Mijn dromen – Je bent nooit te oud om ze waar te maken

Tijdens de webinar van mompoint.nl werd me pijnlijk duidelijk dat ik eigenlijk niet meer stilsta bij mijn dromen. Nu als thuisblijfmama is mijn grootste wens om de dag door te komen. Uitgeteld lig ik ’s avonds op de bank na een dag zwoegen met de kinderen. Wat mijn eigen dromen zijn ben ik de tussentijd een beetje uit het oog verloren.

Hoewel de webinar over balans ging en ik ook hier hard aan moet werken, is mij vooral een stukje over dromen bijgebleven. Wat ik persoonlijk wil is net zo belangrijk als wat ik voor mijn gezin wil. Dit vergeet ik nog weleens en hierdoor raak ik langzaam een stukje van mijn eigen ik kwijt. Het heeft me de laatste dagen flink bezig gehouden en ik heb er enorm over getwijfeld of de dromen die ik heb wel haalbaar zijn. Maar dat betekent niet dat ik ze niet kan hebben.

Mijn dromen

HBO studie afronden

Al sinds ik me kan herinneren heb ik de wens om een HBO-studie te volgen en af te ronden. Na het behalen van mijn MBO begon ik aan een HBO-studie, maar doordat ik dat jaar veel vrienden heb verloren lukte het me niet meer om op mijn studie te concentreren. Ik kreeg meer energie uit mijn werk in de zorg (wat ik toen deed als bijbaantje) en besloot voor een vaste functie te solliciteren.
Het voelde een paar jaar erg fijn dat ik op mijn eigen benen kon staan, maar altijd heb ik in mijn achterhoofd gehad dat ik nog een studie wilde doen. Welke richting die studie op gaat weet ik nu niet meer zo goed. De studie waar ik eerder aan begonnen was zou ik nu niet meer kiezen, maar wat dan wel?

Extraatjes vanuit mijn blog

Er zijn een aantal bloggers die van hun blog hun werk hebben kunnen maken. Supertof dat je met zoiets leuks je geld kan verdienen. Nu gaat mijn droom niet zo ver, maar het lijkt me erg leuk om af en toe een extraatje uit mijn blog te kunnen krijgen. Het bloggen kost tijd, hoewel ik er nog niet half zoveel tijd in kan steken als ik zou willen, en deze tijd gaat af van de tijd met mijn gezin. Wat zou het fijn zijn als ik door mijn blog iets terug kan geven.

Backpack trail

Met je tentje op je rug door de bossen in Schotland. Dat lijkt me het allermooiste. Je tentje opzetten op een verlaten stukje natuur en de volgende dag weer kilometers afleggen. Het snelle leven even achter je laten en alleen zijn met de natuur. Nou niet alleen, maar natuurlijk met man en misschien ooit ook met kinderen.
Mijn conditie laat het niet toe om nu mijn boeltje te pakken en dit te gaan doen. Hier is iets waar training voor nodig is. Ook moet er natuurlijk nog wat voorwerk gedaan worden voor het krijgen van de juiste gear. Het is een meerjarenplan. Langzaam sparen voor de juiste spullen en de benen trainen. En als mama natuurlijk ook trainen om de kinderen een weekje uit logeren te doen of misschien zelfs de kinderen uiteindelijk mee te laten lopen.

Lees ook >> Sporten met een beperking – Conditie opbouwen met een hartafwijking

Droomhuis

Wij wonen gelukkig al in een heerlijk huis, maar er moet nog een hoop aan gebeuren. Gelukkig geen ingewikkelde structurele dingen, maar nog niet alles is naar mijn smaak en daar kan ik me enorm aan ergeren. Een nieuwe badkamer, tuin aanpakken en zonnepanelen staan op de planning zodra de bankrekening dit toelaat, maar andere dingen zou ik nu al kunnen aanpakken. Een ander kleurtje op de muur, het ophangen van een plankje. Je kent het wel. Die dingen die nog 10 jaar kunnen blijven liggen. Sommige mensen beweren dat je dit soort dingen niet meer ziet na verloop van tijd, maar het gebrek aan een plintje is iets wat mij altijd zal storen. Noem me perfectionistisch, maar het zou me heerlijk lijken als mijn huis is zoals ik het wil. Of voor 80% is wat ik wil, want dat is (zoals geleerd in de training) meer dan genoeg.

Lees ook >> DIY – Dopamine plank

Het hebben van dromen kan er voor zorgen dat ik mij meer op één ding kan concentreren, me niet meer laat afleiden door allerlei bijzaken en me minder laat verleiden om te multitasken. En hoewel ik soms twijfel of ik nog aan een studie moet beginnen of het onbegonnen werk lijkt het huis op te knappen, kan het geen kwaad om te blijven dromen en dit stapje voor stapje waar te maken. Je bent tenslotte nooit te oud om te dromen.

Waar droom jij nog van?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge