Mega shoplog DM – Mijn eerste ervaring met deze Duitse winkel

Regelmatig hoor ik dat mensen een ritje naar Duitsland maken om in te slaan bij de DM. Nu woon ik niet in de buurt van de grens en is het nog nooit in me op gekomen om tijdens mijn vakantie deze winkel leeg te kopen. Tot afgelopen weekend. Met een mini-vakantie vlak bij de grens besloot ik ook een kleine omweg te maken en eens te kijken of het echt zo goedkoop is bij de buren.

DM Shoplog

Zonder plan en alleen een klein lijstje met producten die ik de vakantie nodig zou hebben stapte ik de winkel binnen. In eerste instantie een gewone Kruidvat. Maar dan een enorm grote, opgeruimde Kruidvat. Het winkelen kon beginnen.

Voor de kids

Kinderproducten DM

Ik kon het niet laten om eerst even te kijken voor de kinderen. Er stonden allemaal leuke dingen voor in bad. Deze rode bruistabletten bijvoorbeeld (€1,95) die het bad een heerlijke aardbeiengeur geven. Ook dit kleine zakje (€0,95) met badschuim voor een kruidig en groen bad.
De twee beestjes mochten de jongens zelf uitzoeken. Deze magische doekjes (€0,95) vouwen zich uit in het water tot leuke doekjes. De jongens zijn er dol op.

Haarverzorging

Haarproducten Balea

Ik vervolgde mijn weg naar een enorm gangpad, met alles wat je maar voor je haar wil hebben. Van het huismerk van DM kocht ik de shampoo en conditioner (€1,35). Ook kocht ik de volumepoeder van Balea. Een product waar ik nog nooit kennis mee heb gemaakt en met een prijsje van €1,45 wil ik het best eens proberen. Nu nog leren hoe ik ermee om moet gaan, want de eerste poging deed me lijken op de bruid van Frankenstein.

Van Balea kocht ik ook een pre-shampoo peeling masker (€2,95). Een product wat ik nog niet in de Nederlandse winkels heb zien liggen en ik ben gewoon benieuwd. Het is een scrub voor je haar en hoofdhuid om het goed schoon te maken.

Om het geheel af te maken kocht ik nog een kleine Gliss Kur SOS intensive serum (€0,95) voor een extra boost voor mijn haar.

Handverzorging

'Trend it up' DM

De trendy DM lijn ‘Trend it up’ heeft mooie make-up en handverzorgingsproducten. Natuurlijk moet er een nagellakje bij komen. Ik koop twee soft matte nagellakjes (€2,25 ps) en een Expert vijl (€1,45). Met mijn droge winterhanden is deze handmakser (€2,45) ook erg aanlokkelijk. Nog een rolletje wattenschijfjes (€0,60) en nagellakremover (€0,45) en we zijn er helemaal klaar voor.

Douchegel

Douchegel Alverde

Volgens mij verzamel ik douchegel, want er moesten er weer een paar aan de verzameling worden toegevoegd. Deze twee heerlijk geurende zeepjes zijn van de natuurlijke lijn van de DM (€1,45 ps). De badschuim van Dresdner Essenz (€3,95) met biologische extracten geeft een overweldigende geur af aan het badwater en doet het licht schuimen.

En heel veel meer

Inslaan bij de DM

Ik kwam verschillende menstruatiecups tegen in de DM. Waarbij je in Nederland al snel 20 euro of meer neerlegt voor zo’n cupje is deze cup van T.O.C. €9,95. Niet dat ik al toe was aan een nieuwe, want mijn OrganiCup doet het nog prima, maar ik ben benieuwd of er veel verschil zit in een ander merk en een andere maat.

>> Lees ook: Menstruatiecup, is dat niet vies? – review OrganiCup

Door de winkel dwalend kwam ik veel meer leuke dingen tegen. Natuurlijk dingen die ik al ken, zoals Palmolive handzeep (€0,90). Ook waren er grote schappen met de bekende make-up merken en DM cosmetica merken. Helaas kreeg ik van de kinderen maar weinig tijd om dit nog door te zoeken. Een waterproef wenkbrauwpoeder (€3,45) en een highlightstick (€4,97) zijn altijd welkom in mijn verzameling en kon ik nog net op tijd meepakken. Bij de kassa pakte ik nog snel een natuurlijke deostick van Alverde (€2,95) met een heerlijk frisse geur heeft.

Voor de man

DM voor de man

Ook manlief kon het niet laten om het een en ander in te slaan. De Nivea is in Duitsland de helft van de prijs van wat je er in Nederland voor betaalt (€4,55). En de shampoo (€1,35) en tandpasta (€1,25) komen ook altijd goed van pas.

>> Lees ook: Moeders 5 Favoriete Beautyproducten

Ik ben overtuigd. Vele producten zijn stukken goedkoper en onze volgende vakantie naar Duitsland zal zeker weer een tripje naar de DM brengen. Zoveel leuke producten voor deze kleine prijsjes. Ik snap opeens waarom mensen hiervoor een stukje omrijden. Al denk ik wel dat het verstandig is een boodschappenlijstje mee te nemen #jewordterhebberigvan

Heb jij weleens ingeslagen bij de DM? 

Met dank aan google translate.
Zonder zijn hulp zou ik dit artikel niet hebben kunnen schrijven.

error
Tags:,

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge