Valentijn – Onze plannen en het cadeau

Ik heb geen speciale binding met Valentijn, maar toch wordt het niet altijd overgeslagen. In drukke tijden is het een goed moment om weer even stil te staan bij de liefde. Even een momentje met je partner te delen.

Natuurlijk hoor je dat het hele jaar te doen. Toch moet ik met het schaamrood op mijn wangen bekennen dat wij vaker uitgeteld op de bank liggen, dan onder het genot van een wijntje en kaarslicht van elkaar genieten.

Cadeau

Normaal ben ik de man van de relatie en vergeet ik al deze speciale gelegenheden. Dit jaar kom ik echter niet met lege handen aan. Maar wat koop je eigenlijk voor een man die alles al heeft of alleen maar dure gadgets wil. Vele artikelen heb ik hiervoor al afgezocht en ik had de hoop opgegeven iets moois te kunnen vinden. Dit jaar zouden het toch weer de chocolaatjes worden.

Op mijn werk zocht ik met een cliënt een tijdje geleden het internet af. Zij heeft net een nieuw vriendje en vond het moeilijk te bedenken wat ze met Valentijn zou doen. Op verschillende site zag ik de zoetsappige cadeautjes, maar mijn man ziet mij niet aankomen met een kussen met mijn gezicht erop (en ook ik wil dat niet in mijn huis hebben). Ook op bol belandde we en daar was ook een scala aan ‘cadeaus voor hem’ uitgelicht. Nog even door de cadeautjes scrollen. Tussen de verschillende koptelefoons en mannenparfum stonden ook een aantal kookboeken.

hamburger

Zo ook dit kookboek. Normaal beland een kookboek in de kast, maar deze gaat vermoedelijk veel gebruikt worden. Dit kookboek staat vol lekkere recepten voor hamburgers. Zelfs bij deze vegetariër loopt het water in de mond als ik virtueel door het boek blader. Zelfs een vegetarisch recept staat in het boek en dus gooi ik hem in mijn mandje.

Avondje samen

En dan de avond. Na het overhandigen van het cadeau zouden we weer uitgeteld op de bank kunnen liggen. Hij pakt reddit erbij en ik open instagram. Jep, zo worden veel avonden gespendeerd. Vaak is er niet de energie om nog veel meer te doen.

En daar is een “verplichte” dag juist zo goed voor. Elkaar verplichten om iets meer te doen dan wat je gewend bent. Dus de tv gaat uit en een muziekje aan. Telefoons zijn verboden en kaarslicht is verplicht. Eindelijk weer tijd om uitgebreid bij te kletsen en gewoon te genieten van elkaar. En daarvoor hoef je niet de deur uit. Dat kan ook gewoon op je eigen bank en dat gaan wij vanavond dus doen.

valantijn.jpg

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge