Weekly Diary #15 – Van Sinterklaas naar Kerst

Het was weer een lekker druk weekje. Natuurlijk werd Sinterklaas afgesloten en de kerst deed zijn intrede. Ik moest deze week veel werken, wat altijd wat extra drukte geeft. Gelukkig voor de jongens voldoende rustige momenten, om er nog een gezellig weekje van te maken. Lees dus snel verder.

Zondag

baby

Het Sinterklaasfeest wordt als traditie met mijn schoonfamilie gevierd. Met gedichtjes en cadeautjes komen we de avond door, maar eerst met mijn nichtje knuffelen. Heerlijk vind ik het om zo’n klein popje vast te houden.

sinterklaas

Voor de grote mensen aan de cadeautjes beginnen zijn de kinderen aan de beurt. Binnen enkele minuten is alles uitgepakt. De kinderen zijn helemaal wild. Vooral de grote neven vinden het fantastisch. Al die cadeautjes vinden ze natuurlijk prachtig. Mijn jongens weten van gekkigheid niet meer waar ze moeten kijken.

tv kijken

Na alle cadeautjes kijken de jongens scheel van moeheid. En omdat de grote mensen nog de gedichtjes willen voorlezen gaat de tv aan. Binnen no-time zitten drie jongens naast elkaar film te kijken, terwijl de kleinste knul op bed ligt. Een goed geslaagde Sinterklaas al zeg ik het zelf.

Maandag

klein beertje

Na zo’n drukke avond is pyjamaochtend wel fijn. In dit berenpakje vind ik kleine broer zo schattig. Helaas was hij na het ontbijt bruine beer haha.

verstoppen

Als ik naar mijn werk wil vertrekken is grote broer opeens zoek. Gelukkig kan ik hem snel de auto in krijgen als ik hem vertel dat hij naar zijn opa en oma gaat. Dat vind hij toch wel erg leuk.

Dinsdag

schoentje zetten

5 December. De laatste dag Sinterklaas. Hij is ons huisje al voorbij gegaan met alle cadeautjes en gedichtjes, maar gelukkig wilde hij nog wel iets in ons schoentje doen. De jongens hebben genoten van dit heerlijke ontbijt.

voorlezen

De rest van de dag rommelen we wat aan. Beide knullen gaan lekker in bad en na een warm bad gaat de jongste al naar bed. Grote broer kruipt even later bij me op de bank om zijn boek te lezen die hij van Sinterklaas heeft gehad. Het is een groot succes dit voertuigen-zoek-boek

 

Woensdag

action shoppen

De kerst kan weer beginnen en dus moet er inkopen gedaan worden. Als je wil weten wat ik allemaal aan kerstspullen bij de Action haalde, lees dan hier mijn shoplog.

batterijen

Nog even snel batterijen halen voor alle ledverlichting. Ook gelijk iets voor mijn lippen. Die zijn al dagen zo droog en natuurlijk raak ik al mijn lippenbalsems kwijt.

intratuin

’s Middags gaat de kerstinkopen door. Een mooie boom kopen we bij de Intratuin. Ik wilde een kamerden, maar mijn man wilde een traditionele boom. Als ‘compromie’ kopen we allebei een eigen boom.

’s Avonds eten we bij mijn ouders. Mijn vader is door de medische molen gegaan de afgelopen maanden en heeft vanmorgen een diagnose gehad. Ik ben enorm opgelucht en dus komen we met de hele familie bij elkaar. Mijn zus had namelijk hetzelfde idee. Het huis staat bol van de kinderen en mijn oren suizen er nog van.

Donderdag

sokken uitzoeken

Na een drukke dag gister is het voor de jongens wel fijn om een rustig dagje ervan te maken. Terwijl de jongens het huis onveilig maken, probeer ik een beetje orde in de chaos te scheppen. Een wasje, beetje opruimen en de strijk. Meneer helpt me met de sokken. Alle enkele sokken gooit hij door de huiskamer en heeft er de grootste lol mee.

Vrijdag

Vandaag weer vroeg op voor de peuterspeelzaal. Dinsdag was hij al op school voor het Hopelijk heeft het Sinterklaasfeest een hoop goeds gedaan en gaat hij zo mee. Even zegt hij dat hij niet wil, maar hij moest.

peuter knuffelen

Onderweg ging alles goed en ook daar ging het goed. Hij was heel lief en vrolijk toen ik hem weer ophaalde. Als ik hem na school een knuffel wil geven mag ik hem optillen en anders dan anders hoef ik hem niet neer te zetten. De hele weg naar huis blijft hij lekker bij me zitten en geeft hij me dikke knuffels.

baby is sleeping

En al die tijd lag zijn kleine broertje alleen thuis te slapen. Met een babyphone-app op de tablet en telefoon hield ik hem in de gagen. We wonen 3 minuten van school vandaan, dus zoveel kan er niet gebeuren. Toch vind ik het doodeng hem zo achter te laten. Zelfs zijn grote broer vraagt direct naar hem als ik hem uit school haal.

’s Middags moet ik nog snel naar de winkels. Mijn telefoon liet ik in de auto liggen, dus geen foto’s. Helaas, want de jongens waren zo leuk aan het spelen op het speelplaatsje in het winkelcetrum. De verjaardag die die avond op het programma stond was helaas teveel voor vandaag. Om 5 uur liggen beide jongens al te knorren.

Zaterdag

Na een lange dag werken, waarbij ik veel van de frisse buitenlucht heb kunnen genieten, was het klappertanden nog niet voorbij. Met de buurt zouden we officieel de feestdagen inluiden, door de lichtjes in de kerstboom te ontbranden.

snoepjes

Iedereen had wat lekkers gemaakt en de kids hadden allemaal lekkernijen. De kou en de grote hoeveelheid mensen zorgde ervoor dat de jongens het maar niets vonen. Snel naar binnen dus en lekker opwarmen. Warm werden we niet echt. Een uur in bad was uiteindelijk nodig om weer een beetje op temperatuur te komen.

kerstboom

De boom buiten staat weer te fonkelen. De kerstversiering in huis begint ook al vorm aan te nemen. Nu nog een beetje rust krijgen om van al die gezelligheid te kunnen genieten.

Geniet jij ook zo van de gezellige kerstsfeer?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge