Meer sfeer in huis met een foto op hout

Onze woonkamer was toe aan een kleine metamorfose. Er ging een nieuw kleurtje op de muur en er moest een nieuwe foto aan de wand komen. Met deze foto op hout heeft onze woonkamer meer sfeer gekregen en een natuurlijke uitstraling.

  foto op hout 80x60 

Foto op hout

Mijn man maakt vele mooie foto’s van de kleinste plantjes. De mooiste macrofoto’s hebben al aan de muur gehangen, maar deze foto’s zouden beter tot zijn recht komen op een natuurlijk materiaal. Bij fotoophout.nl kan je je foto op verschillende materialen afdrukken en in de maat dat jij wil. Een foto voor binnen of buiten, op een plaat of juist op planken. Ook bij de afwerking kan je kiezen voor whitewash, wat meer duidelijkheid geeft aan de foto’s en aan te raden is voor portretten.

>> Lees ook: Een opgeruimd en gezellige speelhoek met een wereldkaart

foto op hout

Wij hebben gekozen voor foto’s op planken zonder whitewash. Het lijkt me super mooi om de houtnerf door de foto heen te zien, zodat echt de uitstraling van het hout nog door de foto heen komt.

Product

Nadat wij de foto in enkele simpele stappen hadden besteld werd de foto binnen een week thuis geleverd. Er was de optie om de foto te laten controleren, waar wij gebruik van hebben gemaakt. De afdruk zou hoe dan ook van goede kwaliteit zijn. Toch was het spannend om de doos open te maken. Wat is het resultaat en hoe vertaalt zo’n macrofoto zich op hout?

De foto is iets minder fel, maar juist dit maakt het mooi. De details zijn nog goed zichtbaar op de foto. Natuurlijk zou het met whitewash een stuk duidelijker zijn, maar ik ben blij dat we daar niet voor hebben gekozen. De houtnerf en de knoesten op het hout zijn mooi te zien. Het is alsof het een onderdeel is van de foto.
De planken zijn vrij robuust, wat goed tot zijn recht komt op onze grote kale muur.

foto op hout detail

Afwerking en ophangsysteem

De afwerking van de planken is wat ruw. Van dichtbij zie je de splintertjes zitten. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Zolang je niet te dichtbij komt zie je het niet eens zitten. Ik ga er nog wel voorzichtig een klein schuurpapiertje langs halen, aangezien mijn kinderen stiekem op de tafel klimmen om te kijken wat er nu weer aan de muur hangt.

foto op hout detail

De foto op hout werd geleverd met een ophangsysteem. Deze hebben wij geen gebruik van gemaakt, aangezien het een paar kleine schroefjes waren, waarvan ik niet dacht dat ze de plaat zouden houden. Zeker niet als er een kindje op tafel klimt om even te voelen hoe mooi het foto is (kijken doe je tenslotte met je handen).

Deze foto op hout heeft een prominent plekje aan de muur gekregen en zowel manlief als ik zijn super blij met ons nieuwe kunstwerkje aan de muur. Zoek jij ook nog een mooi object aan je muur, of meer een foto op forex of een canvas collage? Bij fotoophout.nl hebben ze nu een mooie summer sale. Het is dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op hun site.

Wat hangt er bij jouw aan de muur?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge