Review Essie treat love & color – Een verzorgend kleurtje

Met zeer dunne en zwakke nagels ben ik altijd op zoek naar een manier om mijn nagels iets sterker te maken. Een lakje dat ervoor kan zorgen dat mijn nagels niet meer inschuren of breken zou ideaal zijn. Ik probeerde de Treat Love & Color van Essie uit, in de hoop dat mijn nagels er een stuk steviger van worden.

Essie treat love & color

In plaats van een behandeling in een salon is een verzorging thuis veel minder tijdrovend en natuurlijk kostenbesparend. Maar dan moet het lakje wel doen wat het belooft. Een goede verzorging voor stevigere nagels en ook nog een mooi kleurtje. Dat is tenminste wat de Essie Treat Love & Color belooft. Na 1 week zouden je nagels er sterker van worden. Je hebt 60% minder last van peelen en 35% minder last van brekende nagels.

Twee laagjes aanbrengen op schone nagels en dit wekelijks herhalen. Simpeler dan dit kan eigenlijk niet. Het voordeel van deze nagellak is dat het een alles in 1 pakket is. Je hoeft niet nog eens een kleurtje erop te doen, al is dat natuurlijk wel mogelijk.

Mijn ervaring

Ik ben nog niet zo heel lang bekend met het merk Essie. Ik had er wel veel positieve geluiden over gehoord, dus toen ik de potjes in de aanbieding zag liggen nam ik direct een paar kleurtjes mee, waaronder deze.

Het fijne aan Essie nagellakjes is dat het erg snel droogt. Als moeder heb ik weinig tijd om mijn nagellak goed op te laten drogen. Vooral als er 2 laagjes moeten worden gebruikt is het eigenlijk al onbegonnen werk.

Deze nagelversterkende nagellak droogt net als de andere kleurtjes razendsnel. Als ik klaar ben met de tweede hand is mijn eerste hand al droog. En ook de tweede laag heeft geen lange droogtijd.

before - after

De kleuren van deze lijn zijn allemaal erg zacht en geven een natuurlijke look. De kleur waarin ik hem kocht was Tonal Taupe. Echt een kleur kan je het niet noemen, maar eigenlijk meer een mooie shimmer. Alsof er een hele subtiele parelmoer op mijn nagels zit. Prima dus om zo te dragen, maar dat weerhoudt mij er niet van om er niet nog een kleur op te doen. Doordat je maar een dun laagje hoeft aan te brengen, is nog een laag voor een kleurtje geen probleem.

Sterkere nagels?

Ik merkte al snel dat mijn nagels steviger waren. Het kan toeval zijn, maar in de eerste week had ik geen nagels die uit het niets scheurden. Een al aanwezig scheurtje scheurde zelfs niet verder in. Ook het peelen, waarvan ze beweren dat het 60% minder is, is inderdaad beduidend minder. Dit is natuurlijk erg prettig als je er een opvallender kleurtje op hebt zitten. Mijn nagels zijn zo droog dat ze snel gaan bladderen ofterwijl peelen, waardoor mijn manicure er binnen de korste keren niet meer uit zag. Sinds ik de Essie Treat Love & Color gebruik heb ik eigenlijk helemaal geen last meer van het bladderen van mijn nagels. Hierdoor gebruik ik deze lak ook graag als basecoat voor ik er een ander kleurtje op doe.

Essie tonal taupe

Ik ben er niet van overtuigd dat ik nu net zulke sterke nagels zal krijgen als na een gelbehandeling, maar het zorgt ervoor dat ik iets minder vaak pijnlijk ingescheurde nagels zal hebben. Ook blijft mijn nagellak langer mooi als ik deze lak gebruik als basecoat. Een zeer fijn lakje dus.

Heb jij weleens een nagelversterker geprobeerd?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge