REVIEW – Banana Truly Nourishing Hair Mask – The Body Shop

De herfst met zijn natte dagen heeft geen positief effect op mijn haar. De kleine pluishaartjes die ik met allemacht glad probeer te föhnen springen als wild helmgras uit mijn kapsel na een klein miezerbuitje. De tijd die ik erin steek om mijn droge en pluizige haar goed te verzorgen is wat beschamend te noemen, maar na het eerste buitje wist ik dat hier verandering in moest komen. Ik besluit een kijkje te nemen in de Body Shop.

Voor haarproducten naar de Body Shop? Kan dat eigenlijk wel? Ik heb geen Body Shop in de buurt en kom er dus niet veel. Heel vaak ga ik niet naar de stad. Met twee kleine kindjes is er weinig tijd over om te gaan shoppen. Een beetje aarzelend stapte ik de Body Shop binnen en gelukkig gaven de grote letters boven de schappen aan dat er een hele lijn is voor het haar. Duidelijk op de potjes stond beschreven waarvoor het was. Voor droog haar is er een leave-in crème. Daar heb ik nog nooit een goede ervaring mee gehad, dus die sla ik over. Ik ga voor de Banana Truly Nourishing Hair Mask.

Als ik het potje open maak, ruik je de sterke geur van banaan. Het ruikt naar de welbekende bananensnoepjes en het is even wennen om dit van een haarmasker te ruiken. ‘Je weet natuurlijk dat bananen goed zijn voor je haar’ vertelt de verkoopster mij. Natuurlijk weet ik dat …. niet. Een beetje onderzoek leert mij dat bananen goed zijn voor droog, beschadigd haar en dat het diepvoedend is. Zelfs bij haaruitval zouden bananen een gunstig effect hebben.

Banana Truly Nourishing Hair Mask

Het haarmakser dat wekelijks gebruikt kan worden is een goede verzorging voor normaal tot droog haar. Het haar wordt intens gevoed en geeft meer glans aan je haar en ogen minder pluizig. Het product bevat minerale oliën en geen siliconen. Dit haarmasker is 100% veganistisch en is verrijkt met biologische Community Trade-bananenpuree uit Ecuador.

Time to give it a try

Na het wassen breng ik het masker aan op mijn haar. Op mijn dunne haar heb ik niet veel nodig en het is makkelijk te verspreiden. Bij gebrek aan klok in de badkamer laat ik het masker ‘enige tijd’ in trekken. Al direct bij het uitspoelen voel ik hoe zacht mijn haar is en ook als mijn haar is opgedroogd blijft het zijdezacht aanvoelen. Ik laat mijn haar drogen aan de lucht. Waar ik normaal gesproken de grunge-look noodgedwongen rock, droogt mijn haar nu netjes op. Geen gekke pluizenbol, maar een bos haar waar ik zowaar wat mee kan. Er is alleen een borstel en de föhn is nodig om mijn haar in model te brengen.

Ik ben gewend dat mijn haar, bij gebruik van producten, sneller vet wordt. Met dit masker blijft mijn haar langere tijd fijn aanvoelen en ik kan het wassen zelfs een aantal dagen uitstellen. De bananengeur vind ik in het begin wel wat heftig, maar na een dag wordt het wat subtieler en ik begin het onderhand lekker te vinden.

Het haarmasker komt in een potje van 240 ml en is voor €15,00 verkrijgbaar bij de Body Shop. Een winkel waar ik niet snel kom, maar de producten zijn ook via de webshop van de Body Shop te bestellen. Vanaf 30 euro wordt je bestelling gratis thuisbezorgd. Ik ga dus nog even rondneuzen in het deze virtuele winkel.

Ben jij al bekend met de haarproducten van de Body Shop?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge