The After Wedding-Tag – 5 jaar getrouwd

Precies 5 jaar geleden werden wij voor het eerst wakker als getrouwd stel. De dag na de bruiloft. Het was een dag van opruimen, spullen verzamelen en auto terugbrengen naar de verhuurder. Wat een straf was dat, om met een oude Porche 911 terug te rijden naar midden Nederland 😉

Maar de dag na de bruiloft is ook een dag om terug te kijken op hoe de bruiloft is geweest. Terugdenken aan je mooie jurk, het ja-woord en natuurlijk het geweldige feest. Daarom, nu 5 jaar later, kijk ik terug op The Day After.

trouwen in scheveningse haven

The After Wedding-Tag

Wat is het eerste wat je dacht na de seremonie?

Wat was het fantastisch. Ik had niet verwacht dat ik zo kon genieten van zo’n dag. Dat ik me zo vrij voelde in een enorme witte jurk. Ik kan me niet meer voorstellen hoe ik in die jurk heb kunnen dansen, maar toch heb ik de hele avond staan springen.

Ook stond ons de taak te wachten om de trouwauto terug te brengen naar de verhuurder. Mijn man had mijn favoriete auto gehuurd en ik mocht in de Porche 911 de rit van anderhalf uur terugrijden. Dit was bijna net zo mooi als de dag zelf.

Wat is je favoriete trouwfoto?

Ik ben enorm blij met mijn trouwfoto’s. De fotograaf heeft de dag goed vast weten te leggen. Het was moeilijk om een kleine selectie favoriete foto’s te maken, maar ik heb mijn best gedaan.

wachten op de bruidengom

Na de nacht in het ouderlijk huis te hebben doorgebracht kijk ik, samen met de hond van mijn ouders, of mijn toekomstige man al aan komt.
oma en achterkleinkind

Dat mijn opa en oma mijn bruiloft nog heeft meegemaakt ben ik heel blij mee. Helaas zijn ze er nu niet meer bij en mijn oma heeft nooit mijn kinderen leren kennen. Wat wilde ze graag haar kleinkinderen zien trouwen en achterkleinkinderen krijgen. Voor de ceremonie geeft mijn oma nog een flesje aan mijn pasgeboren nichtje, haar achterkleinkind (brok in mijn keel).

bier over je trouwjurk

En toen gebeurde dit. Vlak voor de ceremonie dronken we nog een dranken. Kneus dat ik was gooide ik natuurlijk mijn halve glas bier over mijn jurk. Gelukkig vlekt bier niet en was er dus niets aan de hand. Wat hebben we hard gelachen toen de fotograaf liet zien dat hij er een foto van had gemaakt.

trouwambtenaar sinterklaas

Wonend in Den Haag konden we de trouwambtenaar kiezen. Deze goede man speelt de goede oude man met Sinterklaas in dit stadje. Wat een topvent was het toch. Zo’n grappige, liefdevolle en enthousiaste man kom je niet vaak tegen.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

Ik ben iemand die enorm kan twijfelen. Ook achteraf kan ik nog dagen wakker liggen van bepaalde keuzes die ik heb gemaakt. Gek genoeg heb ik dat gelukkig niet bij mijn bruiloft. Het was precies zoals ik me had voorgesteld. Een rustige dag met een avond vol feest. Wij hebben ervoor gekozen om in de avond te gaan trouwen. Dit gaf zoveel sfeer aan de huwelijksvoltrekking en na de ringen te hebben uitgewisseld kon gelijk het feest losbarsten.

Voel je je anders nu je bent getrouwd?

Eigenlijk voelde ik me niet bepaald anders erna. Het gebruiken van mijn nieuwe naam heb ik na 5 jaar nog niet onder de knie. Ik heb door de cliënten op het werk leren zeggen dat ik een man heb en geen vriend. Er was één client die het woord vriend niet meer van mij accepteerde hihi.

Had je een thema? Zo ja, wat voor thema

Wij wilde graag in de herfst trouwen en ik wilde graag de kleuren bruin en oranje gebruiken. Toevallig kwamen we een trouwlocatie tegen die deze kleuren al hanteerde. Onze trouwlocatie was in een prachtig cafe/restaurant in Scheveningen (helaas bestaat het niet meer). Hoewel we niet echt een thema hadden, kwam de herfstsfeer door het gebruik van de kleuren en het tijdstip van trouwen wel heel mooi naar voren.

zelfgemaakte bruidstaart

Heb je gehuild tijdens de bruiloft

Heel misschien, een heel klein beetje. Maar ik heb vooral heel erg genoten van de dag.

Staat er iets gegraveerd in de ringen

Wij hebben de datum in onze ring laten graveren. 01-11-’13.
Hoewel we hele traditionele trouwringen hebben, dragen we ze niet op de traditionele manier. Ik draag mijn ring links en mijn man rechts. Ook dragen we de ring om de middelvinger. Hier paste mijn verlovingsring het beste en dus kwam daar ook de trouwring. Ik blijf het grappig vinden dat we elkaar eraan herinneren dat we zijn getrouwd, door onze middelvinger op te steken. Lekker rebels stel zijn we toch. Haha.

Hadden jullie een openingsdans

2 mensen met samen 4 linker voeten. Nee, een hele officiële openingsdans hebben wij niet gehad, maar wij stonden wel als eerst op de dansvloer. Of we een speciaal nummer hadden om op te dansen weet ik niet meer. De keuze van de muziek kwam voornamelijk voor de rekening van mijn man. Hij had een heel mooi nummer uitgezocht voor het begin van de ceremonie, waar ik nog steeds kippenvel van krijg. Ik heb dan wel het laatste liedje mogen kiezen.

Wat voor bloemen had je

Ik wilde graag een bos met veel grote bloemen. En natuurlijk moest het herfstig zijn. He was een mooi groen/oranje bosje. Ik heb de bos nog gedroogd en hij heeft lang in ons oude huis gehangen. In het nieuwe huis heb ik er nog steeds geen plekje voor kunnen vinden.

Trouwen in scheveningen

We zijn nu alweer 5 jaar getrouwd en in die tijd is er veel gebeurd. We zijn van stel naar een heel gezin gegaan. Ik vind het nog bijzonder om terug te kijken op de afgelopen 5 jaar en wat er allemaal is gebeurt.

Hoe kijk jij terug op je huwelijk?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge