Peuter-tag

2 jaar en 3 maanden, maar al een jaar aan het peuterpuberen. Als peuter heb je natuurlijk een flinke mening over allerlei dingen. En als peuter is jouw woord wet. Je wil alleen dat eten en drinken waar je trek in hebt en niets anders doen dan waar je zelf zin in hebt. Op het internet heb ik al een aantal keer de peuter-tag voorbij zien komen. Namens mijn peuter vulde ik ook deze tag in.

morris

Naam en leeftijd

Morris. Geboren op 6 juni 2015

Favoriete eten

Iedere dag is het wat anders. De ene dag vindt hij komkommer en kaas heerlijk en een andere dag moet hij daar niets van hebben.

Favoriete drinken

Chocolademelk is het helemaal. Hiervan kan hij liters drinken. Als hij dat niet mag, wil hij graag een fles ijs koud water. Dat moet dan wel water uit de grote amerikaanse koelkast zijn met ijsklontjes erin.

Favoriete tv programma

Echt tv programma’s kijkt hij niet veel. Af en toe zetten we sesamstraat aan, maar als hij iets op tv wilt kijken is het vaak een film. Nu is Wall-E zijn favoriete film. Een paar dagen geleden was hij behoorlijk ziek. In totaal heeft hij die dag 3 keer de robot film gekeken.

Favoriete boek

Langzaam gaat slaap maar fijn bouwterein van de eerste plek en neemt Jip en Janneke deze plek over. Natuurlijk moet papa deze voorlezen, want na een dag papa niet gezien te hebben is het heerlijk om door hem ingestopt te worden.

Favoriete speelgoed

Alles wat wielen heeft. Ooit heb ik nog gedacht dat mijn zoontje niet alleen maar auto’s kreeg om mee te spelen. Helaas had ik het niet voor het zeggen en wilde meneer alleen maar met auto’s spelen. Met 9 maanden begon hij met de eerste autootjes te spelen en nu wil hij niets anders meer. Hoe vaak ik mijn nek niet al bijna heb gebroken over zo’n kleine rakker met wielen.

Wat maakt hem boos of verdrietig

Als hij het niet zelf mag doen. Niets mogen we meer van hem overnemen. Alles moet hij zelf doen. Op de commode klimmen, zijn kleren aantrekken en zelfs zijn luier zelf aantrekken. Ik moet heel creatief zijn tijdens het aan- of uitkleden met dit meneertje.

Hoe noemt hij je ouders en schoonouders

Mijn moeder noemt hij ‘Ia’. Zij heet Ria en vindt het fantastisch dat hij haar zo noemt. Mijn vader noemt hij opa, maar wordt regelmatig opa ia genoemd. Mijn schoonouders noemt hij vaak opa/oma gevolgd door de naam, al wordt oma vaak naar zijn oom vernoemd. Oom of ome, het klinkt inderdaad bijna hetzelfde.

Welk item is heel belangrijk voor hem

Kikker! Frazier Frog van Happy Horse. Groen en fluffy is hij allang niet meer, maar zonder kikker kunnen we geen kant op. Gelukkig heeft oma een hele tijd geleden al een reserve kikker gekocht.

kikker.jpg

Favoriete activiteit

In de achtertuin spelen met zijn graafmachine vindt hij heel leuk. Het ene na het andere gat wordt omgespit. Gelukkig is onze tuin niet een perfect aangelegd plaatje. En al dat omspitten scheelt ons een hele hoop werk als wij nieuwe plantjes gaan planten.

Favoriete kleur

Oen, oftewel kikkergroen. Laatst heb ik groene schoenen voor hem gekocht. Zijn oene oenen zijn het helemaal.

Bedtijd

Zijn ouders vinden dat hij 19.00 uur naar bed moet. Zelf vind hij 20.30 uur een mooie tijd.

Waardoor gaat hij gek doen

Haha, daar is niet veel voor nodig. 1 vinger uitsteken en hij wilt je al gaan kietelen. 2 handen omhoog en hij staat in de houding en roept ‘ik ga je pakken’. Ziet hij iemand die hij leuk vindt, dan begint hij hard te lachen en soms (heel vaak) rent hij uit het niets gillend door het huis.

Wat maakt hem geweldig

Met zijn brede lach en zijn ondeugende ogen ben ik altijd nieuwsgierg wat er in zijn hoofdje omgaat. Zijn interesse in de kleine dingen, zijn nieuwsgierigheid in andere mensen, zijn wil om alles zelf te doen. Hij is met zijn 2 jaar al zo’n mannetje en dat maakt hem geweldig.

Heb jij de peuter-tag al weleens ingevuld?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge