Wat ik heb geleerd tijdens de vakantie

Twee weken met man en kinderen zat ik in de tent in Engeland. Het dagelijkse beslommeringen worden op de schop gegooid. Eindelijk kunnen we geheel ontspannen en tegelijk krijg je hele andere inzichten over hoe de dagelijkse dingen gaan. Dit zijn de dingen die ik heb geleerd tijdens onze vakantie.

Morris is een Engelsman

Al jaren gaan we op vakantie naar Engeland. Manlief en ik zijn er helemaal weg van. Niet alleen het land is mooi, maar ook het eten vinden wij heerlijk. Een Full English breakfast en een Engels theetje. Niet alleen wij kunnen ervan genieten, ook Morris vindt het heerlijk. Dat hij Marmite lekker vindt wisten we al, maar op vakantie zagen we hem allerlei Engelse dingen proberen. Iedere ochtend nemen wij op de camping baked beans en ook meneer zat hier flink van te smullen.

Al deze nieuwe en lekkere dingen hebben ervoor gezorgd dat Morris weer meer dingen is gaan proberen en ook thuis de nieuwe dingen blijft proeven. Je kind altijd maar hetzelfde voorschuiven, zorgt ervoor dat dingen proeven niet meer belangrijk is voor hem. Hij weet toch al dat hij het niet/wel lust. Zo’n vakantie zorgt ervoor dat hij nieuwe smaken weer interessant is gaan vinden.

Lees ook >> 8 favorieten uit de Engelse supermarkt

Teveel met het huishouden bezig

Op vakantie is er eigenlijk geen huishouden. Natuurlijk moet je afwassen en de tent een beetje netjes en schoon houden en ook hebben we een paar keer gewassen, maar daar houden de huishoudelijke bezigheden op. Dit gaf me veel tijd om met de mannen bezig te zijn. Niet alleen kregen de kinderen extra aandacht, ook manlief en ik hadden meer tijd voor elkaar.

Het is eigenlijk van de zotte dat we de hele dag aan het poetsen zijn voor een schoon en netjes huis, terwijl we de belangrijke dingen zijn vergeten. De dwang in mijn zou het er niet mee eens zijn, maar ook thuis zal ik wat vaker het huishouden moeten laten voor wat het is.

Twee weken is te lang

Onze vakantie was vaak niet meer dan een week. Ook voor we kinderen hadden. Maar dan ga je altijd naar huis met het idee dat je nog veel langer had willen blijven. Daarom zouden wij dit keer twee weken gaan. Twee weken met de kinderen in de tent.

Slapen in de tent lukt alleen als de zon onder is, volgens de kinderen. De uurtjes slaap vielen dus erg tegen. Soms probeerde de jongens de uurtjes in te halen door de ogen dicht te doen tijdens de autoritjes, maar het was nooit voldoende. Na anderhalve week zaten de jongens er wel een beetje doorheen en moesten we het een stuk rustiger aan doen. Twee weken met de jongens in de tent is echt te lang.

Lees ook >> 5 Must Haves voor kamperen

Kinderen wakker maken met iets lekkers

Door het chronisch slaaptekort hebben de kinderen de tijd in de auto vooral slapend doorgebracht. Ze wakker maken was ging vaak gepaard met een hoop gebrul en flinke tranen. Hoe lief je ze ook wakker aaide en hoe zacht je ook tegen ze fluisterde. Ze wilde het liefst gewoon doorslapen.

Een keer hadden we ze een ijsje beloofd en aangezien we geen vriezer hadden op vakantie maakten we ze wakker met het ijsje. Wat een feest om zo wakker te worden. Twee breed lachende kinderen die direct begonnen te snoepen. Om een huilbui te voorkomen hebben we dit stiekem vaker gedaan tijdens de vakantie en ze wakker gemaakt met een snoepje voor de neus. Hihi

Vakantie voor kinderen is belangrijk, om ze nieuwe dingen te leren. Maar ook voor mama’s is het heel goed om nieuwe inzichten te verkrijgen. Dat ik minder tijd ga besteden aan het huishouden zal wat lastig worden, maar ik ga mijn best doen. Liever meer tijd met de kinderen en manlief dan een opgeruimde zolder.

Wat is het mooiste inzicht dat jij ooit heb gehad op vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge