Mijn 7 favoriete recepten met peer

Een stoofpeertje of een perencake. Heel creatief was ik niet met peren, tot wij een paar jaar terug een huis kochten met een perenboompje in de tuin. Wat moet ik met die enorme hoeveelheid peren? Vandaag deel ik mijn favoriete perenrecepten.

Peren uit eigen tuin

Drie jaar geleden kochten wij ons huis. In de voortuin staat een heel schattig perenboompje die ons het eerste jaar een enorme oogst gaf. Dit jaar was de oogst ivm de droogte iets minder, maar 7 kilo peren kan ik niet slecht noemen. Omdat mijn eigen creativiteit met peren blijft steken bij een stoofpeertje en een perencake, ben ik het internet op gedoken en zocht ik 7 recepten voor mijn 7 kilo peren.

Zoet

Kruidige perencake

Mijn go-to site voor een cakerecept is Laura’s Bakery. Hier haal ik de heerlijkste recepten vandaan en nog nooit is iets mislukt wat ik van haar maak. Natuurlijk moest er gezocht worden voor een perenrecept. Deze heerlijke pittige perencake is makkelijk te maken. Een heerlijke zachte kruidige cake. De pittigheid van de cake valt eerlijkgezegd wel mee, maar misschien ben ik iets te voorzichtig met de kruiden.

Pittige perencake

Bladerdeeg vlecht met peer, pecannoten en karamel

Nog zo’n site, waar alle recepten altijd lukken. Volgens mijn schoonzusje moet je bij Rutgerbakt.nl zijn. Kijkend naar dit recept brak het zweet me uit. Zo’n mooi gevlochten broodje kan ik toch nooit maken. Maar 10 minuten verder en mijn broodje staat al in de oven. Het is even puzzelen als je de gebruikelijke bladerdeeg gebruikt, maar moeilijk is het zeker niet. En heb je liever niet teveel zoetigheid. Laat de karamelsaus dan achterwegen. Ook zonder deze saus is dit broodje om je vingers bij af te likken.

Peertjes in rode wijn

Onze boom geeft echte stoofpeertjes. Kleine stevige peertje die, zo van de boom, weinig smaak hebben. Maar laat je ze in een pan met wijn en extra veel kruiden stoven, dan zijn het heerlijke peertjes om nog maanden van te genieten. Een heerlijk recept vond ik op chickslovefood.com. Een heerlijk kruidig recept. En hoe kruidiger de stoofpeertjes, hoe beter. Ik deed er dus een extra schepje kruidnagel en steranijs bij. Het in een paar weckpotten wegzetten en we zijn klaar voor de wintermaanden.

Stoofperen smoothie met speculaas

Een schep griekse yoghurt, peertjes erin en wat kruiden en je hebt een heerlijke smoothie. Ik bedoel dan ook echt een overheerlijke smoothie. En natuurlijk niet zoals het recept zegt drie scheppen yoghurt, maar gewoon in 1x de hele bak griekse yoghurt opmaken om de komende dagen van dit toetje te genieten. Met deze stoofpeertjes smoothie van mydeliciousjourney.com weet ik niet of ik de stoofpeertjes nog lang kan bewaren. Ik denk dat mijn voorraad snel op zal zijn.

Lees ook >> Recept vegetarische pasties – Een traditioneel Engels lekkernij

Hartig

Tosti peer met gorgonzola

Peer is goed te combineren met een lekker kaasje. Deze tosti met gorgonzola en peer is echt overheerlijk en de zachte smaken van peer met de pittige kaas is echt geweldig. Alsof je voor de lunch een kaasplankje neemt. De peren uit onze boom leg ik voor de zekerheid eerst even onder de grill. Je vindt het recept op makiki.nl

Tosti peer met gorgonzola

Romige aardappel-peergratin

Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van een gratin. Een zware hap aardappel hoef je mij niet voor wakker te maken. Maar met 7 kilo peren verleg je je grenzen. De verfrissende peer doet dit gerecht veel goeds. Het geeft het een extra smaakdementie, waardoor ik enorm heb genoten van dit hapje. Echter is deze gratin erg arbeidsintensief en zou het enige creativiteit van een luie ziel kunnen gebruiken. Dit recept is afkomstig uit de Allerhande.

Pickled Pears

Deze stoofpeertjes laten zich perfect lenen om op zuur te leggen. Op bbcgoodfood.com vind je daar een heerlijk recept. Kook de peertjes een uur op het vuur. Houdt ramen en duren wijdt open voor bijkomstige vervelende luchtjes. Laat de geur van het koken je echter niet afschrikken om een peertje te proberen. De smaak is zeer bijzonder en goed te compineren met een pittig kaasje. Wil je eens wat nieuws met een salade, dan is dit peertje een perfecte toevoeging voor een frisse groene salade.

Welk gerecht wil jij het liefst proberen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge