Tijdgebrek als mamablogger

Als werkende vrouw, met twee kleine kinderen leek het me leuk een blog te starten. Mijn belevenissen opschrijven en heerlijk uitpluizen hoe alles precies zit. Dat doe ik wel even dacht ik. De eerste artikelen werden in het kraambed geschreven. Ze werden niet direct online gezet, want ik had geen idee hoe ik dat moest doen. Nu zijn we bijna een jaar verder en er is een hoop veranderd.

Bloggen vind ik nog steeds fantastisch. Ik ga het zelfs steeds leuker vinden. Ik steek meer tijd in mijn artikelen en wil een goede afwisseling hierin hebben. Vaak maak ik de artikelen op de momenten dat de kinderen slapen. Rond het middagslaapje kruip ik even achter mijn computer of ik ga ’s avonds nog even zitten. Terwijl manlief zijn huiswerk doet schrijf ik artikel na artikel.

Frequentie posten

Van een paar artikelen die ik in het kraambed heb geschreven ging ik een ritme proberen aan te wennen. Een tijd heb ik geprobeerd dagelijks een artikel te posten, maar dit brak me aan het eind van de maand op. Met nog 2 dagen te gaan en enorme wallen onder mijn ogen besloot ik dat ik die maand had gefaald. Geen reden voor paniek, maar gewoon een goede les.

Maar hoeveel post je? De één doet het dagelijks, een ander post drie keer per week. Mijn voorkeur voor mijn eigen blog gaat uit naar dat eerste, maar mijn dagelijks leven laat het niet altijd toe.

Middagslaapje

Het grootste probleem is nu dat mijn oudste knul het vertikt om een slaapje te doen overdag. Ik gooi soms de tv aan en laat hem zijn favoriete film kijken. Toch ziet hij altijd uit zijn ooghoeken dat kleine appeltje oplichten zodra ik me installeer om te gaan bloggen. Wat mama doet wil hij ook en zo snel als hij kan sprint hij naar me toe en kruipt hij op mijn schoot. ‘Ook knopje drukken’ zegt hij bij elke beweging die ik maak.

Dan maar alleen in de avond schrijven. Ik heb mijn werk zo ingedeeld dat mijn kinderen zo min mogelijk oppas nodig hebben. Dit betekent dat ik vooral in de avonden werk. In een slechte week zie ik manlief bijna niet. Balen natuurlijk en ik zou graag willen dat dit anders kon. Als ik de zeldzame avondjes samen ook nog achter de computer kruip, voel ik me enorm schuldig.

Wat nu?

De laatste maanden heb ik 5 artikelen per week gepost. Dit wordt onderhand lastig te verwezelijken, nu meneertje niet meer rond het middaguur zijn bed in kruipt. Ook wil ik een keer mijn site onderhanden nemen. Ergens moet ik dus tijd vandaan zien te halen. Op korte termijn betekent dat, dat de fequentie artikelen wat minder moeten worden. 4 artikelen per week. Dat is mijn nieuwe streven.

Ik hoop in de toekomst weer meer tijd te vinden. School gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven en wie weet wat de toekomst nog meer zal brengen. Stoppen met bloggen zal je me zeker niet zien doen. De artikeltjes blijven komen. Bloggen kost alleen veel meer tijd dan ik me had voorgesteld.

Nu heb ik een dringende vraag aan alle mamabloggers!

Waar haal je in vredesnaam je tijd vandaan om te typen?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge