Waarom Engeland zo’n fijn vakantieland is

Ook dit jaar gaat onze vakantie weer naar Engeland. Het eerste jaar dat wij met de tent naar dit land vertrokken is al 6 jaar geleden en sindsdien zijn we verkocht. Maar wat maakt Engeland zo’n mooi vakantieland? Ik vertel je waarom je Engeland echt een keer bezocht moet hebben.

Verstaanbaar

Natuurlijk zijn er dialecten in Engeland waar geen touw aan vast te knopen is. Gelukkig spreekt iedereen een verstaanbaar woordje Brits (behalve in Londen). Iedereen is goed verstaanbaar en je staat niet met handen en voeten een theetje te bestellen. Ik ben niet zo’n talenwonder en heb in alle andere landen de grootste moeite. Gelukkig kan ik in Engeland iedereen prima verstaan en ook mezelf goed verstaanbaar maken.

Het eten

Ik ben dol op het Engelse eten. Baked beans (witte bonen in tomatensaus) voor het ontbijt, een donker Guinness biertje en toast met marmite. Veel mensen verklaren me voor gek, maar ik kan zo genieten van het Engelse eten. Patat met azijn is een heerlijke combinatie en er zijn de lekkerste variaties van pasties en pies. De grote variatie toetjes eten we ons elke vakantie weer helemaal scheel aan. En onze vakantie is niet compleet zonder ten minste drie grote pakken Twinings earl grey thee ingeslagen te hebben, waar we het komende jaar nog thuis van kunnen genieten.

baked beans voor ontbijt

Lees ook >> 8 favorieten uit de Engelse supermarkt

De landschappen

Onze vakantie vindt altijd plaats in een Engels natuurpark. Er zijn er gelukkig genoeg te vinden. Dartmoor, North York Moors, Cairngorms en Snowdonia zijn de parken die we al hebben bezocht. De heidevelden, de glooiende landschappen, de rotsige bergen. De uitzichten met de nevelige mist maakt het nog sprookjesachtiger. Ik sta er niet versteld van dat hier allerlei spookverhalen zijn ontstaan.

Ik kan er zo intens van genieten om mijn tentje midden in zo’n natuurgebied op te zetten (wel op een camping natuurlijk) en met mijn wandelschoenen erop uit te trekken, op zoek naar de mooiste plekjes en de prachtige paden.

Dit jaar zal het New Forest worden. Het is een wat lieflijker en kleiner gebied dan de voorgaande jaren. Een perfect gebied om met de kinderen te verkennen. En de loslopende paarden zullen voor onze dreumes helemaal geweldig zijn.

To queue

De eerste keer dat we een bus in wilde stappen werden we er nadrukkelijk op gewezen dat er een rij was. Nooit geweten dat er zo serieus ‘gequeued’ kon worden. Op de terugweg hadden we de bus gemist en moesten we met nog een groot aantal reizigers twee uur op de bus wachten. En ook op dat moment had er zich een prachtige rij gevormd. En niemand die durfde de rij te verlaten, want je zou je plekje zo kwijt zijn. Het wachten in de rij hebben de Engelsen tot een serieuze kunst verheven. En dat gestructuurde gedoe, doe ik lekker aan mee.

De bootreis

Elke vakantie begint bij ons weer bij de boot. De overtocht naar Engeland heeft voor mij iets nostalgisch. Ik ben als klein meisje veel op de boot geweest. Mijn vader werkte op deze boot en om de week mochten wij een bezoekje brengen. Als klein meisje rende ik door de lege gangen, langs de lege kamers. We liepen over het verlaten dek, dronken een drankje in de bar en mochten spelen op de piano in de danszaal.

Stena line boot in Hoek van Holland
Mijn vader gaf regelmatig een rondleiding over de boot en zo liet hij ons vaak zien waar de machinekamer was, werden we over de brug begeleid en langs alle hutten van de matrozen. De geur van de machinekamer kan ik me nog goed herinneren. Het was de geur die altijd in mijn vader zijn werkkleding hing.

Naast dat het nostalgisch is, is het een heerlijk ontspannen reis. Deze luxe reis is voor en na een kampeervakantie altijd een extra cadeautje. Naast dat je, bij het nemen van de nachtboot, de hele dag de tijd hebt om in te pakken, je bij aankomst niet zo ver meer hoeft te rijden naar de plaats van bestemming en omdat mijn ouders ernaast wonen we nog altijd even voor vertrek bij opa en oma gaan eten.

Lees ook >>  Weekly Diary #3. Onze vakantie in Engeland

Wat mij betreft is Engeland dus het ideale vakantieland. Ik kijk er maanden naar uit voor we echt vertrekken en kan nog lange tijd nagenieten van onze vakantiefoto’s. En volgend jaar gaan we natuurlijk weer naar Engeland.

Ben jij weleens in Engeland geweest?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge