Onzin kinderproducten die toch niet zo’n slecht idee zijn.

Voor ik moeder werd dacht ik te weten hoe het zat. Ik wist hoe ik het ging doen en wat ik ervoor nodig zou hebben. Veel producten die op de markt zijn zou ik niet nodig hebben. Nog steeds sla ik veel producten over, maar er zijn ook een aantal producten waar ik nu opeens het nut van inzie.

Sock-ons

Voor ik kinderen kreeg had ik al eens een kindje gezien met deze dingentjes aan zijn voetjes. Sock-ons draagt je baby over zijn eigen sokken heen en zorg ervoor dat zijn sokken niet meer zo gemakkelijk uit gaan. ‘Als je de sokken goed optrekt is dit toch niet nodig’, was mijn gedachte. Boy, was I wrong! Ik kreeg ze bij de geboorte van mijn eerste zoon en met drie maanden waren de sock-ons en mijn baby onafscheidelijk.

Badspeelgoed

Water is al speelgoed genoeg. Eventueel gooi ik wat duplo in het bad of een lege shampoofles en ze zullen toch een lol hebben. Speciaal speelgoed voor in bad is overbodig en hoef ik dus niet aan te schaffen.

Met de kerst kregen we een aantal dingen die je goed in bad kan gebruiken. Een leuk molentje en een electisch ding dat water omhoog spuit. Super leuk en de jongens maken er ruzie om als ze samen in bad zitten. De oudste had de laatste tijd niet meer zo’n zin om in bad te gaan, maar sinds we dit speelgoed ons bad vult, wilt hij het liefst twee keer per dag in bad.

Riem voor aankleedkussen

Met de oudste merkte ik het al. Het verschonen van een luier van een dreumes is pittig. Hoe makkelijk zo’n klein mannetje zich in allerlei bochten kan wringen is ongekend. Dat geen van de mannen nog van de commode is gerold mag een wonder heten. De eerste keer dat ik in de openbaren toiletten een riem zag bij het aankleedkussen moest ik wel een beetje lachen. Nu we weer een dreumes hebben die zijn broer overtreft met het draaikonten op zijn aankleedkussen zou een riempje niet overbodig zijn.

>>Lees ook: Luier verschonen van een dreumes

Tuigje

We blijven nog even in de catogorie “het in bedwang houden van je kind”. Mijn oudste zoon is een echte doe-het-zelver. Een rustig wandelingentje draait voor mij altijd uit op een workout. Voor zijn oren werkte, waren zijn benen al volop functioneel. Ik rende als een dolle achter hem aan en nog steeds hoor je mij straten verder mijn kind achterna roepen. Op drukke plekken hou ik altijd mijn hart vast en ben jaloers op de mensen die hun kind keurig hebben aangelijnd.

Zo’n tuigje leek me altijd onzin. Je kan je kind toch gewoon een hand geven, optillen of netjes opvoeden, zodat hij bij je in de buurt blijft. Sorry moeder, die ik met een scheef oog aan het gekeken. Ik snap het nu helemaal.

rugzak met looplijn

En zeg nou zelf, deze tas met looplijn is toch een schatje.

Babytv

De repetatieve liedjes, de slechte verhalen van de teletubbies of de youtube-filmpjes waar er allerlei auto’s voorbij komen. Waarom zou je dat aanzetten voor je kind? Nou, omdat je een moment van rust in de drukke dag van je kind ermee kan creëren. Ze staan gebiologeerd te kijken of vallen er zelfs bij in slaap. Mijn zoon doet geen middagdutje meer, behalve als de omstandigheden goed zijn. Baby tv dus.

Heb jij ook van die producten die je eerst onzin vond. Die je tot je kinderen had nooit van had gedacht ze te kopen en nu eigenlijk niet meer zonder kan?

error
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge