdt een pluk haar tussen de kalk en je vingers en wrijft het langs je haar. De roze kalk geeft direct veel pigment. Herhaling is bijna niet nodig zoveel pigment geeft het af. De mintgroene is wat lichter en geeft iets minder af, maar ook deze geeft na een paar keer wrijven een mooi resultaat.

Haarkalk Action

Resultaat

De roze kleur doet het op zowel mijn donkerblonde haar als op andere haarkleuren goed. Zowel op de superblonde haren van mijn kinderen als de zwarte haren van een vriendin is de kleur duidelijk zichtbaar. De mintgroene is wat lichter en is minder opvallend. Vooral op blonde haren lijkt hij bijna weg te vallen.

De kleur geeft vrij makkelijk af. Ik raad je aan om haarlak te spuiten na het aanbrengen van de haarkalk, om langer te kunnen genieten van je roze of mintgroene haar.

Blond
Before
Haarklak Action
After

 

Uitspoelen

Gedurende de dag zal de kleur iets vervagen. Gelukkig kan je de kalk makkelijk in je tas stoppen om het op een later tijdstip nogmaals aan te brengen.
Het uitwassen gaat daarom ook erg simpel. Een enkele keer wassen en je de pigment is helemaal verdwenen uit je haar. Er is geen roze of groene gloed meer te bekennen in je haar, die je er met moeite uitgewassen krijgt.
Wel is de kalk erg hardnekkig op je hoofdhuid. Het wordt flink schrobben als je iets te dicht bij je hoofdhuid hebt gekalkt.

Voor €0,99 vind ik dit een heerlijk kleurtje om mijn haren mee te kleuren. Ook heb ik al mijn nichtjes en zelfs mijn eigen jongens blij mee kunnen maken. Een makkelijk kleurtje voor je haar, om een dagje er net wat feestelijker uit te zien!

Welk kleurtje zou jij je haar willen kalken?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge