Twee verschillende knullen

Dat broers en zussen in elkaar kunnen verschillen is logisch. Toch had ik de naïeve gedachte dat mijn jongens iets van elkaar weg zouden hebben. Nu de jongste een half jaar is en de oudste bijna twee heb ik alleen nog maar contrasten gezien. Hier een aantal dingen waarin mijn jongens veel van elkaar verschillen.

De eerste haartjes

Het begon al bij de allereerste ontmoeting. Na de bevalling werd ik door mijn tweede knul begroet met een volle bos donkere haren op zijn hoofd. Mijn oudste had wat rossige haartjes. Deze haren zijn uitgegroeid tot een licht blonde coupe. Dat mijn jongste geboren werd met bijna zwarte haren was voor mij even schrikken. Dit had ik niet verwacht. De donkere haren van de jongste zijn onderhand een stuk lichter geworden, maar ik denk dat ik straks een blonde en een bruinharige jongen heb.

Lees ook >> Mijn bevalling – bevallen als hartpatiënt

contrast.jpg

Maatje meer en minder

Mijn jongste knul is klein geboren. De arts wilde zelfs zijn bloedsuikerwaarde een aantal dagen observeren. Hij volgt goed zijn eigen lijn, heeft voldoende energie om de dag door te komen en kan eten als een paard. Toch blijft hij graatje mager.
Zijn broertje heeft wat dat betreft een maatje meer. Geboren met 3,5 kilo was het in mijn ogen een flinke baby. De tijd erna groeide hij als kool. Zijn mollige benen en zijn stevige armen hebben nu al een grotere omvang dan dat van zijn grote broer.

Bedtijden

Met de komst van de tweede waren wij ons mentaal aan het voorbereiden op vermoeiende avonden. Grote broer had in zijn eerste weken vele huiluurtjes gekend. Gezellig samen eten was er niet bij. Als de één at, liep de ander rondjes met de onze eerste baby. Op een gegeven moment heb ik zelf google erop losgelaten hoelaat een kind eigenlijk naar bed moest. Als het aan onze jongen lag, was hij tot in de kleine uurtjes wakker.
Toen kwam nummer 2. Het is gebruikelijk dat wij samen de grote knul naar bed brengen. Dit wilde ik dus ook weer doen toen onze kleine knul er was. We legde de kleine in de box en, omdat hij vrolijk ging spelen, vertrokken we alle drie naar boven. Bij terugkomst beneden zagen we een lief, klein, slapend jongentje in de box liggen. Sinds die tijd hebben wij zijn bedtijd rond die tijd kunnen aanhouden. (Stiekem is het een luxe dat we iedere avond dat moment met z’n tweeën hebben).

Uitslapen

Zoals de avond is ook de ochtend anders. Dit was in het begin helaas heel anders. Kleine knul viel rond 7u als een blok in slaap, maar was rond 4 uur weer wakker. Nu de borstvoeding is gestopt en we over zijn op de flesvoeding is hier veel in veranderd. De nachtfles is zich langzamerhand aan het verplaatsen naar de vroege ochtend. Hierna luiken zijn oogjes weer en slaapt hij met gemak door tot een uur of 9 of 10. Kind naar m’n hart hihi.
Zijn grote broer is al sinds het begin een vroege vogel. Zelfs als hij om 11u naar bed gaat, gaan zijn ogen weer rond 6 uur open.

contrast1.jpg
Even niet opletten en meneer zit op tafel

Lees ook >> Boefjes of gebrek aan opvoeding

Rauwdouwer en de rust zelve

Ondanks de jonge leeftijd zie ik nu al dat de jongste niet zo’n rauwdouwer is als zijn broer. Grote broer was altijd bezig met iets en probeerde op elk mogelijke manier een reactie uit te lokken. Hij had veel moeite met het nog niet kunnen van bepaalde dingen en nu hij de vaardigheden als lopen (rennen) en klimmen onder de knie heeft is hij niet meer te houden.
De kleine knul is een stuk rustiger. Hij is veel aan het observeren en kan uren naar zijn handen kijken. Als je hem op zijn bed leg hoor je hem niet meer. Hij speelt nog stilletjes met zijn knuffel voor hij in slaapt valt.

En toch zijn het echte broers. Ze kunnen nu al zoveel lol maken met z’n tweeën. De jongste kijkt met z’n glinsteroogjes naar zijn grote broer en grote broer haalt soms alles uit de kast om met z’n broer te spelen.

Zijn jouw kinderen evenbeelden van elkaar of verschillen ze ook veel?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge