Spagetti Aglio Olio – Lekker simpel en super kindvriendelijk

Iets wat vaak op ons weekmenu beland is deze overheerlijke pasta. Niet alleen is het super simpel om te maken, maar zowel ik als de kinderen likken onze vingers hierbij af.

Pasta Aglio Olio

Het moeilijkste moment voor de kinderen is vlak voor etenstijd. Mama heeft geen tijd, maar eigenlijk zijn ze te moe om nog gezellig te kunnen spelen. Het is dan ook altijd herrie vlak voor we aan tafel gaan bij ons in huis. Niet echt het ideale moment om boven de pannen te staan. Dit recept komt daarom vaak terug op ons weekmenu, omdat het bijna niet te verpesten valt en je tussendoor makkelijke ruzies kan sussen.

       >> Lees ook: Vijf favoriete gerechten van mijn peuter

Ingrediënten

250 gram spaghetti
2 el olijfolie
2 uien
2 teentjes knoflook (of meer)
rood pepertje
paragino kaas

tomaat
balsamico azijn
olijfolie

Peper en zout

ingrediënten

Bereiding

Snij de uitjes in kleine blokjes, hak de knoflook en het pepertje fijn. Verhit 2 el olijfolie in de pan en doe de uitjes, knoflook en het pepertje erbij. Laat het op een laag vuurtje zachtjes fruiten. Je kan dit nu even met rust laten om de uitjes goed te laten karameliseren. Zo nu en dan door is voldoende

Breng een pannetje water met een beetje zout aan de kook en doe hierin de pasta. Kook de pasta gaar volgens de beschrijving van de verpakking.

Ui, knoflook en pepertje

Snij ondertussen de tomaatjes in blokjes. Maak een simpele salade door er een scheutje balsamico azijn, olijfolie en wat peper en zout aan toe te voegen.

Giet de pasta af als deze gaar is en bewaar wat van het kookvocht.

Als de uitjes licht zijn gebruind, kan je de pasta toevoegen aan de pan met de uitjes. Voeg de kaas toe aan het geheel en schep het door, tot alles goed is verdeeld. Het kookvocht kan gebruikt worden om het husselen wat makkelijker te maken en de pasta een mooie glans te geven.

>> Lees ook: Vegetarisch broodje “hamburger” – Beter dan een burger

Het geheel kan extra lekker gemaakt worden met een luxere salade of verse peterselie door de pasta, maar op deze manier zijn lege bordjes bij mijn kinderen gegarandeerd.

Nu alleen nog opscheppen en smullen maar!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge