Mijn favoriete series en shows op Netflix

Zodra de kinderen op bed liggen plof je op de bank en zappen maar. Oke, tegenwoorden pakken we toch eerder Netflix erbij om een leuke serie of show te kijken. Met zoveel keus aan series is het lastig om uit te kiezen wat er gekeken gaat worden. Ken je dat? Dat je een uur aan het scrollen ben en nog steeds geen geschikt programma hebt gevonden. Vandaag deel ik mijn favoriete series en shows en wie weet ‘zap’ jij hier vanavond wel naartoe.

Sex Education

Een tijdje geleden klikte ik deze serie aan. Het was eerder geprek aan inspiratie dan fascinatie dat ik op ‘afspelen’ klikte. Geen idee wat ik van deze serie moest verwachten, maar ik werd verrast met een brits accent. Klein pluspuntje voor mij.
In de serie zien we hoe Otis zich als tiener probeert te redden. Ondanks de ondersteuning van zijn moeder, de sekstherapeut, en de aanmoediging van zijn vriend maakt hij zich zorgen dat hij ‘het’ niet kan. Hij is niet de enige die problemen heeft met zijn seksualiteit.
In eerste instantie lijkt het weer een volgende tienerserie. Toch had deze serie een paar diepgaande emotionele momenten en moest ik (emotionele mama dat ik ben) zelfs een traantje wegpinken. Deze serie is echt het kijken waard.

Tidying up with Marie Kondo

Wie heeft haar naam niet voorbij zien komen? Dit kleine japanse vrouwtje en haar lieve stemmetje die precies weet te vertellen hoe je je huis netjes kan krijgen. Voor mij zijn dit soort series altijd een manier om mezelf te motiveren weer eens door mijn spullen te gaan. Als stiekeme hoarder is dat geen overbodige luxe. De manier van Marie Kondo is echter anders dan ik ben gewend van dit soort programma. Bij haar gaat het er niet om of je de spullen nog nodig hebt, maar of je er nog gelukkig van wordt. “Does it spark joy?” Haar respectvolle manier van omgaan met het huis en de spullen die erin staan geeft mij nieuwe energie om mijn huis op orde te krijgen. Het opruimvirus gaat als een soort epidimie over Nederland en ook ik lijk ermee besmet te zijn.

>> Lees ook: Waarom ik nooit wat weggooi

The Great Designer Challenge

Zoek je inspiratie om je huis een nieuwe look te geven, maar heb je geen groot budget. Dit is een heerlijk proramma om je te laten inspiriren door amateur designers die met een krap budget in korte tijd een kamer om moeten toveren naar een stijlvol interieur. Onder toeziendoog van Daniel Hopwood, architect en interieur designer en Sophie Robinson, interieur stylist, die de kandidaten voorzien van commentaar en tips. Tijdens het programma worden de bijzonder achitectuur en historische objecten toegelicht over hun verleden en kijk je opeens heel anders naar de gebouwen om je heen en je eigen huiskamer.

How I Met Your Mother

Heb jij weleens een aflevering gezien van How I met Your Mother? Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot een paar maanden terug nog nooit een aflevering van deze serie heb bekeken. Toch is deze populaire serie al heel wat jaartjes oud, met de eerste aflevering in september 2005. In een zeer langgerekt verhaal vertelt een vader zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Met verschillende flashbacks krijgen we te zien hoe zijn zoektocht naar ‘the one’ is verlopen. Met de vele meta-grappen en running-gags blijft het een grappige serie en is het heerlijke om deze zo weg te kijken.

Happy!

Happy! Het klinkt zo vrolijk met een manische eenhoorn dat deze serie illustreert. Niets is minder waar. Happy, het denkbeeldige vriendje van Hailey, gaat op zoek naar iemand die haar kan helpen als zij ontvoerd is door de kerstman. Een ex-agent die nu huurmoordenaar is, denkt dat hij gek wordt als Happy hem niet meer met rust laat. Met gruwelijke beelden en een angstaanjagende kerstman is deze comedy/misdaadserie een heerlijk verhaal om de kerst nog even te herinneren, maar de romantische zwijmelfilms nu toch wel een beetje zat begint te worden.

Dark

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze serie al een tijd geleden heb gekeken, maar ik vond hem zo geweldig dat ik hem toch in dit rijtje wilde zetten. Deze duitse scifi-drama serie geeft een duister gevoel, wat ondersteund wordt door geweldige muziek.
Omdat ik bang ben teveel van de serie weg te geven, geef ik je de beschrijving van Netflix. “Als een kind vermist wordt gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.”
Wat is er gaande in dit dorpje, waar gaat dit verhaal naartoe, hoe zal het aflopen.

Netflix heeft bevestigd dat er een nieuw seizoen komt van deze serie, maar het is onduidelijk wanneer.

Wat is jouw favoriete Netflix serie of show?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge