Weekly Diary # 18 – Zalige kerstdagen

De kerst heeft altijd een lichte stress om zich heen hangen, maar dit keer ging ik er geheel ontspannen in. Ik was al goed voorbereid. De cadeaus waren in huis, het recept en ingredienten lagen al klaar en ook voor beide dagen had ik een outfit klaarliggen. Laat de feestdagen maar beginnen!

Zondag

courgettetaart.jpg

Morgen vieren we kerst bij mijn ouders. Allemaal nemen we wat lekkers mee. Ik maak een hartige taart met courgette en tomaatjes, in de hoop dat de kinderen hier ook lekker van kunnen eten. Manlief heeft de hele dag een stoofpotje op staan, naar belgisch recept.

voetballen

De jongens worden ’s middags een beetje vervelend, maar gelukkig komt er afleiding. Grote neven komen op bezoek, zodat de ouders naar een voetbalwedstrijd kunnen. We volgen de voetbalwedstrijd op de voet en ze proberen het buiten na te spelen. Onze knul heeft net zoveel verstand van voetbal als ik en pakt de bal op en rent ermee door de tuin. That’s my boy

Maandag

pakje openmaken

Eerste kerstdag vieren we bij mijn oders. Mijn zus komt ook met haar kinderen en het is een drukke boel. Zoals gewoonlijk worden er een hoop cadeautjes aan elkaar gegeven. De cadeautjes voor de kinderen zijn natuurlijk het leukst. Mijn knullen geven er nog niet zo veel om, maar hun grote nichten zijn er druk mee bezig. Een cadeautje voor Owen wordt door iedereen uitgepakt, behalve door Owen. Leuk ook als de lichtjes en geluidjes door het inpakpapier heen komen.

>> Lees ook: Zo vier ik kerst

kerst dinner

Iedereen heeft iets voor het avondeten gemaakt. Goed moment om mijn cadeau uit te testen. Een grote lamp voor het maken van goede foto’s. In een schemerige kamer kan ik een goed belichte foto maken van dit heerlijke voorgerechtje dat mijn zus heeft gemaakt. Vooral de pastinaakpuree viel in de smaak bij de jongste. De oudste heeft het niet aangeraakt

spelletjespelen

Omdat we met zijn alle blijven slapen kunnen we tot in de late uurtjes spelletjes spelen. Mijn zus en ik spelen samen het spel time-shock en we’re killing it. We verslaan met gemak (ahum) de rest van de koppels.
Waarschijnlijk moet je dit spel niet in koppels spelen, maar het maakte het wel een stuk gezelliger en spannender om te spelen.

Dinsdag

Door gebrek aan slaap staan we allemaal op met een kater. We klimmen over de rommel in huis, waar de kinderen al met oma hebben ontbeten. Snel worden de laatste cadeautjes uitgepakt en dan vertrekken we naar huis. Vanavond het kerstdiner bij mijn schoonouders. Helaas geen geschikte foto’s van vandaag. We hadden het te druk met de rollade van oma eten, haha.

Woensdag

blijdorp3

Onze laatste vrije dag met het hele gezin en spontaan besluiten we naar de dierentuin te gaan. Met een abonnement op Blijdorp zouden we eigenlijk veel vaker moeten gaan, maar toch komt het er niet vaak van. Vandaag regent het, dus duiken we direct het oceanium in.

blijdorp1

En dan komen we aan bij het favoriete dier van onze oudste. Deze kikker (leguaan) kan hij uren naar kijken. Hij komt zelfs helemaal aangelopen naar het raam en zo staat hij opeens oog in oog met zijn grote vriend.

blijdorp2

Papa heeft een hoop te vertellen over de dieren en gaat dan ook graag met onze knul alle dieren langs om de dieren aandachtig te bekijken. Al is hier grote knul een heel boeiend verhaal aan het vertellen.

Donderdag

baby

De werkweek is weer begonnen. Vanmorgenvroeg ging de wekker weer van mijn man. Ik had het zolang niet gehoord dat ik er zelfs wakker van werd (normaal slaap ik er gewoon doorheen). Ik hoef pas vanavond weer te werken en dus besluit ik de boel te doen. Een kast in de woonkamer begint langzaam eruit te zien als een rommelhok en ik besluit hem op te ruimen. Het speelkleed voor de baby wordt allang niet meer gebruikt en deze zou best weggegooid kunnen worden. Mits onze oudste knul hem los kan laten.

kerstpakket

Op mijn werk staat mijn kerstpakket (nog) op mij te wachten en daarnaast wordt ik verrast met nog twee leuke pakketjes. De ouders van cliƫnten zijn zo attent geweest om iets leuks te halen. Een bon van Rituals en een lekkere flesje rode wijn. Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen zo dankbaar kunnen zijn, terwijl ik gewoon mijn werk doe.

Vrijdag

op de bank

Deze ochtend komt een vriendin van me op bezoek. Met haar kinderen, die iets ouders zijn dan mijn knullen, hebben we de grootste lol. Het is wel vermoeiend zo’n dagje, dus heel even ploffen ze met z’n alle op de bank voor een filmpje. Helaas is de rust van korte duur.

moe

Morris besluit op een gegeven moment zelf naar boven te gaan. Ik lok hem, door te zeggen dat er een speen in de gang ligt (nooit meer de speen lukt niet even goed). Hij kruipt zelf in bed, maar als hij de bekende geluiden van stoeien van beneden hoort, komt hij zelf ook naar beneden. Niet geslapen en doodmoe. ’s Avonds valt hij bijna op de salontafel in slaap.

Zaterdag

stappenteller

Vanmorgen moest ik weer sinds lange tijd werken op mijn oude groep. Deze groep vraagt veel meer zorg van de begeleiding, dan de groep waar ik tegenwoordig veel sta. Als ik op mijn stappenteller kijk, snap ik waar mijn moeie benen vandaan komen. Bijna 8.000 stappen na 8 uurtjes werken.

schoenen kopen

Thuis keert de rust niet gelijk terug. Er moeten nog oliebollen gehaald worden en dus vertrekken we even naar de winkel. Deze knul blijft de schoenenwinkel in staren. Misschien een nieuw paar voor het grote feest (waar hij waarschijnlijk doorheen slaapt). Hij gaat snel binnen kijken, maar we vinden helaas niets.

Bedankt voor het lezen en een hele fijne jaarwisseling.

Hoe vier jij dit jaar de jaarwisseling?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge