Wat ik écht wil voor moederdag!

Moederdag is de dag dat mama wordt verwend. Een ontbijtje op bed en een mooi geknutseld werkje van school. Maar mijn wensenlijstje gaat iets verder dan een zelfgeknutselde ketting of een handafdruk op een tegeltje. Mijn moederdag maak je goed als mijn jongens mij deze zondag deze moederdagscadeautjes kunnen geven.

Dit wil ik écht voor moederdag

Ja mama!
Nee! is het meest gesproken woord in dit huis. Niet alleen ik moet de kinderen er meerdere keren per dag op wijzen dat ze iets niet mogen doen, maar die nee krijg ik ook meerdere keren per dag terug. Nee, ik wil geen schone luier aan. Nee, ik wil niet slapen. Nee, ik wil niet wat jij wil. Wat zou het heerlijk zijn als ze speciaal voor moederdag eens ‘ja mama’ zouden zeggen.

Tijd om mijn koffie warm te drinken
Mijn koffie koud drinken is bijna een gewoonte geworden. Heel soms vind ik een momentje om snel mijn koffie warm achterover te slaan. Vaak staat mijn koffie geduldig af te koelen, terwijl de kinderen druk bezig zijn hun aandacht van mij op te eisen. Een dampende bak koffie, waar ik in alle rust van kan genieten zou het perfecte moederdag cadeau zijn.

Geen geruzie
Dat broertjes en zusjes ruzie kunnen maken is niets nieuws, maar ik heb nooit geweten dat dat al zo vroeg begint. Met een kind van bijna 3 en één van 1,5 sta ik er steeds weer van te kijken hoe goed ze ruzie kunnen maken. Een dagje geen gekrijs, omdat je broer je in de weg zit of omdat je auto is afgepakt. Wat heerlijk zou dat zijn.

Lege borden na een gezonde maaltijd
Je staat je uit te sloven voor een maaltijd en verwacht dat ze het ook lekker gaan vinden. Je doet je best dat het naar hun smaak is en vervolgens raken ze het niet aan. Nog geen boon gaat er naar binnen. Ze peuzelen het liefst alleen het stuk vlees op en verder laten ze de boel staan. Lieve jongens, eet voor één keer je gezonde bordje eens helemaal leeg.

Schone vloer na de maaltijd
En na zo’n gezonde maaltijd een schone vloer. Vaak moet ik nog 3 keer stofzuigen na de maaltijd en overal de kruimels vandaan vegen. Een keertje niet de bordjes die om worden gekeerd als ze klaar zijn met eten of niet dat alles op de grond geschoven wordt als ze het niet lekker vinden. Dat is toch niet teveel gevraagd.

Heel veel kusjes en knuffeltjes
Elke moeder maak je blij met heel veel kusjes en knuffeltjes. Het liefst probeer ik een halve knuffel tussendoor te krijgen, maar meestal draait het uit op een ‘nee mama’. Ze zijn natuurlijk veel te druk met spelen. Mijn moederdag maken mijn jongens goed met heel veel kusjes en knuffeltjes. Laat ze maar komen jongens!

Wat zou jij het liefste voor je moederdag krijgen.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge