Sproeten en make-up

Sproeten. Het zijn één van de zeven schoonheden. Een ophoping van pigment laat de kleine donkere vlekjes op het lichaam opkomen bij de eerste zonnestralen. De een vindt het schattig en de ander weet niet wat hij ermee aan moet. Ik val onder die laatste categorie.

Zodra de zon begint te schijnen en ik me weer meer buiten begeef verschijnen er binnen de kortse keren sproeten op mijn gezicht. Niet een paar lieflijk rond mij neus, maar heel m’n gezicht is ermee bezaaid.Wat ik hiermee precies moest wist ik nooit. Een iets dikkere laag foundation was vaak mijn oplossing, waardoor ik met een bleek gezicht (m’n foundation was natuurlijk gekocht op mijn winterhuidje), glimmend van de dikke laag make up en dof van het effect dat de foundation gaf bij mijn sproeten.Mijn sproeten helemaal wegwerken heeft dus niet zo’n zin. Er zullen middeltjes, poedertjes of foundations zijn waarmee je ze compleet kan wegsminken, maar zeg nou zelf, je wilt toch niet in de zomer zo’n laag make-up dragen dat het bij de eerste hittegolf van je gezicht smelt.

Wat dan wel

Wil je echt foundation dragen, dan liever een foundation met een lichte dekking of misschien zelfs een getinte dagcreme. Een foundation met een zwaardere dekking kunnen de sproeten in de loop van de dag toch doorheen komen, wat een grijs effect kan geven.
Gebruik de concealer alleen voor kleine plekjes dat je weg wilt werken. Smeer je gezicht er niet mee dicht. Een laagje onder je ogen, voor de donkere kringen van de korte nachten, kunnen prima een laagje krijgen en natuurlijk ook een paar pukkeltjes. Gelukkig worden door de sproeten de oneffenheden op de huid minder zichtbaar en kan je er dus mee wegkomen om niet alles weg te werken.Afgeraden wordt om voor de blush roze te gebruiken. Een peach is een goede kleur voor mensen met sproeten. De roze kleur accentueert de sproeten juist veel teveel.

Bij een zomerse sproetenkop past de nude-look perfect. Ik vind het heerlijk om in de zomer minder make-up te dragen. Op een gebruinde huid zijn minder oneffenheden zichtbaar, maar daarnaast is het heerlijk om in de warmte geen zorgen te maken over het uitlopen van je make-up of de sprong in de zee te kunnen maken.

Omdat je gezicht bij de nude-look vrij neutraal blijft, vind ik het belangrijk dat mijn wenkbrauwen goed zitten. Ze geven toch de uitstraling aan het gezicht en dienen dus voldoende aandacht te krijgen. Een keertje goed epileren en natuurlijk een goed pennetje hiervoor gebruiken.Verder heeft de nude-look weinig nodig. Mijn voorkeur gaat uit naar een zwarte (en eigenlijk zou dit bruin moeten zijn) mascara en heel misschien een lichte lippenbalsem.

Dat wordt shoppen

Natuurlijk moest ik ook mijn stash onder de loep nemen. Mijn blush was een hele mooie roze kleur. Ook had ik al tijden ruzie met mijn wegbrauwpoeder.Een bezoekje aan de Douglas dan maar. Overweldigd door alle spulletjes die ze daar hebben kwam er gelukkig al snel een dame mijn kant op lopen. Ze zag waarschijnlijk aan mijn blik dat ik niet wist wat ik met al deze potjes en poedertjes aan moest.

sproet04

Ze raadde mij aan om de blush van Clinique te nemen in de kleur peach pop. Voor €26,52 heb je een klein doosje met daarin een blush met veel pigment. Hierdoor heb je niet veel nodig van het middel. Een kleine swipe met haar kwast was voldoende om een goed kleurtje op m’n wangen te geven. Inderdaad gaf dit een heel natuurlijke uitstraling.

Voor mijn wenkbrauwen liet ze me de brow pencil van Benifit zien van €27,04. Een smudge proof, waterproof, 12 uur houdbare wenkbrauwpotlood met een fijn pennetje waarmee je de wenkbrauw heel precies kan invullen. Het borsteltje aan de andere kant van de pen geeft je de mogelijkheid om het te blenden en als bijkomend voordeel modeleer je gelijk je wenkbrauw.

 

De prijs moest ik wel even aan wennen, maar het resultaat zag er goed uit. Het thuis nogmaals uitproberen van beide producten voelde fijn. De blush zit in een korte swipe met de kwast goed en m’n wenkbrauwen kan ik snel in model brengen.

sproet12

Ik ben, met mijn sproetenkop, klaar voor de zomer. Jij ook?

error
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge