Rommel eruit, capsule wardrobe erin

Om wat meer orde in mijn kast de creeëren heb ik besloten om een begin te maken aan een capsule wardrobe. Een kledingkast met alleen essentiële kledingstukken die je op elk mogelijke manier met elkaar kan combineren. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet wat je moet aantrekken. Je staat niet meer uren voor de kast om uit te vinden wat je aan wilt trekken, om vervolgens niets te kunnen vinden wat erbij past.

Dit overkomt me nog steeds dagelijks. Een kledingkast die dus een aantal essentiële stukken bevat is waar ik naartoe wil. Pinterest zou mij kunnen vertellen waar mijn stijl naartoe gaat.

Pinnen voor picture perfect

Een paar weekjes zoeken en ik kom eigenlijk altijd op hetzelfde uit. Een spijkerbroek en een los shirt. Af en toe een blazer of een spijkeroverhemd. Eigenlijk altijd wat ik het liefste draag en dus ook wat ik er leuk uit vind zien. De kleuren verbazen me wel. Blauw, grijs en wit. Na jaren alleen zwart te te hebben gedragen verdwijnt dat langzaam uit mn kast.

Dat ik nu zacht roze of blush zo’n leuke kleur vind verbaast me. De andere kleuren die ik wil terug laten komen in mijn kast zijn groene en bruine tinten

Een aantal outfits zijn zeer relax met een ruim vest of lekkere trui

Andere zijn wat netter of feestelijker

Een paar simpele assecoires, zoals een grote of juist kleine tas, mooie armbanden of ketting en natuurlijk goede schoenen.

 

Shoppen voor de capsule wardrobe

Al een tijdje probeer ik met de capsule wardrobe in gedachten te shoppen. Hierdoor heb ik eigenlijk al heel wat stukken toe kunnen voegen, maar alsnog moet er geshopt worden. Een aantal dingen die onder andere nog geshopt moeten worden zijn een basic wit shirt, een floral top, een grijze flowy top, een mooie blazer in een goede kleur, fijne sandalen, een goede grote tas en heel veel assecoires

Het punt waar ik mee wil beginnen is het uitruimen van mijn kast. Hier komt mijn probleem om de hoek kijken. Ik kan niets weggooien. Kleren die ik al jaren niet draag maar nog wel een emotionele waarde hebben stop ik in een grote doos. Bandshirtjes, een broek waar vrienden op hebben getekend of memorabele feestjurkjes. Ja, het is een of behoorlijke doos.

Maar echt een kledingstuk wegdoen dat kan ik niet.
Een enkele keer gooi ik iets spontaan weg. Zit er een vlek op of zit er een gat in, dan mag het in de bak. Maar echt de bezem erdoor is voor mij moeilijk. Ik heb altijd al gezegd dat ik een hoarder ben met OCD neigingen. Ik wil het netjes hebben, maar afscheid nemen van materialistische dingen gaat niet. Het echt wegdoen van dingen kan ik goed onwijken door mooie stapels te maken en andere oplossingen te verzinnen.

wtw5.jpg

Met het uitzoeken ben ik niet verder gekomen dan mijn shirts. Hier heb ik redelijk wat dingen die niet meer in mijn kast thuis horen. Deze zitten nu in een kleine koffer. Voor komende vakantie ben ik van plan kleding uit deze koffer mee te nemen op vakantie. Na de vakantie scheelt het weer was en ik kan de dingen eindelijk weggooien.

Ben jij goed in het wegdoen van je oude items?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge