Weekly Diary #100 & 101 – Een dagje uit en genieten van het weer

We hebben weer twee heerlijke weken achter de rug. We zijn helemaal in de vakantiestemming. Papa heeft twee lange weekenden gehad, waardoor het echt als twee minivakanties aanvoelde. Wat we allemaal voor leuke dingen gedaan hebben in onze minivakanties lees je hier.

Week 100

Dinsdag

Strand hoek van Holland

Het is weer heerlijk weer en omdat papa een lang weekend heeft, vertrekken we voor een ochtendje aan het strand. Ik ben niet zo’n strandganger, maar omdat ik de kinderen en papa zo zie genieten ga ik het stiekem zelfs een beetje leuk vinden.

Woensdag

Badje opblazen

Papa is helaas weer werken, maar het warme weer is nog niet weg. We zouden het zo lekker vinden om in de tuin wat verkoeling te zoeken. Het zwembadje wordt weer uit de kast getrokken. Nu schijnen wij een elektrisch pompje te hebben, maar die kan ik helaas niet direct vinden. Nadat ik een half uur blazen nog niets ben opgeschoten bel ik papa maar. Gelukkig weet hij waar hij ligt.

Donderdag

Moestuintje

Het is 40 graden buiten. De jongens logeren een nachtje bij opa en oma en ik werk in de bloedhitte in de tuin. Het zweet druipt langs mijn voorhoofd, maar zo zonder kinderen kan ik alles rustig aan doen. Mijn tuintje wordt weer flink bijgewerkt en hopelijk komen de bietjes snel weer op.

Kachel aanzetten

Bij opa en oma lopen de temperaturen flink op. Binnen is het niet uit te houden. Zelfs de verwarming lijkt warm te worden. Wacht, de verwarming wordt echt warm. Iemand heeft aan de knopjes gezeten. Owen bleek de kachel op 31,5 gezet te hebben. Hij vond het blijkbaar nog niet warm genoeg.

Zondag

Zwembad dolfijn

Hoelang Morris hier al niet om heeft gevraagd. Ik vind het in mijn eentje met 2 kinderen geen doen om naar het zwembad te gaan en papa wil eigenlijk niet. Het zwemmen werd steeds vooruit geschoven, maar eindelijk trokken Morris en ik onze zwemkleding aan. We maakten er een lekker dagje van, aten een patatje tussendoor en gingen veel te vaak van de glijbaan.

Week 101

Maandag

Vuilniswagen

Als jongensmoeder ben ik tegenwoordig heel goed in het signaleren van interessante geluiden. Zo spring ik al op als ik de vuilnisman aan hoor komen. Owen kan er nog helemaal betoverd naar kijken. En als je denkt waarom laat ik mijn kind in zijn onderbroek lopen? We zijn weer begonnen aan zindelijkheidstraining voor dit mannetje.

Bramen plukken

’s Middags wandel ik met de jongens een stukje langs de Waterweg. We moeten eruit, want de jongens zijn erg vervelend. Ook onderweg is het ook niet zo gezellig. Tot de jongens me leiden naar de bramenstruik. Een half uurtje later en met een bakje vol bramen vertrek ik met twee vrolijke jongetjes naar huis. Ze kunnen niet wachten tot we hier wat lekkers mee gaan maken.

Dinsdag

Archeon

Vandaag trekken we er lekker op uit met de jongens en opa en oma. We maken een reis door de tijd in het Archeon. Het is heerlijk weer en de jongens hebben er zin in. We bezoeken dit prehistorische bootje, schieten pijl en boog bij de middeleeuwen en zien een gladiatorengevecht uit het Romeinse rijk.

Archeon

Niet alleen de jongens hebben het daar naar hun zin gehad. Ook ik heb mijn ogen uitgekeken. Heerlijk zo’n museum waar je alles mag ervaren. Houd mijn blog in de gaten als je meer wil weten van het Archeon. In mijn volgende artikel vertel ik meer over ons dagje in dit openluchtmuseum.

Woensdag

Boek uitzetten

Eindelijk heb ik weer een leuk boek gevonden die ik wil lezen. Ik dacht dat een e-book handig zou zijn. Bij een normaal boek wordt namelijk altijd mijn bladwijzer er tussenuit getrokken, maar een e-book onthoudt het zelf. Helaas maakt het het lezen wel lastig als er een knulletje het uitknopje heeft gevonden.

Donderdag

Tomaatjes uit eigen tuin

Het is weer tijd om wat lekkers uit mijn tuintje te oogsten. De tomaatjes zijn niet heel groot geworden (geen idee welke tomaten ik had, dus misschien horen ze wel zo), maar mooi zijn ze wel. Dit kan ik vanavond lekker door het eten verwerken.

Eten als een hond

We eten wraps en voor Owen doe ik er extra kaas op. Wat heeft deze jongen toch goede tafelmanieren geleerd 😛

Ijsje versieren

De jongens wilden heel graag een ijsje versieren. Ik vond nog wat strooisnoepjes in de kast en natuurlijk komt ook de chocolade- en vruchtenhagel op tafel. De ijs/hagelslag ratio is een beetje scheef, maar de jongens vonden het prachtig.

Vrijdag

Natuurspeeltuin

Mama wil zo graag de natuur in en ook de jongens willen naar de speeltuin. De natuurspeeltuin bij ons in de buurt is een perfecte combinatie van die twee. Zodra we er zijn rennen ze als dolle hondjes in het rond. Als ik nou mijn boek meegenomen had, had ik misschien nog even kunnen ontspannen.

Natuurspeeltuin

Het is niet zo’n mooie dag. Er hangen donkere wolken. Dit is voor ons uitje niet erg, want het is helemaal verlaten in de speeltuin. Zo kan ik de knullen goed in de gaten houden en zij kunnen vrij spelen.

Zaterdag

Paardje maken

Ik moet iets vaker mijn telefoon wegleggen roep ik al een jaar. Dat blijkt toch moeilijker dan ik dacht. Maar als ik met iets anders bezig ben kan ik niet op de telefoon. Dit paardje is mijn nieuwe project om mijn handen bezig te houden. Vind je hem niet schattig worden?

>> Lees ook: Leg die telefoon eens weg – Hoe mij dit pijnlijk duidelijk werd

Zondag

Boom snoeien

Hier hebben we de boom die misschien mijn eetbareplantenobsessie heeft ontvlamd. De grote appelboom in de tuin van mijn ouders. Hij heeft nooit echt goede appels gegeven, maar nu ik me er zo in heb verdiept de laatste tijd, heb ik denk ik de oorzaak gevonden. Stap 1 flink snoeien.

Ik besloot deze vakantie me meer te richten op de kinderen, te kijken naar wat zij nodig hebben. En ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Oke, het huis krijgt geen schoonheidsprijs, maar dat halen we wel in als school weer begonnen is. Voor nu geniet ik nog lekker van de jongens die genieten van hun vakantieweken.

Waar geniet jij het meeste van in de vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge