Upcycle plastic speelgoedhuisje – Zo doe je dat

Onze buren deden het plastic speelgoedhuisje weg. Het eerste wat ik zei toen ik het huisje aangeboden kreeg was ‘nee’. Het huisje had zijn kleur verloren en daarbij wilde ik helemaal niet zo’n plastic ding in mijn tuin. Ondertussen liepen de kinderen alweer naar de tuin van de buren en speelden met veel plezier in het huisje. Ik kwam terug op mijn harde nee en vertelde de buurvrouw dat ik hem toch wilde hebben. Met een opknapbeurt moet dit toch een leuk huisje worden?

Plastic speelgoedhuisje opknappen

Plastic speelgoedhuisje opknappen

Een plastic huisje kan voor uren speelplezier zorgen, maar na enige tijd verliest het plastic zijn kleur en is het een doorn in het oog van elke ouder. Gelukkig hoeft het opknappen van zo’n huisje helemaal niet moeilijk te zijn en kan je hem makkelijk de kleur geven die je wenst

Schoonmaken

De meeste plastic speelgoedhuisjes hebben enige tijd in de tuin gestaan en flink wat viezigheid verzameld. Begin, voor de opknapbeurt, met een flinke schoonmaak. Verwijder stickers met thinner of met nagellakremover. Dit huisje had erg hardnekkige stickers die ik er uiteindelijk af heb moeten krabben.

Spuit het huisje goed schoon en boen vervolgens het huisje met een lauwwarm sopje met afwasmiddel om de vettigheid van de ondergrond af te krijgen.

Karwei Grondsverf kunststof

Een goede basis is belangrijk. Met deze grondverf voor kunsstof kun je erna elke buitenbeits gebruiken. Ik kocht deze bij de Karwei. Het is een snel drogende verf en daardoor kan je makkelijk de kinderen bij deze klus betrekken. Voor het beste en mooiste resultaat gebruik je een roller, maar voor de kiertjes en hoekjes heb je een kwastje nodig.

Klusje voor de kinderen

Go away green

Ik wilde voor het huisje een onopvallende kleur. Een kleur waar ik me niet teveel aan zou storen en hij zelfs een beetje weg zou vallen tussen de planten en de struiken. De reden dat ik niet teveel plastic in mijn tuin wil is dat het altijd van die opzichtige kleuren heeft. Nu ik zelf het huisje verf kan ik gebruik maken van een kleur die minder fel en opvallend is.

Disneyland gebruikt “go-away-green” om bepaalde objecten in het park niet op te laten vallen. Een mosgroene kleur die dit huisje een leuke, maar onopvallende look zal geven. Deze groene beits van Rambo komt in de buurt van “go-away-green”. Het is een fijne, sneldrogende verf die met 2 lagen perfect dekkend is.

Rambo panserbeits

Voor een speels, maar niet te opzichtig uiterlijk verf ik de deurtjes en raampjes wit. Ik gebruik hiervoor de buitenverf van de Action. Ik raad je echter aan een andere verf te gebruiken. Deze verf was dun, niet goed dekkend en het duurde eeuwen voor hij droog was. Gelukkig hoefde ik maar een paar onderdelen te verven, maar voor die bewegende delen was het fijn geweest om een betere en sneller drogende verf te gebruiken.

afplakken

De binnenkant van het huisje heb ik niet geverfd. Hier zie ik niets van en de kinderen storen zich er niet aan.

Opgeknapt tuinhuisje

Met nog een plantje voor de deur is het huisje af. Ik gebruik blikjes om de plantjes in te doen, die ik aan het huisje schroef. Niet vergeten het plantje regelmatig water te geven!

Benodigdheden

oud plastic speelgoedhuisje
Kunsstof grondverf
Rambo pantserbeits groen
Witte beits

Verfroller
Kwasten
Afplaktape

>> Lees ook: DIY Dopamine plank

Het huisje zorgt voor uren speelplezier voor de kinderen. Ze verkopen ijsjes door het raam, eten hun appeltje binnen op en daarnaast is het een perfecte opslagplek voor ander speelgoed. En het aller mooiste is dat hij geweldig staat (of eigenlijk niet opvalt) in onze tuin.

Wat zou jij een keertje een verfje willen geven?

error
7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge