– REVIEW – Botanicals Fresh Care – luxe haarverzorging van L’Oreal

Met mijn haar in een pluizige mombun stap ik de drogisterij binnen. Zou er een shampoo bestaan die mijn haar weet te temmen. Ik kocht de Botanical Fresh Care van L’Oreal Paris en ben positief verrast. Een shampoo met botanische ingrediënten, zonder chemische toevoegingen.

Botanical Fresh Care

Botanicals Fresh Care is een premium haarverzorgingsmerk, verrijkt met botanische ingrediënten van natuurlijke oorsprong, geïnitieerd door een nieuwe samenwerkingsvorm tussen kwekers, toeleveranciers, wetenschappers en ingenieurs. Botanicals Fresh Care biedt een uitzonderlijke ervaring op het gebied van schoonheid, te danken aan een combinatie van high-performance formules en unieke, zintuiglijke texturen en geuren: vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen.

Aldus L’Oreal. Het beloofd een uniek, zacht en weelderig gevoel te geven aan het haar door het plantaardige complex van soja, kokosolie en bijzondere plantenextracten.

Millieubewust

De verpakking geeft een ouderwetse apothekerspotten gevoel. Dit trekt mij op de één of andere manier. Maar niet alleen het gevoel dat het me geeft is goed, ook hoe de verpakking tot stand is gekomen. De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Als je nagaat hoeveel plastic je gebruikt is het fijn om te weten dat je shampoofles niet nog een schepje bovenop deze plasticberg gooit.

Maar het blijft niet alleen bij de verpakking. Ook voor het product zelf wordt er gelet op de duurzaamheid. Zo wordt er gekozen voor milieubewuste kwekers en ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn.

De verschillende lijnen

Botanicals Fresh Care van L’Oreal Paris kent verschillende luxe haarverzorginslijnen.

Rich Infusion met saffloer olie voor droog haar
Smooth Ritual met cameline olie voor pluizig haar
Stength Sourse met korianderzaad olie voor kwetsbaar haar
Rediance Remedy met geranium essentiële olie voor dof of geverfd haar.

Lichte keuzestress ontstond er toen ik al deze producten voor me zag staan. Welke variant zal het beste werken op mijn haar. Mijn haar is droog, pluizig, kwetsbaar en geverfd. Kunnen ze niet alles bij elkaar stoppen?

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Strenth Sourse met korianderzaad olie voor kwetsbaar haar. Na mijn zwangerschappen ben ik veel haar verloren. Gelukkig begint dat nu alemaal terug te komen in de vorm van babyhaartjes. Deze babyhaartjes zijn erg kwetsbaar en ik doe mijn uiterste best om deze te behouden. Een shampoo speciaal voor kwetsbaar haar kan ik dus wel gebruiken.

Mijn ervaring

Ik was positief verrast door de shampoo. Een vrij stugge shampoo en een stevige conditioner. Het masker is goed te verdelen door je haar en van het serum blijft er geen vettig laagje op je haren achter. De geur van de lijn en en vooral van het serum is overweldigend lekker. Ik heb hem direct in het haar van mijn kinderen gesmeerd, om de rest van de dag even te snuffelen. Het is een frisse, niet zoete geur, maar natuurlijke geur.

De haarverzorgingsproducten doen het goed op mijn haar. Na de producten te hebben gebruikt blijft het niet voelbaar achter op het haar. Mijn haar voelt schoon en vol aan. Vol is meestal niet iets wat ik aan mijn haar link. Het weelderige, wat de shampoo beweert te geven, is niet gelogen.

Na mijn haar te hebben geföhned en gestyled op mijn gebruikelijke manier valt het precies zoals ik wil. Mijn haar wordt niet snel vet van dit product en ik kan prima een aantal dagen wachten tot de volgende wasbeurt, zonder het gevoel te hebben dat mijn haar vies of vettig is. Zo nu en dan wissel ik de conditioner af met het masker om het extra te voeden. Het serum gebruik ik na elke wasbeurt op zowel de uiteindes van mijn haar als de aanzet. Dit om ook de kleinste babyhaartjes te voeden. Een enkel pietje is voldoende voor heel mijn haar.

Zou de Botanicals Fresh Care poductenn ook iets voor jou zijn?

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge