Plannen voor de zomer en wat het betekent voor mijn blog

De vakantie is officieel begonnen. Natuurlijk groot feest voor iedereen. Toch kijk ik er een beetje tegenop. Het is nog maar 6 weken geleden dat ik eigenlijk elke dag met de kindjes thuis zat. Alleen 1 ochtend in de week dat beide jongens naar de peuterspeelzaal gingen en ik even voor mezelf had. Hoe ga ik de komende 6 weken doorkomen?

Vakantie

De jongens hebben de leeftijd dat ze ruimte willen, maar nog niet zonder toezicht ergens kunnen spelen. Ik ben dus de aangewezen persoon om naar de speeltuintjes te gaan of thuis met de dino’s te spelen. Ja, want zelfs in huis kunnen ze niet zonder toezicht.

>> Lees ook: En toen was hij weg

Voorheen probeerde ik mijn tijd te verdelen tussen de kinderen, voor mezelf, voor het huis en ergens zocht ik nog wat momentjes om mijn blog te tikken. Maar hoe ga ik dat doen nu we officieel vakantie hebben?

Vakantieplannen

Voor een kind is de vakantie een bijzondere tijd. Je hebt vrij van school en kan genieten van het mooie weer. Zo kan ik het me tenminste herinneren. Ik, als thuisblijfmoeder, kan ze de vrijheid geven die ze in de vakantie horen te krijgen. En dat betekent uitslapen, uitstapjes maken, buiten spelen en lekker doen waar we zin in hebben. Even geen gedoe met het huishouden of andere zaken die mama wil doen. Even geen dingen moeten.

Al weken vraagt Morris of we gaan zwemmen of naar de natuurspeeltuin gaan fietsen. Ook werd in onze vakantie duidelijk hoe leuk Owen het vind om nieuwe dingen te zien. Zo is hij nog diep onder de indruk van de toren die wij hebben beklommen tijdens onze vakantie in Zeeland.

Ons weekje weg hebben we dus al gehad, maar dat betekent niet dat we deze vakantie niets gaan doen. Ik heb een hele waslijst aan leuke activiteiten voor de kinderen. Ik wil ze graag verschillende musea laten zien, een keertje in de zee zwemmen, een stuk met Morris fietsen en met Owen een toren beklimmen.

Geen huishouden

Natuurlijk moet er altijd wat gedaan worden in huis, maar dit wil ik in de vakantie echt op een lager pitje zetten. Dit zal een les voor mij zijn. Even niet de was netjes in de kast hebben liggen, even niet elke keer de dweil door de kamer halen, maar de rommel gewoon laten zijn. Denk trouwens niet dat het hier altijd een showroom is. Ik kom om in de rommel. Maar deze vakantie laat ik dat gewoon lekker liggen als ik met de kinderen iets wil doen.

Wat betekent dit voor mijn blog

Ook mijn blog zal deze vakantie wat minder aandacht krijgen. Niet elke keer een artikeltje eruit stampen, omdat ik vind dat het moet. Maar dat betekent niet dat het helemaal stil gaat liggen.

Ik loop nog altijd over met ideeën om over te bloggen, maar met het gebrek aan tijd (en energie) kan ik niet de kwaliteit artikelen typen die ik zou willen. Dit is iets waar ik mee beginnen als de jongens weer naar school gaan. Voor de vakantie doen we het dus wat rustiger. Niet meer elke week een Weekly Diary en nog een paar losse artikelen. Maar wat kan je dan wel verwachten?

Ik ga proberen twee keer in de week een artikel online te plaatsen. Met de nadruk op proberen, want het plezier met de jongens gaat voor. Ook mijn Weekly Diary hoef je niet te missen, maar zal in de vakantie om de week online komen met de hoogtepunten uit onze vakantie.

Meer rust, minder stress, meer plezier en minder moeten. Dit zijn dus onze plannen met de vakantie.

Pas jij je eigen schema aan tijdens de schoolvakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge