Review: Robotstofzuiger Dirt Devil Spider

Na vele malen herhaaldelijk stofzuigen op een dag zijn we allebei stofzuiger moe. We hebben beide geen zin meer om te stofzuigen. Behalve onze knul kunnen we er nog blij mee maken. Hij is er uren mee zoet, maar wij hopen elke dag weer dat dat ding in de kast kan blijven.

Met een klein ventje die met alles rommel kan maken en een nog kleiner ventje die onderhand over de grond aan het rollen is, vind ik het belangrijk dat het schoon is en dat de kids zorgeloos kunnen spelen.
Omdat er dagelijks 2x een stofzuiger door de huiskamer gehaald moet worden werd mijn interesse gewekt in een robotstofzuiger.

Dirt Devil Spider

Na wat rondkijken en vergelijken zijn we uitgekomen bij de Dirt Devil Spider.
Het is een vrij klein rond stofzuigertje en het zou me benieuwen of hij zou voldoen aan m’n verwachtingen. Manlief was het met me eens dat we het gewoon moesten proberen en we hebben hem dus besteld.

robert2Daar is hij dan! Mijn nieuwe vriend Robbert, zoals wij hem hebben genoemd.
Hij is voor een robotstofzuiger erg goedkoop. Wij hebben er 75 euro voor betaald en een dag later werd hij thuis bezorgd. Gelijk aanzetten was er helaas niet bij, want eerst moet de accu opgeladen worden. Ook wordt afgeraden om hem te gebruiken met kinderen in de buurt. Robbert werd dus aan de lader gelegd en ik ging met de kinderen aan de avondroutine beginnen.
Na een uur hadden de kids gegeten, in pyjama gestopt en lagen ze beide op 1 oor. Snel naar beneden om de nieuwe stofzuiger uit te testen.

Zoemend het huis door

Hij rolt langzaam door m’n huis met een licht zoemend geluid. Niet storen en na enige tijd ervaar ik het geluid als een rustgevende white noise op de achtergrond.
Na een uurtje kijk ik de kamer door. Meerdere blokjes en autootjes zijn onder de kast vandaan geschoven, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het er verrassend schoon uitziet. Een paar kleine hoekjes heeft hij niet meegenomen, maar dat mag de pret niet drukken. Het geweven kleed dat in de huiskamer ligt is niet meer bezaaid met koekkruimels en onder de tafel is ook niet meer te zien wat er de avond gegeten is.
Later zet ik hem neer in de slaapkamer, waar laagpolige tapijt ligt. Ook daar gaat hij succesvol heel de kamer door.

Nadelen

Een paar kleine nadeeltjes kan ik benoemen. Hij volgt een vrij random patroon, waardoor het behoorlijk wat tijd kost dat hij de hele kamer door is. Ook heeft hij geen timer. Hierdoor kan hij uren z’n gang gaan, terwijl hij al drie keer de kamer heeft schoongezogen. Hierdoor is de batterij  snel leeg.
Dit zijn voor zover geen storende punten. Alleen iets om rekening mee te houden.

 

robbert1
Na een uurtje heeft hij dit weten te verzamelen. Zoals je ziet is hij ook effectief tegen lange haren.

Wat ik zeker weet is dat ik nu al fan ben. Heerlijk om met de kinderen bezig te zijn, terwijl er in een andere kamer het stof in een bakje wordt verzameld.

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge