Mijn anti-bucketlist – Dit doe ik nooit van mijn leven

Ken jij ze? Van die waaghalzen een hele stoere bucketlist hebben. Aan veel van die dingen op zo’n lijst durf ik me vaak niet eens te wagen. Eigenlijk zijn er best wel wat dingen op te noemen die ik nooit zal durven. Vandaag deel ik mijn anti-bucketlist met dingen die ik nooit van mijn leven wil doen.

anti-bucketlist

Bungyjumpen / parashute springen

Iets wat ooit op mijn bucketlist stond, werd na een ritje in een vrije val achtbaan in één keer naar mijn anti-bucketlist geschoven. Het gevoel dat ik kreeg, de angst die ik had… Mijn nekharen gaan er nog steeds van overeind staan, als ik terugdenk aan hoe ik van grote hoogte naar de aarde stort, zonder precies te weten wanneer mijn redding zal zijn. Nee, ik spring liever niet uit een vliegtuig of met zo’n elastiek aan mijn benen, maar blijf veilig op de grond.

All inclusive strandvakantie

Oke, dit heb ik al een keer gedaan. In de tijd dat de Hartstichting nog vakanties organiseerde waren er ook buitenlandse vakantiereizen. Natuurlijk gingen deze vakanties altijd naar de zon en was aan alles gedacht. Het waren gezellige vakanties, maar dat was vooral om de groep waarmee we gingen. De hele dag aan het strand of zwembad liggen bleek echter niets voor mij. Ik ben niet zo’n zonaanbidder en zit liever in mijn kleine tentje.

>> Lees ook: Hoe mijn hartafwijking mijn leven beïnvloed

Meedoen aan de Voice

Ik vind zingen heerlijk en ik zou het fantastisch hebben gevonden als iemand mijn ‘talent’ ooit had ontdekt of ik ooit met een bandje had kunnen doorbreken. Nee, echt stoer was ik niet en ik deed niet mee aan elke band try-out. Ik deed het vooral voor de lol. Ik zong weleens mee met het bandje van vrienden en natuurlijk zong ik hard onder de douche. Veel mensen zeiden vroeger dat ik mee moest doen met zo’n talentenjacht. Naast dat het me doodeng leek om in zo’n kale ruimte mijn kunsten te vertonen zit ik er ook niet te op wachten om aan zo’n programma mee te doen. En stel je voor dat je wint en je vervolgens volgens de grote platenmaatschappij je trucjes moet vertonen. Dan is toch alle lol vanaf. Ik blijf wel lekker onder de douche zingen.

Jagen

Dit is misschien een beetje een open deur. Ik als vegetariër zal nooit een hertje dood kunnen schieten. Omdat ik er  zoveel moeite mee heb om een beest dood te kunnen maken vind ik niet dat ik het recht heb om hun vlees te eten. Ik zou niet zelf mijn vleesje kunnen slachten. Moet ik dan maar verwachten dat een ander dit voor mij doet? Nee, laat mij maar lekker tomaten plukken en op mijn salade knagen. Dat hertje mag van mij weer vrolijk verder springen.

In mijn eentje backpacken door een vreemd land

Het lijkt me heerlijk om met mijn rugzakje door de natuur te lopen. Maar er zitten grenzen aan. In mijn eentje naar een Azië of Australië zou ik nooit doen. Een vakantie die langer is dan een week of 2 is voor mij ook uitgesloten en een vakantie zonder man en/of kinderen zit er al helemaal niet in. Hoewel ik veel mensen om mij heen heb gezien die hun boeltje oppakte om naar een welbekend backpack land te gaan en van hostel naar camping te reizen zit ik liever op bekend terrein met bekende mensen om mij heen. Al mag dat wel in mijn kleine tentje natuurlijk.

Wat zou jij nooit van je leven willen doen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge