Review – Solligne Instant Colour, Brows an Lashes

Ik ga niet de deur uit zonder mijn wenkbrauwen bijgetekend te hebben. Ze zijn licht van kleur en vooral nu ik wat bruiner ben in mijn gezicht vallen ze niet meer op. Ik stoor me er erg aan als mijn wenkbrauwen niet heb bijgetekend. Nu het zo warm is dat je liever geen make-up draagt en de aankomende kampeervakantie wilde ik weer eens mijn brows een permanent kleurtje geven.

Wenkbrauwen voor het verven

Het verven van mijn wenkbrauwen doe ik met enig regelmaat. Ik begon ermee toen ik op het punt stond om te bevallen van mijn oudste zoon. Ik wilde natuurlijk wel mooi op de foto’s staan. Deze eerste keer liet ik mijn wenkbrauwen verven door de schoonheidsspecialist.

De keren erna deed ik het met een verfje van de kruidvat en later kocht ik er een bij de BigBazar. Eerlijk gezegd gaven ze alle drie matig resultaat. De kleur gaf geen volledige dekking en ik moest mijn wenkbrauwen nog steeds bijkleuren.

Lees ook >> Moeders 5 Favoriete Beautyproducten

solligne istant colour brown-black

Solligne Instant Colour

Bij Ici-Paris kocht deze Solligne instand colour for brows and lashes. In vergelijking met de eerdere zelfgekochte producten een duurdere variant, maar voor €14,95 vind ik het een prima prijsje.
In het pakje vind je een activator en de colour gel. Daarnaast krijg je beschermende creme erbij, wattestaafjes, mascaraborsteltje, wimperblaadjes en natuurlijk de beschrijving.

Het laatste product dat ik gebruikte moest ik de producten mengen. Dit keer moest ik even goed lezen wat de bedoeling was bij dit product. Het is een drie-stappen-plan. De stappen zijn als volgt;

Solligne instant colour inhoud

1. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen goed schoon zijn. Breng de beschermende crème aan. Dit is een stevige vaseline. Ik vond het wat lastig om het precies goed op te brengen en deed het uiteindelijk wat losjes er omheen.

2. De colouractivator breng je aan met het wattenstaafje. Voorzichtig kan je de vloeistof op het wattenstaafje druppelen. Belangrijk is dat je al je haartjes er goed mee insmeert en goed de contouren van je wenkbrauw aanhoudt. Breng een tweede keer aan voor een intenser resultaat. Laat het twee minuten drogen voor je door gaat naar de volgende stap.

3. Met het mascaraborsteltje breng je de colourgel aan. ‘Kleurproces start direct na het aanbrengen’ staat er in de beschrijving. En inderdaad kleurde mijn wenkbrauwen direct donker op het moment dat ik het aanbracht. Nog even goed verdelen en natuurlijk een vlugge foto maken, want na 30 seconde moet je het er alweer afhalen.

solligne brow in de verf

Resultaat

Bam! U heeft wenkbrauwen! Dat was het gevoel dat ik kreeg toen ik mijn wenkbrauwen weer schoonpoetste. De blogger in mij moest natuurlijkhet een en ander vastleggen tijdens het kleuringsproces en hierdoor heeft het iets langer ingetrokken. Oeps. Ook heb ik de colour activiter 2 keer aangebracht. Dit kan ermee te maken hebben dat de kleurintensiteit iets heftiger is dan ik had verwacht. Wat mij opvalt is dat de haartjes gelijkmatig zijn gekleurd. Waar ik dacht dat ik een ongelijke haargroei had, valt dat nu absoluut niet meer op.

De kleur is wat heftig, maar door een volgende keer de colour activator 1 malig aan te brengen en de gel niet langer dan de 30 seconde in te houden verwacht ik dat de kleur een stuk beter bij mij zal passen.

Lees ook >> Colors to Cover – Kruidvat uitgroei spray

resultaat met Solligne instant colour

Wat ik erg prettig vind aan dit spul is dat je binnen enkele minuten klaar bent. Je hoeft niet nog 10 minuten rond te lopen met verf op je gezicht, maar je bent werkelijk binnen 3 minuten klaar. Het geeft ook weinig rommel. Geen bakjes om uit te spoelen of kwastjes waar je moeilijk de verf vanaf krijgt.

Ik ben gewend dat wenkbrauwverf snel vervaagd. Na een dag of vier valt het al niet meer op dat ik mijn wenkbrauwen zijn geverfd. Echter dit keer loop ik na bijna een week nog met sterk aanwezige wenkbrauwen en begin ik me langzamerhand Cara Delevinge.

Wel vind ik het lastig om zowel de gel als de activator aan te brengen met de meegeleverde aplicator. Een klein kwastje voor beide producten zou een stuk prettiger zijn. Hierdoor zou je veel naukeriger je brow kunnen tekenen. Ik zie dat ik nu dat ik de vorm niet optimaal heb getekent en dat was mede doordat ik met het borsteltje weinig pricisiewerk kon doen. Dit gaat een kleine zoektocht worden naar het perfecte borsteltje, maar over het product ben ik verder zeer tevreden. Ik denk zelfs dat ik hem meeneem op vakantie of zelfs een keer probeer mijn wimpers te verven.

Heb jij je wenkbrauwen weleens geverfd?

error
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge