Weekly Diary #13 – Ziek zijn, moeheid en ook nog vallen

Er is weer een week voorbij en dus heb ik de nieuwe Weekly Diary klaar. De jongens zijn nog steeds niet fit, maar gelukkig knappen ze sinds het eind van de week een beetje op. De jongste is behoorlijk aan het ontdekken, maar helaas gaat dit niet altijd goed.

 

Zondag

Het is een rustig dagje. We rommelen wat in huis en als ik boven in de weer ben, zie ik opeens een jongetje op bed liggen. Hij is zelf in het grote bed gekropen en zomaar in slaap gevallen. Hij is nog steeds niet de oude. Ik laat hem lekker liggen. Vanavond komen mijn schoonouders eten, en het is wel zo gezellig als hij goed is uitgerust.

ziek jongentje

Manlief is ’s avonds opgeroepen om een nachtdienst te draaien (ook op zijn werk zijn zieken). Als hij vertrokken is plof ik op de bank en neem een lekker wijntje. Vlak voor ik besluit naar bed te gaan hoor ik flink gehuil van boven komen. De oudste heeft gespuugd en mag beneden komen zitten. Even later spuugt hij daar ook de boel onder. Lekker rustig, zo’n avondje.

Maandag

kaartje

Hiep hiep hoera! Ik ben jarig. 31 jaartjes alweer. Omdat de jongens ziek zijn en het al zo’n drukke tijd is heb ik niemand uitgenodigd. Natuurlijk vieren we het wel met het gezin. Van manlief krijg ik dit kaartje. Ik snap er niets van, tot hij vertelt dat Morris deze heeft uitgezocht. Hij probeert iets te vertellen 😉

Het echte cadeau is een heel leuk optreden van Fever Ray. Dit optreden is pas in maart, dus ik moet helaas nog even wachten.

indehut

Manlief gaat nog even liggen na zijn nachtdienst en ik probeer de kinderen te vermaken. Met een hoeslaken over 4 stoelen maken we een hele gave hut. Ze vinden het allebei fantastisch. Dekentje erin en we kunnen zelfs even liggen (maar natuurlijk gaan ze niet slapen…).

vogel

’s Avonds schuiven we aan bij mijn ouders. We hebben geen zin om te koken en ouderwets naar papa en mama op je verjaardag is natuurlijk wel zo leuk. Deze lovely birdy kwam me weer begroeten. Ooit was het mijn vogel en waren we dikke vrienden. Toen ik het huis uit ging werd ik minder populair, maar af en toe een klein kusje kan er nog wel vanaf.

Dinsdag

stoelzitten

Voor mijn avonddienst zijn de jongens heerlijk aan het spelen. Ze zijn nog lang niet fit en ik bel de oppas om bij mij thuis te komen. Het overgrote deel hangt de oudste op de bank, maar de kleine is al fit genoeg om lekker te spelen.

Woensdag

vegetarische slager

Wanneer komt mijn ouderwetse energielevel weer terug? Ik (en de rest van het gezin) ben niet vooruit te branden. Na een verplicht rondje naar de winkels, want mama vond dat we er even uit moesten, eindigen we in de supermarkt voor de lunch. Dit vegetarische bapaotje heb ik nog nooit gezien, maar lekker dat hij was!

burrito

’s Avonds eten we burritos. Pannenkoeken! roept deze knul. Helaas ventje. Toch heeft hij lekker zitten smullen.

Donderdag

Ik word wakker in het huis van mijn ouders. Het is voor de jongens en mijn ouders makkelijker om daar te slapen als zij oppassen als ik een ochtenddienst heb. Een tijd geleden heb ik een artikel geschreven over dat ik mijn kinderen niet makkelijk ergens laat logeren. Dit gaat de laatste tijd veel beter.

Lees mijn bekentenis over logeren hier

aardappelsoep voor kinderen

Manlief blijkt de hele dag ziek thuis te hebben gezeten. Hij zet alvast de soep op en als ik en de jongens thuis komen kunnen we direct aanschuiven. Nou ja, aanschuiven. Als we het zo serveren betekent dat we op de bank ploffen en lekker op ons gemak dit aardappelsoepje smikkelen.

trap lopen

De hele week is de oudste knul al aan het klimmen. Hij gaat met gemak de trap op. Toen ik deze foto maakte dacht ik te gaan schrijven dat hij nog nooit gevallen was. De volgende dag vergeet ik de huiskamerdeur dicht te doen als ik boven zijn broer wakker ga maken. Als ik terugloop zie ik hem halverwege zitten en nog voor ik kan reageren zie ik hem wankelen en valt hij achterover de trap af. Na een harde gil ren ik naar beneden om een hard huilend kindje te troosten. Gelijk bel ik mijn vader of hij nog een traphekje heeft liggen. Natuurlijk heeft hij er nog een op zolder liggen. Deze gaan we dan ook heel snel bevestigen.

Vrijdag

jurkenpassen

It’s Black Friday, so lets do some shopping. Nadat ik een huilend jongetje heb achtergelaten bij de peuterspeelzaal ga ik met mijn zus naar de winkels. Alvast inspiratie opdoen voor kerstcadeautjes. En natuurlijk ook even langs de kledingwinkels. Mijn zus heeft een jurkje nodig voor een bruiloft en ik wil ook wat nieuws. Uiteindelijk besluit mijn zus in mijn jurk naar de bruiloft te gaan. Ik dacht dat het jongere zusje bij de oudere zus kleding leende….

klimmen

De jongste knul is weer heel veel aan het klimmen. Hij is niet meer tegen te houden en hij zit bijna de hele middag op de tafel. Hij kan goed de tafel op en af en ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed blijft gaan. Niet veel later gebeurt het trapverhaal, zoals hierboven beschreven. Ik laat hem nu niet meer zo rustig alleen zitten. Ik moet weer even het vertrouwen krijgen dat hij niet weer zomaar gaat vallen.

Zaterdag

Na een vreselijke nacht moet ik weer vroeg op om te werken. In de middag gaan we met de kinders winkelen. Nog even snel wat halen. Natuurlijk komen we veel te laat bij de winkels aan en lukt het alleen om deze nieuwe schoentjes te kopen. De kleine is al uit zijn eerste schoentjes gegroeid, voor hij ze aan heeft gehad. Note to self: nooit meer schoentjes voor een baby kopen als je niet weet welke maat ze hebben als ze gaan lopen.

kerstersiering

In het winkelcentrum is het rond de feestdagen altijd zo mooi versierd. Ik word altijd zo blij als de feestversiering weer overal tevoorschijn wordt gehaald. En eeh second note to self: Geen selfies maken als je amper hebt geslapen.

Bedankt weer voor het lezen. Ben jij ook zo blij dat alles weer zo versierd wordt?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge