Terugkijken op 2018 – Een bijzonder en bewogen jaar

Heb jij het ook zo druk gehad afgelopen kerstdagen. Maar niet alleen de kerstdagen zijn druk geweest. Eigenlijk is het hele jaar druk geweest. In dit artikel kijk ik terug op een bewogen, maar bijzonder jaar.

Thuisblijfmama

Het is een bijzonder jaar geweest. De grootste verandering van dit jaar is waarschijnlijk wel mijn werk. Het is nog maar een half jaar geleden dat ik mijn laatste dienst heb gedraaid op mijn werk. Gek genoeg voelt het alsof ik al veel langer thuis ben bij de kinderen.

Mijn draai heb ik nog steeds niet gevonden. Ik ben nog steeds op zoek naar een goed ritme, maar langzaam krijg ik het idee dat ik dit ritme nooit zal vinden. In ieder geval niet zolang de kinderen de hele dag thuis zijn.

We hebben besloten dat ik voor de kinderen en het huis zou zorgen, zodra mijn man een andere baan had. Na het afronden van zijn specialisatie hebben we de financiële ruimte gekregen dat we die beslissing konden nemen. Wat we niet wisten was dat mijn man het enorm druk zou krijgen met zijn werk. Hij is veel later thuis en in zijn vrije tijd moet hij nog regelmatig iets werkgerelateerds doen. Het schijnt bij het beroep te horen.

Mijn baan in de zorg zou ik onmogelijk door kunnen zetten, als we op dezelfde manier de oppas van de kinderen wilde verzorgen. Ik wilde mijn kinderen liever niet naar de kinderopvang brengen en nu ik thuis ben hoeft dat gelukkig ook niet. Ook is het natuurlijk wel fijn dat ik mijn man iedere avond zie en niet meerdere avonden weg ben voor een avonddienst.

>> Lees ook: Gestopt met werken – 1 maand later

Twee peuters

Wat gaat de tijd toch snel. Ik zeg het al 3,5 jaar. De tijd lijkt voorbij te vliegen als je kinderen hebt. Ook in dit afgelopen jaar is er weer zoveel veranderd.

Ik heb het lang volgehouden Owen baby te noemen. Hij heeft in mijn verbeelding die hele dreumesfase overgeslagen. Ik wilde niet de babyfase al gedag zeggen, maar toch bleek ook hij opeens een peuter te zijn. Met al het peutergedrag wat daarbij hoort. Zijn eigenwijsheid, het vele kletsen en de driftbuien. Ze zijn allemaal van de partij.

Morris daarintegen is al echt een kleuter aan het worden. Je merkt dat hij eraan toe is om naar school te gaan. Dit zal hij nooit zelf toegeven, want elke ochtend is het weer lullen als Brugman om hem de drempel over te krijgen. Gelukkig gaat het al een stuk makkelijker dan hoe het ging en hoef ik tegenwoordig alleen een slinkse manier verzinnen om zijn schoenen aan te krijgen.

Ik sta er te weinig bij stil hoe groot mijn jongens zijn geworden, maar soms word ik er door overvallen. Als ik de lange benen zie en hoor wat voor slimme dingen er worden gezegd. Ik kan niet meer zeggen dat het mijn baby’s zijn. Het zijn echt al grote jongens.

>> Lees ook: Help, hij is geen baby meer – Ik ben baby-af

Bloggen

‘Als ik stop met werken blijft er zoveel tijd over voor mijn blog’ was de illusie die ik mezelf vertelde. Na het inleveren van mijn sleutelbos dacht ik 20+ uur over te hebben om te spenderen aan mijn eigen dingen. Mijn blog zou uitgebreid onder handen genomen worden en ik zou uren aan mijn artikelen kunnen werken. Niets bleek minder waar.

Met een eigenwijze peuter en een ander kind in de pre-peutertijd was ik uren zoet met rommel opruimen van jongens. Ik kon ze geen moment uit het oog verliezen, ik kon ze niet even rustig samen laten spelen. Het valt echt tegen hoeveel tijd je als thuisblijfmoeder over hebt. Elke avond plof ik uitgeput op de bank en echt actief werken aan mijn blog lukt me zelden.

Toch heeft mijn blog niet stilgestaan. Ik ben verhuisd van webhosting en kon hierdoor opeens gebruik maken van wordpress.org. Ik ging naar Blogger by Nature, waar ik niet alleen veel leerde, maar ook heel veel leuke en lieve mensen heb leren kennen. Dit heeft voor een enorme boost gezorgd.

Dit jaar heb ik een aantal leuke samenwerkingen gehad. Iets wat voor mij een hele nieuwe kant van het bloggen is. En daarom ook enorm spannend. Wat verwachten deze bedrijven van mij en wat kan ik van hen verwachten? Natuurlijk had ik me wel ingelezen, maar er is zoveel over geschreven, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En hoewel ik nu een paar samenwerkingen verder ben vind ik het nog steeds enorm spannend. Wel vind ik dit stiekem een enorm interessante kant van het bloggen en iets waar ik me meer in wil verdiepen (als ik er tijd voor kan maken).

Mijn blog groeit stukje bij beetje en krijg steeds vaker leuke reacties. Schroom niet om een berichtje in de comments achter te laten. Dit vind ik altijd super leuk.

Me-time

Ik had me nog zo voorgenomen om dit jaar meer me-time in te plannen. Mijn avonden zouden niet meer voor de helft opgaan aan werk. Ik zou het huishoudelijke werk doordeweeks kunnen doen en zo zou ik het weekend over hebben om met mijn gezin iets leuks te doen, of juist iets voor mezelf te doen.

Gek hoe snel de tijd kan gaan en voor je het weet is je week weer voorbij en heb je nog niets voor jezelf gedaan. Wel heb ik nu meer quality time met mijn gezin wat natuurlijk erg fijn is. Ik begin nu langzaam te geloven, dat mijn tijd pas weer komt als de kinderen weer naar school gaan. Al blijf ik toch hopen dat ik wat vaker de tijd kan vinden om iets voor mezelf kan doen.

Wat zijn de hoogtepunten voor jouw van het jaar 2018?

 

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge