Ochtendroutine met 2 kindjes

Bij de zwangerschap was ik erg bang dat de ochtendroutine met een baby me zwaar zou vallen. Ik ben geen ochtendmens, maar met een kleintje moest ik er toch aan geloven. Het viel me bij de eerste reuze mee. Ik was al snel gewend aan het vroege opstaan en de kleine ging lekker zijn gang. Met de komst van de tweede begon ik de spanning weer te voelen. Hoe gaat het nu in de ochtend?

Als de kinderen vroeg wakker worden, neemt papa ze meestal al mee naar beneden. Hij geeft de oudste een boterham en de jongste een nieuwe luier. Het komt ook weleens voor dat de jongens uitslapen. Zo ook deze ochtend. Om 7.30 staat de oudste naast mijn bed. De jongste is blijkbaar ook al wakker. Ik hoor hem gezellig brabbelen in bed. De oudste speelt op het grote bed en rent wat heen en weer. Na enige tijdje snoozen stap ik toch mijn bed uit.

De oudste draagt nog een luier, dus ik begin met het verschonen bij hem. Halverwege besluit meneer dat hij geen luier wilt. Hij is bij lange na nog niet zindelijk, maar als ik een ochtend niets op de planning heb staan, laat ik hem zonder luier lopen. Ik hoop dat hij hiermee beseft wat plassen is en langzaam zijn weg naar het potje kan vinden. Hij krijgt een makkelijke broek aan en voor de zekerheid neem ik nog wat zwembroekjes mee. Deze broekjes zijn snel gewassen, maar zijn ook makkelijk uit als hij opeens naar het potje wilt.
De jongste krijgt wel een schone luier. Voorlopig doe ik hem zijn pyjama nog aan. Ik wil ze later op de ochtend nog in bad doen, dus we gaan nog niet moeilijk doen met kleding.

Ontbijt

We ontbijten eigenlijk altijd vrij simpel. De oudste knul zit aan de salontafel, of loopt er wat door de huiskamer. Zijn kleine broertje eet sinds kort ook boterhammen. Hem zet in in de hoge stoel naast de bank. We eten allemaal brood. De korstjes van de boterhammen knip ik af. Met de schaar kom je makkelijk door brood heen en het gaat een stuk vlugger dan met een mes. Meestal heeft de oudste zo’n honger dan ik gelijk voor hem wat smeer, maar dit keer is hij lief aan het spelen. De jongste heeft een boterham met pindakaas. De eerste keer, dus ik ben benieuwd hoe hij het vindt. De oudste knul heeft op zijn ene boterham kaas met olijf en de ander grilworst. Ook ik heb een boterham met kaas en olijf en de ander met pindakaas. Ik weet nooit wat ik ’s ochtends moet eten, dus ik neem meestal hetzelfde als de knullen.

We drinken ’s ochtends water. Niet mijn favoriet in de ochtend, maar aangezien meneer anders de hele dag door limonade of sap drinkt beginnen we ’s ochtends met water. En ik drink pedagogisch verantwoord mee.

Met zijn alle in bad

Tijdens het eten kijken we het nieuws. Zo weet ik een beetje wat er in de wereld gebeurt en heeft de oudste wat afleiding bij het eten. Soms heeft het een positief effect, maar vandaag moest de tv toch uit. Meneer werd er erg door afgeleid. Hij had blijkbaar ook niet zo’n honger. Het kaas en de worst heeft hij van zijn brood gegeten. Zelfs de boterhammen nog een keer besmeren met pindakaas maakte het niet lekker genoeg om het te willen eten. De jongste daarintegen heeft zijn hele boterham op. Zijn flesje water drinkt hij even later zelf bijna helemaal leeg als hij op de grond ligt.

Aankleden

Na het ontbijt gaan we naar boven. De jongens moeten vandaag weer in bad. Ik probeer ze om de dag in bad te doen, maar helaas lukt dit niet altijd. Vandaag gaan we met z’n alle. Dit scheelt heel veel tijd en energie. De jongste gaat in zijn badzitje en voor de oudste leg ik een slipmatje neer. Tijdens het douchen gebruiken we altijd een Baby Shower Glove. Deze hebben we gekregen als kraamcadeautje toen de jongste geboren was. Het is heerlijk om wat extra grip te hebben op zo’n kleintje. Nu het een grote stevige jongen is, gebruik ik hem ook nog regelmatig. Je hele arm geeft meer grip, waardoor je zeker weet dat hij niet zomaar uit je armen floept.

ochtend07
Setje voor Owen
ochtend06
Setje voor Morris

Aankleden

Na het bad kan de jongste al naar bed. Ik trek hem dit super schattige pakje aan. Een heerlijk wijde broek van Sweet Petit en een lekker zacht shirtje van hetzelfde merk. Natuurlijk draagt hij nog een rompertje. Ik heb altijd de rompers van de zeeman. De bio-coton rompers zijn zo rekbaar dat je hem 3 maten later nog kan aantrekken. Hij begint wat te huilen en bedenk me dat hij nog geen flesje melk heeft gehad. Als ik even later met een flesje boven kom, ligt hij al te slapen. Blijkbaar is een boterham toch voldoende.

De oudste is weer helemaal poedeltje naakt aan het rondrennen. Hij vindt het heerlijk om in zijn blote kont te lopen. Hij speelt nog wat op de bovenverdieping en in het grote bed, maar dan wordt het duidelijk dat hij ook moe is. Hoewel hij het niet leuk vind doe ik hem toch kleertjes aan.

Het shirtje komt van de zeeman met mooie auto’s erop. De broek is van de name-it. Broeken van de name-it zijn de enige broeken die leuk staan. Hij heeft zulke smalle beetjes, dat alles eruit ziet alsof het 3 maten te groot is. De broek wilt hij natuurlijk weer niet aan. Met blote benen duikt hij zijn bed in. Al snel is het rustig en voor ik ga opruimen drink ik nog even een lekker glaasje cola!

Hoe ziet jouw ochtend eruit?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge