Project Positive-TAG

Het is weer tijd om een Tag in te vullen. Het invullen van een tag voelt altijd een beetje makkelijk en inspiratieloos, maar het geeft me juist weer inspiratie om weer nieuwe verhalen te schrijven. Het zet me aan het denken hoe ik over bepaalde dingen denk. Dit keer de Project Positive-tag van Dagmar Valerie.

Project Positive-Tag

Wat is je favoriete quote en waarom?

“I just kept crawling and it kept working” Een quote uit Rick and Morty.

tag01.gif

Deze quote spreekt mij vooral aan, omdat ik altijd denk aan wat ik bereikt wil hebben. Ik denk dit dan zo groot, dat ik niet meer geloof dat ik de weg er naartoe aankan. Toch heb ik al veel bereikt door steeds kleine stapjes te nemen. Door te blijven kruipen kom je uiteindelijk bij een doel wat je wilt bereiken.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Pff, ik wil zoveel. Ik wil elke week wat anders. Natuurlijk wil ik een gelukkig en gezond leven voor mijn kinderen. Voor mezelf heb ik altijd de wens om verder te ontwikkelen. Zowel op intellectueel gebied als persoonlijke ontwikkeling. Ik zou graag nog een HBO studie af willen ronden. Door prive omstandigheden heb ik twee pogingen moeten stoppen. Ooit hoop ik nog de tijd en energie te vinden om weer in de boeken te duiken. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik nu vooral bezig om assertiever te zijn. Niet meer mezelf wegcijferen om het andere mensen beter te maken.

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk is voor mij erg bijzonder. Lange tijd was het voor mij onbegrijpelijk dat iemand echt gelukkig kon zijn. Ik vond de mensen die zeiden dat ze gelukkig waren uitslovers. Voor mij was pure geluk zo iets onbereikbaars, dat ik er niet in geloofde.

Een hele tijd is geluk voor mij ook medicatie geweest. Dat er periodes waren dat er geen donkere wolken aan de lucht hingen, begon met het nemen van antidepressiva.

tag03

Nu is geluk, dat alle dagen de zon schijnt. Er zijn geen donkere wolken meer aan mijn lucht. Mooie momenten worden niet meer overschaduwt en ik kan met een lach op mijn gezicht terugkijken op alles wat is geweest.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn kinderen kunnen mij ontzettend opvrolijken. Alleen hun blik kan al voldoende zijn om een rotdag om te draaien naar een heerlijke dag .

Voor wat mogen we je ’s nachts wakker maken?

Ik hou van slapen en ik ben erg slecht in wakker worden. Mijn wekker kan met gemak een uur snoozen. Vroeger was er eigenlijk niets waarvoor mensen mij wakker mochten maken. Nu maak ik een uitzondering voor mijn kleine mannen. Als er knuffeltjes nodig zijn ben ik tegenwoordig bereid om m’n ogen open te doen.

tag02

Waardoor kreeg jij voor het laatst een lachbui?

De gezichten die aan tafel worden getrokken. Mijn man was de jongste een hapje aan het geven. Bij elke hap keek de kleine bedenkelijk. “Vind ik dit nou lekker of niet?” Ook manlief had de meest fantastische gezichten. Bij elk hapje dat hij de kleine geeft, gaat ook zijn mond open.

Op welke prestatie ben jij ontzettend trots?

In de eerste plaats zijn dat natuurlijk mijn kinderen. Maar om even buiten de clichés om te gaan.

Het overwinnen van mijn depressie. Waar ik eerst altijd zei dat mijn depressie onder controle is, heb ik nu het gevoel dat ik hem heb overwonnen. Nu ik een half jaar zonder medicatie ben en nog steeds geen donkere wolken heb zien hangen, kan ik langzaam erop vertrouwen dat ik het heb overwonnen. Voor mij is dit één van de grootste en zwaarste dingen die ik ooit heb gedaan.

Welke boodschap zou je graag aan andere willen meegeven?

Waardeer alles wat je doet en hebt bereikt. Wat voor de één een kleine stap kan zijn, kan in jouw leven een enorme sprong zijn. Wat voor jou een kleine stap is, kan het begin zijn van iets groots.

Op welke prestatie ben jij trots?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge