Wat te doen in New Forest – Ook leuk voor de allerkleinste

Ben je nog van plan om dit jaar op vakantie te gaan, of ben je vast aan het kijken voor de vakantie van volgend jaar? Lees dan snel verder.

Het Nationaal Park New Forest is een natuurgebied in het zuiden van Engeland. Het gebied kent veel mooie natuur. Eeuwenoude bossen, grote groene- en heidevlaktes en niet ver van de kust. Waar het gebied vooral om bekend staat zijn de pony’s, die er vrij rondlopen en het uitzicht een romantisch beeld geven.

Het natuurpark is makkelijk te bereiken. Reis je via de kanaaltunnel, dan is het na aankomst in Folkstone nog zo’n 2.45 uur rijden, maar ik raad je aan om met de boot vanaf Hoek van Holland te reizen. Na een heerlijke luxe nacht op de boot is het slechts 3 uur rijden.

Te doen in New Forest

Wandelen

Wandelen in New Forest

New Forest is een relatief klein park, maar kent vele leuke wandelroutes. Met goed aangelegde paden kun je makkelijk met een kinderwagen rondkomen. Je loopt over de grasvelden, tussen de bomen door, dwars door de heidevelden en dat allemaal in 1 wandeling. Niet alleen is de natuur schitterend, het gezelschap tijdens de wandelingen is fantastisch.

New Forest pony met veulen

New Forest is een natuurpark dat wordt onderhouden door wilde dieren (semi-wild, aangezien ze wel een eigenaar hebben). Talloze paarden, koeien en andere grote grazers. Al eeuwen zorgen zij voor het onderhoud van New Forest. Hoewel je met deze dieren altijd moet oppassen, zijn ze mensen wel gewend. Een enkel paard laat zich aaien, wat natuurlijk voor de kids of de paardemeisjes in de mama’s geweldig is.

Lees ook >> Wat er mee gaat op vakantie – Kamperen met de kinderen

Blackwater Arboretum

Een verzameling van bomen van over heel de wereld kan je vinden in het Arboretum in Blackwater. Een klein parkje waar je de bomen kan zien, voelen en ruiken. Van een simpele berk tot de Amerikaanse sequoia kan je er vinden. In vergelijking met de rest van het park is dit deel afgesloten voor de wilde dieren en kan je er naar harte lust spelen en rondrennen, zonder bang te zijn een dier tegen te komen. Ook de kleinste kinderen kunnen hier veilig rondrennen. Je hoeft niet bang te zijn je kind uit het oog te verliezen. Het arboretum is klein en overzichterlijk.

Blackwater Arboretum

Wil je iets verder wandelen, dan is er achter het Arboretum een wandeling van 2,5 km langs de hoogste bomen van New Forest. Ook wel bekend als de Tall Trees Trail.

Nationaal Motor Museum

Bij een motormuseum denk je al snel aan gemotoriseerde voertuigen. Vanaf de allereerste auto tot de verbouwde wagens van Top Gear. Je kan ze er allemaal vinden. Zie de ontwikkeling van de sportwagens, wordt verliefd op de oldtimers en leer hoe snel de snelste auto’s gaan. Voor alle stoere jongens en oldtimer liefhebbers (like me!) is het een feestje om er rond te lopen.

Nationaal motormuseum

Maar het motormuseum is meer dan alleen dat. Achter het motormuseum zit het landgoed van de familie van Lord Montagu, oprichter van het Nationale Motor Museum. Mooie tuinen, waaronder een overweldigende groentetuin, het oude landhuis van de familie, waarvan een deel open is voor publiek. Ook te bezoeken in dit museum zijn de ruïne van een 800 jaar oude abdij met een met een tentoonstelling van het dagelijks leven binnen de abdij en waar meerdere keren per dag een heuze roofvogelshow wordt gegeven.

Huis van familie Montagu

Dit museum is onmogelijk in één dag geheel te bewonderen. Gelukkig kan je op dezelfde ticket binnen 6 dagen terug komen en wederom genieten van al het moois dat er te zien is. Wel even langs de servicebalie lopen voor vertrek.

Peppa pig world

Peppa pig world

Ouders van jonge kinderen kunnen de deuntjes onderhand dromen. De verhalen van Peppa big komen tot leven in Peppa Pig World in het Paultron Park in Ower, aan de rand van New Forest. Het Paultron Park is een groot park met vele leuke atracties en achtbanen. Sinds 2011 is dit de thuishaven van Peppa big en zijn er allerlei leuke dingen te beleven. Rijden op de dino van George of in de helicopter van Mejuffrouw Konijn en natuurlijk Peppa en haar familie een handje geven.

Lees ook >> Onzin kinderproducten die toch niet zo’n slecht idee zijn.

Helicopter van Mejuffrouw Konijn

Peppa Pig World is een populair park, wat voor flink wat wachtrijen kan zorgen. Ga bij voorkeur buiten het seizoen. Voor de pretpark liefhebbers en wat oudere kinderen geeft het Paultron Park vele leuke atracties. De dag dat wij er waren stonden de rijen helaas bij Peppa pig world en was de rest van het park relatief rustig.
Ook het Paultron park en Peppa Big world is 2 keer te bezoeken op dezelfde ticket.

Gaat jouw volgende vakantie naar New Forest National Park?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge