Van parttime werkende naar fulltime mama

Ruim 15 jaar heb ik met liefde in de zorg gewerkt. Het zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking is fantastisch. Zoveel leuke, bijzondere, liefdevolle en grappige momenten heb ik met ze meegemaakt. Ik heb me kapot gelachen om hun uitspattingen, maar ook met ze gehuild op moeilijke momenten. Ik ben met ze op vakantie geweest, uitjes hebben we gedaan, we hebben rond de kerstboom gezongen en het vuurwerk afgestoken. Zo vaak vragen de cliënten mij wanneer ik weer kom werken, maar binnenkort zal ik zeggen ‘nooit meer’. Binnenkort ga ik stoppen met mijn werk.

Onregelmatig werken

Mijn werk is onregematig. Ik werk, in verband met de kinderen, veel in het weekend en de avonden. Dit is beter te regelen met de oppas, maar hierdoor zie ik mijn man een stuk minder dan ik zou willen. Ook moet hij er vaak in zijn eentje voor zorgen dat de kinderen naar bed gebracht worden en dat nadat hij een lange werkdag heeft gehad.
Het gedoe rondom het regelen van de oppas is soms een hels karwei. Waar gaan ze heen, welke dagen moeten het precies zijn, hoelaat begon ik nou en heb ik het wel allemaal goed afgesproken? Het is altijd weer een stressfactor.

Ook werk ik de ene week veel en de andere week weinig. Een groot negatief verschil zien we bij de kinderen in de weken dat ik veel werk. De kinderen zijn onrustiger en erg huilerig. Ze worden erg moe van het heen en weer gezeul. Zie ik op mijn rooster een drukke week verschijnen, dan zit er gelijk een knoop in mijn maag en voel ik me schuldig tegenover mijn kinderen.

Ik schreef eerder al een artikel over dat ik me schuldig voelde als werkende moeder

Nieuwe baan

Er zal bij ons binnenkort financieel veel veranderen. Mijn man heeft binnenkort een nieuwe baan, omdat hij klaar is met zijn opleiding. Hierdoor gaat hij er in salaris op vooruit en zijn we niet meer afhankelijk van mijn salaris. Voor ons was de keuze makkelijk. Ik wordt fulltime mama.

Einddatum in zicht

Nu de einddatum in zicht komt begint het gemis al te komen. Ik heb bijna 10 jaar op dezelfde groep gewerkt en sinds anderhalf jaar sta ik ook op een andere groep, met een andere en jongere doelgroep. Dit heeft mijn werk alleen maar mooier gemaakt. Ik vind het heerlijk om er te zijn. Zo mag ik vaak de haren vlechten van de dames en werd ik laats achter de playstation gezet (wat ik in geen 20 jaar meer heb gespeeld). Deze andere groep cliënten is in korte tijd erg dichtbij mij komen te staan.

Nu moet ik dus afscheid gaan nemen van een groep die ik al jaren ken en een groep die mij in korte tijd heel dierbaar is geworden. Ik ga ze enorm missen en hoop regelmatig de tijd te vinden om op de koffie te gaan. Zij zijn diegene die mij zoveel vreugde in mijn werk hebben gegeven. Zij hebben mij zoveel geleerd.

Jongens, jullie zijn top. Deze twee groepen zijn de leukste groepen van heel ’s Heeren Loo.

Maar nu wordt ik dus full-time mama. Ik ga voor mijn eigen kindjes zorgen. Meer rust in het gezin brengen. Dat is nu voor ons het belangrijkste.

Ben jij een werkende moeder of ben je een fulltime mama?

error
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge