Social Media

Mijn relatie met social media is altijd een knipperlicht relatie geweest. Ten eerste was ik er altijd laat bij en als ik dan eenmaal een account had, had ik periodes dat ik er niet op keek. Zo was mijn hyves rond vakanties wel gevuld met vriendenfoto’s of stond mijn facebook vol met foto’s van mijn nieuwe hond of mijn zoontje, maar waren er ook maanden dat ik er niets op postte. Hierdoor vond ik een account voor instagram niet nodig. Ik post een foto wel op facebook.

social-media.jpg

Het begrip van Social media was voor mij altijd een beetje vreemd. Wat is de bedoeling ervan en wat moet ik er eigenlijk op plaatsen? Zijn er echt mensen die zitten te wachten op mijn foto’s en berichten? Zijn er mensen die een simpele foto van mij willen bekijken? En is het wel iets voor mij om steeds bij een ander op zijn facebook te kijken? Het voelt altijd een beetje als gluren bij de buren.
En laat dat nou hetgeen zijn wat ik er zo leuk aan vind. Kijken wat de ander doet, hoe hij de laatste jaren is opgegroeid, wat er van het leven van mijn buurmeisje is gebeurd, hoe die ene jongen uit de klas zich tegenwoordig houdt.
De populariteit van social media komt voort het feit dat de mens een sociaal leven is. We willen graag omringt zijn door mensen. Dit zie je al aan de eerste gedragingen van kinderen. Ze zoeken oogcontact, lachen om reactie uit te lokken. Eigenlijk een beetje hetzelfde wat je op social media ziet. De ene selfie na de ander.

social04
Shameless Selfie

Social media en bloggen

Voor mijn blog ben ik meer en meer betrokken geraakt bij social media. Ik vind het onwijs leuk om andere bloggers te volgen en merk dat er naast de wereld van de blog ook nog veel op de andere kanalen van social media gebeurt. Je ziet net iets meer wat er in het leven van de mensen gebeurt.
Het posten van berichten begin ik onderhand leuk te vinden en langzaam begin ik steeds vaker klein snapshots uit mijn leven te volgen. De drempel ‘vindt de ander dit wel leuk’ wordt steeds lager en dus kan je steeds meer extra foto’s op mijn instagram vinden.

social05

social02social03

 

Het schrijven van deze blog heeft me geïnspireerd om ook aan twitter te beginnen. Hier moet ik dus nog erg mijn draai in gaan vinden. Wat ga ik schrijven, wat verwachten mensen te lezen, welke mensen wil ik volgen. Allemaal vragen die ik komende tijd rustig ga uitzoeken, maar natuurlijk mag je mij tips aandragen.

Volg je mij al via facebook, instagram of twitter? Laat hieronder jouw link achter en ik kom ook snel bij jou een kijkje nemen!

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge