Plog – Dag uit het leven van een peuter

Hoi, ik ben Morris. Vandaag laat mama je een dag uit mijn leven zien. Het is een zonnig dagje en ik hoop al dagen dat we een keer naar de natuurspeeltuin gaan. Misschien gaan we dat vandaag wel doen. Lees je mee?

Een dag uit het leven van Morris

Eigenlijk begint elke ochtend hetzelfde. Ik kruip lekker bij papa en mama in bed. Mama slaapt meestal nog lekker door, maar papa kan ik vaak al porren voor een spelletje.

Jaaah! Eindelijk zijn we in de natuurspeeltuin. Het is alweer even geleden dat ik hier ben geweest. Op de weg ernaartoe zag ik de kabelbaan en eigenlijk wilde ik dat weleens proberen. Het gaat beter dan verwacht, al vindt mama het een beetje eng

Mama vergeet nooit koekjes en drinken mee te nemen als we ergens gaan spelen. We eten in de speeltuin lekker een sultana en hoewel ik mijn eigen fles water heb, vind ik de camelbak van mama veel leuker. Die heeft mijn lievelingskleur rood.

Ik heb in de speeltuin een hele leuke route gevonden. Ik blijf rondjes lopen en vind het heel leuk als mijn papa en mama en mijn broertje Owen ook mee rennen.

Thuis gekomen ben ik toch wel moe. Ik mag even Peppa Big kijken en met een speentje uitrusten op de bank.

Met de lunch maakt papa een snel aardappelsoepje. Lekker zeg, ik eet het hele bakje leeg.

Lees ook >> Hoe mijn peuter weer goed ging eten

Na de lunch ga ik altijd even rusten op de bank. Ik doe al lang geen dutjes meer, maar eigenlijk red ik een hele dag wakker zijn. Ik val vaak op de bank in slaap, maar vandaag kijk ik rustig mijn filmpje af.

Als ik ben uitgerust is het weer tijd om te spelen. Ik vind deze bolderkar zo leuk. Eigenlijk is hij van mijn vriend/buurjongen, maar die hoefde hem niet meer te hebben. Ik mocht hem hebben en dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen.

Mama wil een stukje fietsen. We gaan vanmiddag naar Oma fietsen (opa moest helaas werken). Een klein stukje fietsen is best leuk, maar zo lang in de fietskar te moeten zitten is best heftig. Ik heb mijn broertje tijdens de rit behoorlijk verveeld.

Bij oma zijn altijd leuke dingen te vinden waar ik mee mag spelen. Ik weet al heel goed dat dit ding is om koffie mee te maken en maak voor iedereen een bakje koffie. Ook de plant krijgt een lekker slokje ‘koffie’.

Als we bij oma eten, eten we eigenlijk altijd patat. Meestal kiest papa patatdag uit om bij opa en oma te eten. Papa en ik vinden patat heel erg lekker.

Bij oma heb ik een eigen kamer. Ik heb er vaak gelogeerd toen mama nog werkte. Nu logeer ik er nog maar af en toe. Het is een leuk kamertje en ik heb er veel dingen om mee te spelen. Die lamp komt binnenkort in mijn eigen kamer. Gaaf is hij he.

Lees ook >> Je kind logeren. Mijn bekentenis

Als we weer naar huis zijn gefietst is het alweer bedtijd, helaas. Maar niet voor we op het bed van papa en mama hebben gespeeld. Mama doet altijd hele gekke spelletjes op het grote bed. Hoe gekker deze spelletjes zijn, hoe leuker ik het vind.

Het liefst wil ik dat papa me op bed legt. Papa is mijn grote vriend en als we klaar zijn met voorlezen wil ik dat papa nog even bij me komt liggen. Volgens mij vindt papa dit ook altijd erg leuk.

Bedankt voor het lezen. Dit was mijn dag. Maar niet voor mama mij nog een kusje heeft gegeven voor zij naar bed gaat.

Wat heb jij gedaan vandaag?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge