– Review – Catrice ICONails Gel Lacquer & Top Coat

Niets is vervelender dan een nieuw kleurtje op je nagels te hebben gedaan en er 10 minuten later achter komen dat het al blijkt te zijn beschadigd. Ik heb goede verhalen gehoord dat de nagellak van Catrice en ik was dus benieuwd naar dit goed betaalbare lakje. Ik kocht zowel één van de mooie kleuren uit de ICONails Gel Lacquer als de Catrice ICNails gel topcoat voor een optimaal resultaat van de nagellak.

ICONails Gel Lacquer en Gel Top Coat

Catrice ICONails Gel Lacquer

02 Bloody Mary To Go

Met keus uit 36 verschillende kleuren is het moeilijk kiezen. Ik heb uiteindelijk voor deze sjieke en mooie rode kleur gekozen. Deze inovatieve nagellak formule verzekert je van een perfecte glas en maximale houdbaarhoud, aldus Catrice.
Met het aanbrengen van de eerste laag zie je dat de kleur mooi egaal op de nagels komt. Met een eerste laagje is hij al mooi, al is hij wat roziger dan bedoeld. Een tweede laag zorgt voor de mooie Bloody Mary rode kleur.

De nagellak heeft even nodig om op te drogen voor je goed in de weer kan met je gelakte nagels. Iets wat voor mij altijd erg lastig is en dus komen er tussen de lagen door al wat beschadigingen aan mijn nagellak. Gelukkig is dit makkleijk met het tweede laagje te verbloemen.

Catrice ICONails Top Coat

Met de Catrice ICONails Top Coat blijft je ICONails Gel Lacquer nog langer zitten. Een bescherming voor de kleur en een prachtig glimmend laagje dat tot wel 10 dagen blijft zitten. De nagellak heeft een vrij dunne consistentie, waardoor je hem makkelijk aanbrengt. Het kwastje, waarmee je zowel de kleuren als deze topcaot aanbrengt, is mooi rond en zorgt ervoor dat je de nagellak eenvoudig en nauwkeurig aan kan brengen.

Het eerste uur merk je dat de nagellak met de topcoat nog niet volledig is uitgehard. Een paar deukjes en krasjes waren niet te voorkomen. Een uur later is de nagellak gelukkig zo hard dat je er weer alles mee kan doen.

Wil je liever een kleurtje uit je eigen verzameling dragen, dan kan de ICONails topcoat prima gebruikt worden. Deze topcoat geeft zoveel stevigheid aan de lak dat het goed blijft zitten en weinig beschadigingen aan de nagellak ontstaan. Voor iemand met enorm zwakke nagels is deze versteviging zelfs voor de nagels een uitkomst. Met deze topcoat zijn ook je nagels een stuk steviger en buigen ze minder makkelijk, waardoor ze minder geneigd zijn om te scheuren.

>> Lees ook: Review Essie treat love & color – Een verzorgend kleurtje

Bloody Mary To Go en Top Coat

Long Lasting

De nagellak belooft tot 7 dagen te blijven zitten en tot 10 dagen met gebruik van de topcaot. De nagellak blijft inderdaad lang zitten. Zonder er voorzichtig mee te zijn ziet het er een paar dagen later nog prima uit. Een enkel geval van peeling van één van mijn nagels zorgt ervoor dat ik 3 dagen na het lakken een beetje moet bijwerken, maar dan kan ik er weer even tegenaan.
De deukjes die ik heb opgelopen in het eerste uur zijn nog zichtbaar, maar vallen door de kleur gelukkig niet op.

Wist je trouwens dat deze nagellak veganistisch is. Iets waar ik nooit bij stil heb gestaan dat nagellakjes niet veganistisch hoeven te zijn. Bij deze nagellak weet je zeker dat er geen dierlijke stoffen zijn gebruikt, gebruik is gemaakt van pigment van dieren of andere dierlijke bijproducten.

Catrice nagellak dop

Wat ik een beetje jammer vind aan deze nagellak is de dop. Het potje van de nagellak heeft een mooi sleek uiterlijk, maar zodra je het potje open wil draaien klikt de dop eraf. Een dop die alleen wordt gebruikt voor het uiterlijk, maar eronder een klein rond houdertje voor het kwastje laat zien. Ik vind een grote dop fijn bij het aanbrengen van nagellak, omdat het meer houvast geeft. Deze nagellak geeft alleen de illusie dit te hebben, maar eigenlijk is het een stukje overbodig plastic.

>> Lees ook: Mijn zoon draagt nagellak – Genderneutraal opvoeden of niet?

Waar ik dacht helemaal klaar te zijn met budget nagellakjes heeft Catrice laten zien dat de prijs niets zegt over de kwaliteit van de nagellak. Voor de kleuren van ICONails Gel Lacquer van Catrice betaal je €2,99 en voor de Catrice ICONails Top Coat €3,59.

Heb jij de Catrice nagellak al eens geprobeerd?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge