Vooruitblikken op 2018

Wat gaat het komende jaar brengen? Nee, dit is geen goede voornemen lijst. Het is een vooruitblik wat het komende jaar. Natuurlijk kan je niet een heel jaar voorspellen en zijn er voldoende dingen die spontaan op je pad komen. Toch blik ik vooruit om mijn verwachtingen voor dit nieuwe jaar vast te leggen. Altijd leuk om een jaar later op terug te kijken.

De kids

Wij hebben twee fantastische kinderen. Ze zijn lekker druk en ik heb er dus mijn handen vol aan. De oudste gaat nu sinds een paar maanden naar de peuterspeelzaal. Hij heeft er een paar weken moeite mee gehad, maar sinds enige weken vindt hij het leuk om naar school te gaan. Nu we vakantie hebben genomen en het twee weken schoolvakantie is ben ik benieuwd hoe hij in het nieuwe jaar gaat reageren. Mocht hij met plezier weer terug gaan naar school, dan zit er zeker een tweede ochtend in.

De jongste blijft lekker bij mama. Ik vind het heerlijk om te zien hoe hij de wereld aan het ontdekken is. Het wordt al echt een persoontje met zijn eigen trekken. Hij is lekker eigewijs en vindt het leuk om mama uit te dagen. Hij vind het heerlijk om met zijn grote broer op te trekken, maar ook hij heeft af en toe de persoonlijke aandacht nodig. We zeggen het vaker, maar het moet echt wat wat vaker gebeuren dat we er met hem op uit trekken en een uurtje of dagje met hem alleen op stap gaan.

Wat betreft een derde kindje zijn manlief en ik nog niet van mening veranderd. In mijn artikel ‘komt er een derde kindje‘ vertelde ik dat ik graag een volgend kindje wil, maar mijn man het goed vindt zoals het nu is. Een derde kindje zal in het jaar 2018 er dus zeker niet in zitten. We genieten lekker van ons mooie gezin, zoals hij nu is.

fam

Me-time

Het komende jaar wil ik voldoende tijd voor mijzelf vrij maken. Nu wordt me-time vaak gecombineerd met de nodige boodschapjes of worden de kledingwinkels aangedaan, omdat de jongens echt nieuwe broeken nodig hebben. Ik race vaak heen en weer om alles voor elkaar te krijgen en lig uiteindelijk voor pampus op de bank na een lange dag.

Bloggen is mijn hobby en hier haal ik veel ontspanning uit. Doordat ik mijn planning voor mijn blog anders ben gaan inrichten valt dit wat vaker onder me-time. Ontspannen kan ik een artikel uitwerken en er echt de energie in steken die ik vind dat het nodig heeft. Ik ben geen ster in plannen en vooral met mijn onregelmatige baan is een tructuur opbouwen erg lastig. Toch lukt het me steeds beter en ik hoop het komende jaar hier een ster in te worden. Heeft er iemand nog tips?

Blog

Wat het komende jaar met mijn blog gaat gebeuren vind ik moeilijk in te schatten. Afgelopen jaar heb ik een hoop geleerd, maar ben ook tegen een aantal dingen aangelopen. Het komende jaar hoop ik daar weer veel stappen in te kunnen maken. Het gebrek aan tijd zorgt ervoor dat ik hier niet heel snel mee vooruit kom. Ik concentreer me nu op de artikelen en de inhoud hiervan. Steeds een stukje beter worden blijft mijn doel. Toch hoop ik het komende jaar een aantal doelen te kunnen behalen. Binnenkort zal ik mijn blogdoelen in een artikel omschrijven.

Werk

Er gaat veel veranderen op het gebied van werk. Mijn man is halverwege 2018 klaar met zijn specialisatie en zal dus een andere baan moeten krijgen. Hier is hij al druk mee bezig en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Toch blijft het spannend.

Wanneer hij start met zijn nieuwe baan, zal er voor ons gezin een hoop veranderen. Hij hoeft op geen diensten meer te werken (op beldiensten na), wat een hoop plannen en regelen scheelt. Dit zal veel veranderen wat betreft de onrust die erbij komt kijken. Vooral als onze diensten niet om elkaar heen gepland kunnen worden en we allebei dezelfde dienst hebben is het een gepuzzel hoe we dat met de kinderen gaan doen.

Wat deze verandering in gaat houden voor mezelf hou ik nog even voor mezelf, maar hier zal je komend jaar uiteraard meer over lezen.

Wat zijn jouw verwachtingen voor het komende jaar?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge