Wat mijn peuter het liefste doet – De hobby’s van Morris

Mijn peuter is de hele dag in de weer. Als ik hem niet een uurtje voor de tv zet, zou hij aan een stuk door rennen. Vervelen doet hij zich dan ook echt nooit. Hij vermaakt zich met de aller kleinste dingen. Maar wat doet hij eigenlijk het liefst? In dit artikel vertel ik je wat de grootste hobbies zijn van mijn peuter?

De Hobby’s van mijn peuter

Morris

In zijn onderbroek rondrennen

Niet alleen met de warmte, maar eigenlijk altijd, heeft hij liever niet meer aan dan alleen zijn onderbroek. Sinds de zindelijkheidstraining vindt hij het heerlijk om in zijn onderbroek rond te rennen. Hij kan dan makkelijk zelf naar het toilet, het voelt lekker vrij en stiekem vind ik het heerlijk om die gespierde spijker met de spillepootjes te zien.

Heel hard gillen

Ik zou niet weten van wie ze het luidruchtige hebben (kijkt onschuldig). Mijn peuter laat de hele dag van zich horen. Hij gilt het uit van plezier, heeft de hardste lach en roept het uit als hij aan het spelen is. Helaas is het niet altijd positief. Ook als het hem niet zint laat hij het duidelijk merken. Ik heb al vaker het vermoeden gehad dat ik gehoorschade heb opgelopen van mijn kleine dondersteen.

Speen

Ooh, dit is zo’n gebed zonder eind. Tot een jaar heeft een kind zuigbehoefte en kan een speentje heel handig zijn. Hierna is het beter het speentje te lozen. Als baby was hij altijd al dol op zijn speen. Met anderhalf jaar is het gelukt de speen weg te doen. Hij mocht ze zelf in de prullenbak weggooien. Toen hij met een vakantie met zijn broertje op de kamer sliep bleef hij het speentje van zijn broertje afpakken. Hierdoor is de speen weer langzaam teruggekomen in het ritueel. Hij is er zo dol op en heeft iedere ochtend weer moeite met afscheid nemen van zijn speen. Helaas voor hem gaat hij binnenkort definitief weg en moeten hij én zijn broertje het zonder speentje doen.

Lees ook >> Weg met de speen! (het leek zo makkelijk)

Speentjes van mijn peuter

 

Met autootjes spelen

Al met 9 maanden was al te zien dat hij een voorliefde heeft voor alles met wielen. En nog speelt hij naar hartelust met de auto’s. Tegenwoordig is het niet alleen het heen en weer rijden van de auto’s en ze in een rijtje zetten, maar zit er een hele fanasiewereld achter. Soms hoor ik hem gillen en huilen. Als ik naar hem toe ren blijkt er niets aan de hand te zijn. In zijn spel gebeuren er allerlei ongelukken met de auto’s en moet de takelwagen komen om alle verongelukte wagens uit elkaar te halen.

Met eten spelen

De frustratie van elke moeder. Met eten spelen. Ik vind het goed dat hij met zijn eten speelt en hij eten als iets positiefs ervaart. Eten moet leuk blijven, mama stoort zich achteraf wel aan de rommel. Met elk soort eten weet Morris een spel te maken. En natuurlijk is het het leukste om je ouders ermee te stangen. Een ijsje uitsmeren over je gezicht is dan natuurlijk nog leuker.

Brandweertje spelen

Maar het allerleukste om te doen is brandweer spelen. Met een oom die brandweerman is, heeft hij al veel meegekregen van de brandweer. Zo is hij een keer op bezoek geweest bij de kaserne en mocht hij door de waterstraal heen rennen. Hij heeft voor zijn verjaardag een grote brandweerauto gekregen en een echte brandweerspuit. Als hij later groot is, zegt hij, wil hij net als zijn oom brandweerman worden.

Wat doet jouw peuter het liefst?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge