Tweelingtaart voor 4 jarige meiden

Al heel wat jaren bak ik taarten. Ik bakte mijn eigen bruidstaart en ook de bruidstaart van een vriendin. Verjaardagstaarten voor mijn nichtjes (een tweeling van 4 jaar) doe ik ook bijna elk jaar. Steeds probeer ik een leuke tweelingtaart te bakken. Zo had ik voor hun tweede verjaardag een Yin Yang taart gemaakt. Dit jaar wilde ze graag een lolly taart.

Omdat het twee verschillende meiden zijn wil ik eigenlijk een eigen taart voor beide meiden. Omdat de meiden nog wel elkaars mening snel opvolgen, wilde ze allebei een grote lolly taart. Mijn zus ging op pad om de boodschappen te doen. Zij haalde de versiering,  ik zou de taart verzorgen.

4jaar03

Voor de cake gebruikte ik een recept van Laura’s Bakery, namelijk het biscuit recept. Opzich ziet het er niet heel moeilijk uit, maar ik ben er een ster in om mijn biscuit te laten mislukken. Dit keer zou ik het recept helemaal volgen in de hoop dat alle voorgaande keren mijn eigen inzet was die de cake deed inzakken. Het voordeel van het recept van Laura, is dat ze er een tabel bij heeft gezet voor de ingredienten voor de verschillende maten taart. Mijn taartvorm is 20cm (of 22cm, ik ben m’n liniaal kwijt) en om zeker te weten dat de taart hoog genoeg werd, heb ik de ingredienten voor 22cm gepakt.

Na 10 minuten de eieren opkloppen en de meel er heel voorzichtig doorheen roeren heb ik het beslag in de bakvorm gegooid die helemaal bekleed was met bakpapier. Zowel de bodem als de (verhoogde) randen zat bakpapier. De oven was goed voorverwarmd en de tijd was ingesteld.
Na 20 minuten haalde ik er een prachtige taart uit. De cake veerde niet direct terug toen ik erop drukte. Dit was volgens het recept de manier om te zien dat hij goed was. Toch even de vork test. Deze kwam er schoon uit en ik verklaarde hem gaar. Bij het beslag van de tweede taart maakte ik een klein beetje extra. Om hoogte te creëren op de taart heb ik twee kleine cakejes gemaakt.

 

Voor de vulling heb ik een custardvulling gemaakt. Ook te vinden op Laura’s Bakery. Hij was vrij simpel te maken, al zou ik hem wel direct gebruiken om op de taart te doen en niet, zoals ik, nog even weg te zetten. Hij was erg dik en hard geworden. Gelukkig kon ik hem opwarmen in de magnetron om alsnog de taart ermee in te smeren.

4jaar04

De versiering op de taart zouden de lolly’s zijn, maar een verjaardagstaart is niets zonder een dikke laag fondant. Inmiddels ben ik hier een stuk beter in geworden en de taart kreeg een mooie witte laag. De versiering zouden viertjes worden in de kleuren van de lolly’s. Het kleine taartje om wat hoogte te creeeren heb ik er los opgelegd. Zo zouden de meiden een individueel taartje hebben. Deze zette ik vast met de lolly’s.

4jaar05

De meiden hebben een duidelijke kleurvoorkeur. De ene houdt van roze en de ander is weg van blauw. Om te zorgen dat het nog wel duidelijk is dat ze allebei meiden zijn en niet een tweeling van verschillend geslacht, heb ik deze kleur terug laten komen in de ribon die onderaan de grote taart zat en de meest aanwezige kleur in de versiersels. Ik heb viertjes uit de verschillende kleuren fondant gedrukt en deze in een zelfde patroon als de lolly’s op de taart geplakt. De rondjes op de taart zijn ook geinspireerd op de lolly’s. De taarten staan op een groot dienblad die ik ooit bij ikea heb gehaald. Dit zorgt ervoor dat ik de taart makkelijk kan vervoeren, maar ook dat er nog makkelijk versiering omheen gelegd kan worden.

De taart is zeer goed gelukt. De Biscuit van Laura is een goed recept en ook de custardvulling was erg lekker. De cake is niet te droog en de vulling niet te zoet.
Na jaren oefenen heb ik eindelijk een taart gemaakt die echt is gelukt. Ik hoef geen mislukte hoekjes weg te moffelen of me te excuseren voor de smaak. De meiden waren er super blij mee en vooral hun eigen taartje was een groot succes.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge