Review budget lippenstiften – 5 stiftjes onder de 5 euro

Een leuk lippenstiftje kan je look net dat beetje extra geven zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Perfect voor een drukke moeder natuurlijk. Voor een goede lippenstift hoef je niet altijd diep in de buidel te duiken. Er zijn ook voldoende budget lippenstiften. Maar zijn deze ook prettig om te dragen? Ik probeerde er 5 uit. 

Ik ben niet iemand die vaak een lippenstift draag. Mijn lippen zijn van zichzelf al vrij vol en donker. Een balsem is vaak al voldoende. Toch vind ik het leuk om mijn look af te maken met een lekker kleurtje op mijn lippen.

Eigenlijk is het gewoon een tijdskwestie. Leg de nadruk op mijn lippen, dan hoef ik geen ingewikkelde oogmake-up te dragen. Steeds vaker grijp ik naar de lippenstift om verzorgd de deur uit te gaan, zonder een uur voor de spiegel te hoeven staan.

>> Lees ook: Moeders 5 Favoriete Beautyproducten

Budget lippenstift

Een tijd geleden had ik een hele fijne, hele dure, lippenstift. Ik was er erg blij mee en mijn peuter ook. Op een onbewaakt moment heeft mijn peuter hem te pakken gekregen en werd de lippenstift uitgesmeerd over de vloerbedekking #momlife. Gelijk hetzelfde dure stiftje aanschaffen durfde ik niet. Stel je voor dat hij het morgen weer doet. Wel werd ik steeds nieuwsgieriger naar budget lippenstiften.

Voor dit artikel kocht ik een aantal budget lippenstiften. Enige eis is dat hij niet meer dan 5 euro is.  Ik kocht 2 kleuren bij de Kruitvat, 1 bij Etos, 1 bij de Hema en zelfs bij de Lidl kocht ik een lippenstiftje.

Hema

Hema Magnificent Monday €3,50

Hema lippenstift

Bij de hema kocht ik de kleur Magnificent Monday. Een donkerder kleurtje met een klein glimmetje. Op het eerste gezicht denk ik dat de kleur iets te donker is voor mij, maar als ik hem op doe vind ik de kleur goed staan.

Het aanbrengen voelt erg prettig. Niet te droog en niet te vet. De lippenstift heeft een goed pigment die netjes en vrij lang blijft zitten. Dat hij wat donkerder is maakt het een perfect kleurtje voor een feestje. De komende feestdagen zal dit kleurtje zeker gedragen worden.

Hema Magnificent Monday

De verpakking is wat minder. Natuurlijk heeft hij de simpele hema look, waar niets mis mee is. Toch is er weinig houvast bij het openmaken, doordat het onderste randje zo klein is en je er over na moet denken om hem open te maken.

Cien Lipstick

Cien Lipstick Cosy Rose €1,99

Cien Lidl Lippenstift

Mijn eerste ervaring met een budget lippenstift was de lipstick Cien van de Lidl. Even boodschappen doen en ‘ooh wat ligt hier bij de kassa, een leuk lippenstiftje! Laten we die is proberen.’ Die keer koos ik een felle rode kleur die verrassend leuk was. Deze keer kocht ik een iets subtielere kleur.

De lippenstift voelt vettig aan. Bijna als een lippenbalsen. Dit maakt het wat ongemakkelijk om een opvallend kleurtje te dragen. Ik ben altijd bang dat ik met een dikke streep loop of met uitgelopen lippenstift, toch voelt het niet alsof deze op zijn plek blijft zitten. Met een lichtere kleur is het probleem iets minder groot.

Cien Cosy Rose

Doordat de lippenstift erg vettig is lijkt de pigment makkelijk te glijden. Zo nu en dan een klein laagje gebruiken is dus geen overbodige luxe. Omdat de lippenstift wat vettiger is, is het een mooi goedkoop lippenstiftje die tussen een lippenbalsem en lippenstift in zit. Zolang je geen opvallende kleur hebt is er dus niets mis mee.

Etos Color Care

Etos Color Care Pretty Liar €3,99

Etos Color Care

Bij de Etos kocht ik deze lippenstift in de kleur Pretty Liar. Een wat paarsige kleur (komt op de foto niet goed over), waar ik toch altijd een beetje bang voor ben. De kleur kan al snel te paars uitvallen, wat ik niet mooi vind staan. Gelukkig is het een mooi zachte tintje die goed bij mijn huid kleurt.

De lippenstift voelt fijn aan. Hij is makkelijk op te smeren en blijft mooi zitten. Hij is iets wat aan de vettige kant, maar dat voelt niet onprettig in de tijd van de droge lippen. De naam zegt het ook al ‘Color Care’. Een verzorgend kleurtje!

Color Care Pretty Liar

Alleen een beetje jammer dat deze ook, net als die van de Hema, een vervelende verpakking heeft, waarbij je weinig grip hebt bij het openmaken van de lippenstift.

Catrice Ultimate Colour

Catrice Ultimate Colour Red My Lips €3,99

Catrice Ultimate Color

Deze lippenstift van de Kruidvat in de velle rode kleur Red My Lips. Rood werden mijn lippen zeker. De pigment is goed aanwezig en het is een kunst om binnen de lijntjes te kleuren. En lippotloodje is geen overbodige luxe. Deze rood is geen allerdaagse rood.

De kleur vervaagt snel. Niet alleen loopt hij snel weg in de kleine rimpeltjes van je lippen, ook is het geen lippenstift die bestand is tegen allerdaagse dingen. Al snel verdwijnt de pigment van je lippen en heb je alleen nog een rode vervaagde kleur op de rand van je lippen.

Catrice ultimate color Red My Lips

Je zal mij niet snel zien lopen met een rode lippenstift en vooral niet als ik elke minuut moet kijken of hij nog goed zit. Deze lippenstift zal dus alleen gebruikt worden om permanente kusjes bij de kinderen achter te laten.

Essence Velvet Matte

Essence Velvet Matte Hungry Pink 2,39

Essence Velvet Matte

De Essence lijn vind ik een lijn voor jonge meiden. En ook deze lippenstift verandert mijn mening niet. De kleur is wat aan de paarse kant, wat ik niet bij mij vind passen. Wel is het een goede en duidelijke pigment die goed blijft zitten. Deze lippenstift (in een andere kleur) had ik in mijn jonge jaren wel willen hebben.

Deze lippenstift is mat en geeft daardoor een droog gevoel. Ik heb een slechte ervaring met een matte lippenstift. Na een lippenstift gedragen te hebben die langzaam afkorrelde ben ik uit de buurt gebleven van de matte lippenstiften. Gelukkig is dit bij deze lippenstift niet het geval en de kleur blijft zelfs erg goed zitten.

Essence Velvet Matte Hungry Pink

Naast dat ik niet echt weg ben van de kleur vind ik dit een erg fijn stiftje. Het geeft misschien geen verzorgend gevoel doordat hij mat en dus droger is, maar de pigment is erg goed en ook fijn om op een allerdaagse dag te dragen.

>> Lees ook: Review – L’Oreal Colorista Washout – Pretty in pink

Mijn absolute favorieten zijn de lippenstiften van de Etos en de Hema. Deze lippenstiften zijn dragen prettig en toch kan ik mijn look net dat beetje extra geven.

Wat is jouw favoriete budget lippenstift?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge