Tagliatelle met flespompoen

Een makkelijk recept op tafel zetten, terwijl je twee kinderen aan je been hebt hangen. Het is steeds weer een opgave om te koken. Het verzinnen van de gerechten om op tafel te zetten is vaak ook geen peulenschil. Een tijdje geleden ondekte ik deze combinatie, toen we op vakantie met beperkte middelen dit gerecht maakte. Het smaakte zo goed dat dit zo’n gerecht is dat in mijn home-made receptenboek komt.

Alle producten die ik in dit recept heb gebruikt zijn afkomstig van de Lidl. Ik heb alleen een Lidl op loopafstand, maar doe er niet vaak de grote boodschappen. Ik heb toch het idee dat ik dan alleen wat simpele dingen op tafel kan zetten, maar blijkbaar is er veel meer mogelijk als je verder kijkt.

Tagliatelle met flespompoen

tagliatelle1.jpg

Ingrediënten

250gr Tagliatelle
halve flespompoen
250gr champignons
250gr cherrytomaten
1 ui
potje pesto calabrese
zout en peper

Bereiding

Snijd de uitjes en fruit deze zeer langzaam op een laag vuurtje. Hoe langer de uitjes fruiten, hoe zoeter ze worden.

Snij ondertussen de champignons en maak de pompoen schoon. Leg de pompoen 2 minuten in de magnetron om het schillen makkelijker te maken. Snij de helft van de pompoen in kleine stukken en doe dit met de champignons in de pan. Laat de groente zachtjes voor 10 minuten stomen in een gesloten pan.

Kook de pasta 12 minuten in ruim koken water, met een theelepel zout

Roer de pesto calabrese door de groente. Snijdt de de cherrytomaten in vieren en roer deze daar ook doorheen. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.

Voeg zout en peper toe om het geheel op smaak te brengen.

tagliatelle

Anti-vega: voeg kleine gekruide gehaktballetjes toe voor de vleeseters.

Wat maak jij het liefst met flespompoen?
Eet smakelijk!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge