Wat ik zou willen, maar nooit hardop durfde te zeggen

Een tijdje terug kreeg ik een fotoshoot aangeboden van een beginnende fotograaf. Zij wilde haar portfolio uitbreiden met foto’s van mij of ons gezin. Omdat ik mijn kinderen op social media niet in beeld wil brengen heb ik ervoor gekozen om alleen op de foto te gaan. Foto’s laten maken van mezelf voelt best ijdel, maar stiekem heb ik het altijd al gewild.

De ervaring was super en ik ben enorm blij met het resultaat. Het heeft me aan het denken gezet. Zijn er misschien meer dingen die ik ooit nog zou willen doen, maar eigenlijk nooit voor uit durf te komen?

Stiekem wil ik…..

Naar de sauna

Je heerlijk in de watten laten leggen en een dagje helemaal bijkomen. Iets wat iedereen toch zou willen? Toch zal je mij niet snel horen zeggen dat ik naar de sauna wil. Mijn preutsheid weerhoudt mij hiervan. Al zou ik het heerlijk vinden om een dagje te genieten in zo’n turks stoombad of lekker uit te zweten in een heerlijk geurende sauna.

Galajurk

Een prom dress en een leuk cocktailjurkje heb ik in mijn kast hangen. Allemaal met een klein prijskaartje, want je trekt het toch maar 1x aan. Het passen van galajurken vind ik super leuk. Vroeger ging ik al met mijn zus naar de dure winkels om deze mooie jurken te passen. Toch heb ik niet zo’n schitterende jurk in mijn kast hangen. Waarom zou je zoveel geld uitgeven aan iets wat je (bijna) nooit zal aantrekken. Toch heb ik stiekem de wens om zo’n mooie jurk in mijn kast te hebben. Wanneer ik hem aandoe zoek ik later wel uit.

Nieuwe taal leren

Ik ben geen ster in talen. Ik heb mijn engels vooral te danken aan mijn jaar in Amerika en mijn eeuwige fascinatie voor de Britse televisie. Toch zou ik het leuk vinden om nog een andere taal te leren. En dan niet een youtube cursus of een ‘for dummies’ boek, maar een volwaardige talencursus. Misschien een bijzondere of zeldzame taal of juist iets waar ik nog veel aan ga hebben. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit.

Boek schrijven

Ik heb altijd al veel geschreven. Het is voor mij een soort van therapie. Een blog beginnen is dan ook geen vreemde stap geweest. Verhaaltjes schrijven over alles wat op mijn pad komt. Ik vind het heerlijk. Maar de artikelen op mijn blog staan dicht bij mezelf en er zit weinig fictie in. Een hele andere kant van schrijven is natuurlijk het schrijven van fictieve verhalen. Het schrijven van een boek. Hoewel ik nog nooit voldoende inspiratie heb gehad om een boek te vullen lijkt het me super gaaf om dit toch voor elkaar te krijgen.

Alleen op vakantie

Ik zou er niet aan moeten denken om zonder mijn gezin weg te gaan. Ik vind het al moeilijk als mijn kinderen een nachtje ergens logeren. Toch heb ik me altijd al afgevraagd hoe het is om alleen op vakantie te gaan. Zonder man, zonder kinderen, zonder familie of vrienden. Geheel op mezelf zijn aangewezen en genieten van alles wat ik tegenkom.

>> Lees ook: Mijn anti-bucketlist – Dit doe ik nooit van mijn leven

Wat zou jij stiekem nog wel eens willen doen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge