Plog – Een dag uit het leven van een dreumes

Hoi, ik ben Owen. Vorige week vertelde mijn grote broer over zijn dag, vandaag is het de beurt van mij. Ik wilde je een gezellige dag laten zien, maar het zoals mama altijd zegt ‘een dag met een kind laat zich niet plannen’. Vandaag liep de dag helaas iets anders dan ik had verwacht.

Lees ook >> Wie is Owen | Wie is mijn jongste zoon

Een dag uit het leven van Owen

papa smeert brood

Vanmorgen heb ik lekker uitgeslapen. Iets na 7 uur werd ik pas wakker. Uitslapen betekent wel dat ik wakker word met honger en dus was ik erg ongeduldig toen papa vanmorgen mijn brood ging maken.

ikea tunnel

Mijn broer en ik kunnen tegenwoordig steeds beter samen spelen. Zo speelde we vanmorgen samen met de tunnel. Wat een lol.

Bij de dokter

En dan opeens val je met je hoofd tegen de punt van de tafel en zit je even later bij de dokter. Ik had een flink gat in mijn hoofd dat goed aan het bloeden was. De dokter heeft het dicht geplakt. Het is best moeilijk om zo stil te liggen als ze je pijn doen.

ijsje voor de pijn

Zoetigheid helpt tegen de pijn en schrik. Daarom kreeg ik na de dokter een lekker ijsje. Eigenlijk was ik al vergeten wat er aan de hand was, maar dat ijsje wilde ik maar al te graag op smikkelen.

dreumes shopt

Mijn broer heeft de laatste tijd allemaal nieuw speelgoed gehad. Er was bijna niets meer waar ik mee kon spelen, zonder ruzie te krijgen. Daarom was al het plan deze ochtend iets nieuws voor mij te kopen. Omdat ik vanmorgen zo verdrietig was, heb ik een extra groot cadeau van mama gehad.

tafel hoekjesbeschermers

Wat mama ook gelijk mee heeft genomen zijn deze hoekjes voor de tafel. Beter te laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

slaap kindje slaap

Na alle drukte was het tijd om naar bed te gaan. Het was een heftige ochtend. Ik sliep zo lang, dat mama zich een beetje zorgen ging maken. Na 3 uur heeft ze me maar wakker gemaakt. Hier was ik totaal niet blij mee.

voorgelezen worden met je papfles

Net wakker en papa wil al een boekje voorlezen. Ook krijg ik nog snel een papflesje voor mijn late lunch.

Spelen met de duplo

De rest van de middag trek ik mijn eigen plan. Ik pak stiekem allemaal speelgoed en voor mijn broer het door heeft ben ik de hele tijd met de duplo aan het spelen.

broertjes spelen

Iets nieuws voor mezelf wordt al snel ontdekt door mijn grote broer. Ook hij vindt de tractor met de aanhanger voor de dieren erg interessant. Aan het eind van de middag zijn we allebei erg moe en maken we weer ruzie om elkaars speelgoed. Gelukkig had papa vroeg het eten op tafel gezet.

Lees ook >> Twee broertjes – Hoe doen ze het samen

dreumes voorlezen

Vanavond met het naar-bed-gaan-ritueel doen we niet teveel wilde spelletjes. Normaal gesproken gooit mama mij net als mijn broer op het bed. Met een gat in mijn hoofd doet ze opeens heel voorzichtig. Begrijp jij dat nou? Als papa mijn broer gaat voorlezen kruip ik er lekker naast. Dit is veel gezelliger dan in je eentje voorglezen worden.

knuffelen met mama

Maar voor ik ga slapen moet er eerst geknuffeld worden. Nog even bij mama op de armen voor ik mijn bed in duik en het klokje rond slaap.

Bedankt voor het lezen. Ik had helaas hele andere dingen aan mijn hoofd, dan ik hoopte. Toch heb ik een heerlijke dag gehad. Mama was de hele dag nog een beetje van slag, maar dat betekende voor mij extra knuffeltjes. Hihi

Lopen jouw dagen ook altijd zo voorspeelbaar?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge